Jak pracovat v zoo?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak se dostat do zoo?
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda se tu najde někdo, kdo pracuje v zoologické zahradě. Nejlépe v Praze, ale klidně i v jiné? Jak jste se tam dostali? Co máte vystudováno? Já od mala toužím se dostat do pražské zoo, ale všichni mi říkají že tam neberou, že si tam drží svoje. Je mi jedno jaké jsou za to peníze, moc by mě to bavilo, je to můj sen. Klidně jen vyvážet hnůj…Hlavně být u zvířat. Mám VŠ zemědělskou, obor speciální chovy (zaměřeno na exotická zvířata), ale jen Bc. Chci studovat dál, ale mám dvě mimčam tak jsem si ted dala rok pauzu. Snad to dodělám. I kdyby ne, myslíte že mám s bc. šanci? Je mi 23, zkušenosti zatím v oboru nemám, jen nějaké praxe ze školy…Moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Být tebou, tak přesně tohle napíšu do ZOO
Měla jsem v pražské zoo známé na brigádě a dostali se tam normálně přes inzerát
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, ty si asi moc nevěříš, viď? Bakalářka kydající hnůj
Víš proč mívají chlapi vyšší platy než ženy? Protože se nestydí si při přijímacím pohovoru o víc peněz.
Takže se nestyď a napiš jim, ne to o tom kydání hnoje, ale o tom, jaké máš vzdělání a že bys tam ráda pracovala a zda je nějaká šance.
Však oni si tam ty svoje zaměstnance neklonují, tak občas někoho musí přijmout.
Pokud chceš přičuchnout hned, tak se zeptej, zda by se jim nehodila dobrovolnice na brigády, vyzkoušíš si to, budeš v přímém kontaktu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Normalne jim napis mail, ze az budou nekoho shanet, at se ozvou ![]()
- Citovat
- Upravit
Šanci dle mě máš… já našla na netu prac. nabídku do zoo a stačilo jim když měl člověk vystudovan zemědělku a když máš přímo zaměření tak tím větší šanci máš a za poslaní jim životopisu nic nedáš ![]()
- Citovat
- Upravit
Segra studovala v Cakovicich obor - Chovatel cizokrajnych zvirat s maturitou. Praxi mas pak v ZOO - vzdy se urcitou dobu staras o sverene pavilony. Kdyby ji dostudovala mohla tam rovnou pracovat. Zkus jim tam poslat svuj zivotopis, za ta nic nedas kdyz to zkusis. ![]()
- Citovat
- Upravit
Já se kdysi ptala na práci v olomoucké zoo a řekli mi že berou jen absolventy, že na ně mají dotace. no ale mnoho mladých jsem tam neviděla… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kulišanda Normálně tam pošli životopis s tím, že bys u nich ráda pracovala. Maximálně ti napíšou, že momentálně nemají místo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Znám z doslechu o paní, co tam dělá v odd. červů nebo jak to nazvat. a žádné zvláštní vzdělání, natož pak vysokou zemědělskou fakt nemá
zkus poslat CV do něčeho-tedy odd. takto neatraktivního /pochybuju, že např. mezi červy apod./ se někdo hrne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Našla bych si přímo personální oddělení, nebo personalistu, určitě ho tak velká společnost jako je ZOO Praha má a domluvila si přímo pohovor. Měla bych obavu, že jen na odeslaný životopis nebudou reagovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mockrát děkuji, zkusím tam napsat. Na stránkách občas mívají volná pracovní místa, ale nikdy jsem tam nic neviděla napsanýho. Tak já to tedy zkusím. Byl by to můj sen…Docela v poslední dobou bojuji s myšlenkami, jak to bude v budoucnu…Bydlíme na vesnici, téměř na samotě. Děti budeme muset do školy vozit a vyzvedávat, nedokážu si představit jak to budu zvládat. Děsí mě nejvíc ranní vstávání a málo času na děti. A tahle práce, co by mě bavila - u zvířat - je jedno kde a u koho - by mě strašně moc bavila a dělala bych jí s obrovskou láskou, že by mi ani to vstávání nevadilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gladys píše:
Hele, ty si asi moc nevěříš, viď? Bakalářka kydající hnůjVíš proč mívají chlapi vyšší platy než ženy? Protože se nestydí si při přijímacím pohovoru o víc peněz.
Takže se nestyď a napiš jim, ne to o tom kydání hnoje, ale o tom, jaké máš vzdělání a že bys tam ráda pracovala a zda je nějaká šance.
Však oni si tam ty svoje zaměstnance neklonují, tak občas někoho musí přijmout.
Pokud chceš přičuchnout hned, tak se zeptej, zda by se jim nehodila dobrovolnice na brigády, vyzkoušíš si to, budeš v přímém kontaktu…
Ale jo, věřím, je nnevím jestli si s touhle školou nejdu nějaké místo…moc mě baví zvířata a děti. Na děti bohužel nemám vzdělání, tak snad mi ta zoo vyjde. Asi na tom nějak extra nezbohatnu, ale jsme zvyklí žít poměrně skromně a ta práce by mě moooc bavila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zrovna zoo Praha měla před nedávnem na stránkách poptávku na nějakého kurátora…ale pravdou je, že třeba kurátory tam dělají opravdové zoologické kapacity, víceméně se ti lidé znají navzájem, z fakulty, přednášek…a jen se na těch místech točí. V oblasti zoologie je pak pravdou, že tito lidí bývají nesmírně konzervativní a věrní své profesi a svá místa opravdu neopouštějí (ani s důchodem, místa se uvolňují až smrtí…
)
Na pozicích ošetřovatelů bych tu fluktuaci (a tím i naději na místo) možná očekávala o malinko větší, platy tam nejsou velké, tak možná někdo odejde někam jinam za štěstím nebo žena na mateřskou…ale ani tady není výjimkou, že s tou prací někdo spojí celý život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Práce v ZOO
Ostatně nechápu na co je ke zvířatům potřeba speciální škola v oboru. Jednou chci se zvířaty pracovat - jako chovatelka. Mám vystudovaný maturitní obor ve veřejnosprávní činnosti a rozhodně si chci vystudovat kvůli tomu jiný obor - zaměřený na chovatelství nebo agropodnikání, aby mě přijali jako chovatele.
Do žádné ZOO jsem o práci nežádala - je mi jasné, že s tímto oborem ze mě chovatelka asi nebude
ačkoliv se o zvířata zajímám víc než je zdrávo už od dětství. Ve škole z biologie vždy na výbornou už od základky až na střední. Můj koníček je kynologie. O zvířatech i těch exotických vím všechno důležitý, neustále čumím na dokumenty a všechno živý co potřebuje pomoc zachraňuji a když něco o zvířeti nevím, zvířata mě tak zajímají, že si to jednou přečtu a pamatuji si ihned - a když se člověk věnuje kynologii i chov zvířat, plemenitbu a veterinu se naučí. A vztah ke zvířatům? to je snad výsada člověka a né vzdělání! Já by jsem byla ochotná dojíždět i těch 120km jen aby jsem mohla pracovat mezi zvířaty, dělala by jsem to i zadarmo ve volném čáse. Je mi mezi nimi fajn a naplňuje mě to. Nevím, nechápu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit