Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, jsem tu nováček a chtěla bych se připojit do diskuze o hormonální stimulaci před mojí první IVF. Navštěvujeme Fertimed v Polance,jsem po hysteroskopii a hydrolaparoskopii. Manžel má spermiogram v pořádku. V sobotu začnu brát tabletky norethisteronu a před dobráním po kontrole mi doktor předepíše stimulační léky. Je tu možnost výběru nebo jak to chodí?? Podělte se prosím o zkušenosti.
ahoj…každý Dr. volí léky individuálně a i dávkování, takže bych to nechala na něm…záleží také na hormonálním profilu, který by ti měl dělat, většinou se krev nabírá 2. - 5. den cyklu…já měla menopur a pak cetrotide a nakonec pregnyl a koukni na můj metřík…hlavně držím palečky, ať to jde dobře a zadaří se hned na 1. IVF
Ahojík…
najdi si témata–stejná situace a tam snailky z CAR a holky jsou fajn a poradí ![]()
Ahoj, hormonální profil mi dělali a je také v pořádku. Můžu se zeptat, jestli si něco za stimulaci doplácela?? A Vám se zteda adařilo hned po 1.IVF?? Jinak gratuluji.
zoiča píše:
Ahoj, hormonální profil mi dělali a je také v pořádku. Můžu se zeptat, jestli si něco za stimulaci doplácela?? A Vám se zteda adařilo hned po 1.IVF?? Jinak gratuluji.
zoičo..léky ke stimulaci si můžeš vybrat,bud plně hrazené pojištˇovnou nebo nehrazené..na to by tě dr měl upozornit
ahojky škurpice, vidím, že jsi stimulovala menopurem. Mě to taky čeká a doktor mi doporučil stejné léky, ale řekl mi že stojí okolo 10 tis, což je docela pálka, protože jak jsem se tady dočetla tak holky uvádí že ty lepší léky vyjdou tak na 5 tis. tak můžu se tě zeptat kolik to stálo tebe???
ahoj, nektere leky jsou hrazene pojistovnou a nektere ne, to by ti mel poradit dr. dulezite je, aby ti behem stimulace delali pravidelne odbery krve, aby mohli dobre kontrolovat jak reagujes a kdyztak menit davky. ve spouste CARu tyto kontroly vubec nedelaji a kvalita vajuch pak tomu odpovida.
ahojky, no já už jsem se stimulací včera začala. v pondělí mám jít na první ultrazvuk, ale o krvi zatím nikdo nemluvil.
tobě krev brali? a jak často?
rev Ti budou brát myslím před odberem vajíček. Musíš mít předopereční vyšetření to ti dr.musel říct když si už začala stimulovat. Na UL.pudeš ještě jednou vesměs se dívají dvěkrát. Neboj upíři to nejsou nevysajou t. Jinak držím palečky
pak pisni kdy pudeš na punkci. čusík myšani
Ahoj prosím mohli by ste mi poradit? som po první stimulaci IVF, bohužel místo vajíček sa mi udělali cysty a IVF neproběhlo. menstruaci jsem dostala normálně ale trvala skoro deset dní, cysta se ymenšila minimálně tak sme se domluvili že ešte jeden cyklus počkáme, bohužel ted sa mi menstruace nedostavila-mám už dva týdny spoždení, okrem toho se strašně moc potím a mám navaly tepla..může to být špatně nastavenou stimulací anebo je to normálny? vůbec ani netuším jestli to mám vzdržet anebo si radeji zajít za lékařem a nechat si píchnout vyvolávačku..bojím sa druhý stimulaci že dopadne stejne ako tahle..máte nekdo obdobnou skušenost?
Ahojky, bohužel mám podobnou zkušenost. Byla jsem naprosto v pořádku, ale po první stimulaci na IVF se mi udělala obrovská cysta, která pořád roste. Teď čekám na menstruaci, jestli se cysta zmenší, ale už jsem to měla dostat před týdnem a pořád nic. Jsem z toho otrávená, protože na IVF musím kvůli špatnému spermiogramu partnera…já měla všechny testy v pořádku a najednou ta cysta. Bojím se, že nezmizí a nevím, jak se to pak řeší, když vajíčka kvůli té cystě nerostou
Jsem z toho už zoufalá ![]()
Ahok, zeptám se, mám za sebou návštěvu IVF centra, uměle oplodnění mě nemine…ale chci se zeptat. Dr mi dal prášky norethisteron, které začnu brát 1DC a budu je brát 10dní, 4dc do toho ještě začnu brát HA regisha..nemáte někdo s tímhle postupem zkušenost?
Krásný den, prosím, stimuluji na IVF a zítra mám jít na kontrolu, jak tělo reaguje ale já mám stále MS. Mám tedy zavolat na kliniku a vyšetření se odloží? Omlouvám se, za možná hloupý dotaz, vše je to pro mě nová zkušenost. Děkuji ❤️️🍀
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.