Dočerpání dovolené

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.2.13 11:48

Dočerpání dovolené

Ahoj, moc bych prosila chytré hlavy o odpověď nebo radu.

Potřebovala bych vědět - pokud např. za 2 týdny končím pracovní poměr (ukončení dohodou k určitému datu, z vůle zaměstnavatele) a zbývá mi k čerpání ještě 2 týdny dovolené, které bych ráda skutečně vyčerpala…musí mi zaměstnavatel vyhovět a nechat mě dovolenou vyčerpat nebo mi to může zakázat (nepovolit dovolenou) a trvat na tom, že dovolená bude proplacena?
Kde v tomto případě stojí zákon?

Děkuji za reakce!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1006
1.2.13 11:52
@Anonymní píše:
Ahoj, moc bych prosila chytré hlavy o odpověď nebo radu.

Potřebovala bych vědět - pokud např. za 2 týdny končím pracovní poměr (ukončení dohodou k určitému datu, z vůle zaměstnavatele) a zbývá mi k čerpání ještě 2 týdny dovolené, které bych ráda skutečně vyčerpala…musí mi zaměstnavatel vyhovět a nechat mě dovolenou vyčerpat nebo mi to může zakázat (nepovolit dovolenou) a trvat na tom, že dovolená bude proplacena?
Kde v tomto případě stojí zákon?

Děkuji za reakce!

Mě tedy také končí pracovní poměr, ovšem kvůli tomu, že je na dobu určitou.
Kvůli nástupu na mateřskou jsem volala s učetní, jak to je, když po mateřské už nebudu zaměstnanec, tím pádem si nemohu dovolenou vybrat.
A ona mi říkla, že v tomhle případě mi automaticky dovolenou zbytkovou proplatí automaticky podnik s ukončením pracovního poměru.
Tak doufám, že mi nekecala, a nezapomene na me, a dovolenou mi važne proplatí.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nep. Radka
2.2.13 08:20

Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.13 09:32
@nep. Radka píše: Čerpání dovolené určuje zaměstnavatel.

Ano, jistě, termín čerpání je v kompetenci zaměstnavatele. Nicméně u mě už není na výběr - zbývá 11 dní a já chci čerpat 10 dní…takže o termínu se nebavíme, jen o způsobu.
Snažím se právě zjistit, jestli mi může nařídit to proplacení místo čerpání. Mám pocit, že proplatit to musí primárně chtít zaměstnanec (tj. souhlasit obě strany), jinak se klasicky čerpá…potřebuji to ověřit.

• Citovat
  • Upravit
1006
2.2.13 09:47
@Anonymní píše:
Ano, jistě, termín čerpání je v kompetenci zaměstnavatele. Nicméně u mě už není na výběr - zbývá 11 dní a já chci čerpat 10 dní…takže o termínu se nebavíme, jen o způsobu.
Snažím se právě zjistit, jestli mi může nařídit to proplacení místo čerpání. Mám pocit, že proplatit to musí primárně chtít zaměstnanec (tj. souhlasit obě strany), jinak se klasicky čerpá…potřebuji to ověřit.

Normálně pokud jsi zaměstnaná dále ti nic neproplatí, ale pokud ti končí prac. poměr stejně jako mě, tak máš nárok i na proplacení, pokud ti neumožní dovolenou vyčerpat.
Mě jasně učetní řekla, že mých 10 dní mi podnik PROPLATI automaticky, s ukončením pracovního poměru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
2.2.13 09:51

Ano, může ti to nedovolit. A pak ti jí po skončení PP proplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.13 10:05
@iwankaanjelik píše:
Normálně pokud jsi zaměstnaná dále ti nic neproplatí, ale pokud ti končí prac. poměr stejně jako mě, tak máš nárok i na proplacení, pokud ti neumožní dovolenou vyčerpat.
Mě jasně učetní řekla, že mých 10 dní mi podnik PROPLATI automaticky, s ukončením pracovního poměru…

Já ale dobře vím a tom, že mi dovolenou můžou proplatit ;) Dotaz zněl úplně jinak, jestli mi to můžou tak nařídit - protože ji proplatit ze své vůle NECHCI

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.2.13 10:06
@mag píše:
Ano, může ti to nedovolit. A pak ti jí po skončení PP proplatí.

hmmmm, tak to je nemilé… to jsem slyšet nechtěla :mrgreen: Každopádně děkuji za odpověď! :)

• Citovat
  • Upravit
nep. Radka
3.2.13 11:22
@Anonymní píše:

Mně se to na telefonu píše špatně, ale chtěla jsem tím říct, že má právo na to ti dovolenou povolit nevyčerpat, ale právo ti ji po skončení pracovního poměru proplatit. Ale to už teď víš. ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat