Dopis zaměstnavateli
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@misk-a píše:
Jj děkuji holky jdu to sepsat. Žádné vytýkací dopisy neposlal. Pak vám sem napíši jak to dopadlo.
On to totiž vidí jako Hurvínek válku. Kdyby to takhle šlo, vyhodí těhuli na „hrubé porušení povinností“ každý ![]()
Ale ono to nejde. Jednak by musel poslat ty dopisy a hlavně těhuli nejde vyhodit ani tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misk-a
takže, zaměstanatel tě vyhodit nemůže, to ti tu napsali i ostatní…
Napslala bych mu:
Nesouhlas s výpovědí
Nesouhlasím s výpovědí podanou z Vaší stany za hrubé porušení pracovních povinností (§55 pís. h a § 55 odst 1 písm. b). Žádného porušení pracovní povinností jsem se nedopustila.
Dále si Vás dovoluji upozornit na § 53 d, který výslovně zakazuje rozvázání pracovního poměru s těhotnou. Doklad potvrzující těhotenství přikládám.
Vracím Vám zápočtový list a dále budu docházet do zaměstnání.
S pozdravem…
nevím jestli do práce stále chodíš, či nikoli ![]()
případně si to nějak uprav.
Hodně sílí, na to že ho na mateřské nic nestojíš, nevím o co mu jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yweta on nenapsal hrubé porušení jen porušení. U hrubého zaškrtl ne. Do práce teď tedy nechodím a po doufám uznání ani nebudu není to práce vhodná pro těhotné a děkuji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak psaly holky… Napsala bych to asi podobně a poslat kopii na ÚP, aby věděl, že si jen tak nenecháš něco líbit, mi přijde jako dobrý nápad.
Pokud máš jen trochu možnost to napsat na počítači, tak by to bylo asi lepší, ale jinak bych to nelámala přes koleno. A ten ušlý zisk bych asi taky požadovala, pokud na to máš nárok…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misk-a
v tom případě tě měl v předchozích 6 měsícíh písemně upozornit, což neudělal. A nebuď „hloupá“ jestli máš nárok na ušlý zisk, tak to po něm chtěj také. Předpokládám, že po rodičovské se tam asi vracet nebudeš, takže bych po něm šla tvrdě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misk-a píše:
@yweta on nenapsal hrubé porušení jen porušení. U hrubého zaškrtl ne. Do práce teď tedy nechodím a po doufám uznání ani nebudu není to práce vhodná pro těhotné a děkuji
Jenže teď jsi furt zaměstnaná )tvoje výpověď je neplatnáú a dopouštíš se toho porušování teď. ale neboj, ani na to tě vyhodit nemůže, ale může se na tom točit. Takže jdi do práce, dokud teda nebudeš mít tu neschopenku, nebo jak jsi to myslela.
Pokud je to fakt vyloženě práce nevhodná pro těhotnou, sedni si tam v koutě na židli a řekni, že chceš takovou práci, kterou dělat můžeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:
Dobře, žes nepodepsala
Jo tak porušení povinnosti se panáčkovi zachtělo. A dva vytýkací dopisy poslal? (i kdyby je poslal, nic se nemění)Prostě vyhodit tě nemůže, gauner křivá.
Do dopisu napiš, že výpověď je neplatná, protože jsi v době, kdy ti ti dal, byla těhotná (viz příloha potvrzení lékaře). Podle Citace zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, paragraf 53 o ochranné lhůtě (tohle si ověř, možná proběhla nějaká novelizace a budou tam jiná „čísla“)
A nazdar bazar jdi do práce…
Jen bych pripsala do dopisu, ze nejen, ze jsi tehotna, ale zametsnavateli jsi to oznamila. A urcite jdi do prace, jsi stale zamestnana, pokud nemas neschopenku, musis tam chodit( at se mu to libi nebo ne).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misk-a Pošli mu to raději s dodejkou, než doporučeně. Jestli je takovej vyčůránek, s dodejkou budeš mít jistotu, že tvůj dopis převzal.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@misk-a Když to pošleš doporučeně, máš sice ty v ruce doklad, žes to odeslala, ale on si to nemusí vyzvednout. Když si vyžádáš na poště dodejku, vrátí se ti potvrzení o převzetí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábrdl píše:Tak holky přišla mi odpověď, že ho to nezajmá, ze jsem dodatecne nedonesla potvrzeni o gravitidě (pposlala jsem ho spolu s nesouhlasnym dopisem ), že výpoved mi dal ne kvuli těhotenství, ale porušení povinností a že jsem byla upozorněna
Dobře, žes nepodepsala
Jo tak porušení povinnosti se panáčkovi zachtělo. A dva vytýkací dopisy poslal? (i kdyby je poslal, nic se nemění)Prostě vyhodit tě nemůže, gauner křivá.
Do dopisu napiš, že výpověď je neplatná, protože jsi v době, kdy ti ti dal, byla těhotná (viz příloha potvrzení lékaře). Podle Citace zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, paragraf 53 o ochranné lhůtě (tohle si ověř, možná proběhla nějaká novelizace a budou tam jiná „čísla“)
A nazdar bazar jdi do práce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná by tě vyšlo levnějc, kdybys zašla za právníkem, najala si ho a on to s ním vyřídil. Protože k soudu nepůjde, jen tě zkouší. Právník to umí a zabere mu to tak hodinu času, takže by to nemuselo bejt moc drahý.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@naivnikacatko píše:
Možná by tě vyšlo levnějc, kdybys zašla za právníkem, najala si ho a on to s ním vyřídil. Protože k soudu nepůjde, jen tě zkouší. Právník to umí a zabere mu to tak hodinu času, takže by to nemuselo bejt moc drahý.
No, teoreticky by jí měl poradit úřad práce, ale teď jsou tam ty úřadnice totálně psycho, aby vůbec vyplatily dávky, natož aby někomu pomohly (fakt je to šílený, co jsem slyšela.)
Možná je ten právník lepší volba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@naivnikacatko píše:
no ono jde o to, že on neuzná tu výpověd neplatnou, ale bude se furt handrkovat. právník s tim moc nezmuze, jako žalobu a dukazy mam sepsané, vytisklé. jen to podat, a když mu přijde od soudu obsílka, tak bude muset jít k soudu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit