Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebovala bych poradit jakou stínící techniku do oken pořídit do novostavby. Jaké máte vy a jste s tím spokojeni?
Chtěli bychom něco díky čemu nám přes den nepůjde vše vidět ven, a na noc se to bude moct zatáhnout úplně. Také něco co vydrží v koupelně vlhkost, co vydrží v dětských pokojících s malými dětmi, co se dobře udržuje - nejlepe pratelné. Něco co je velkoformátové - i na francovské okna. Co je vhodné do eurooken.
Mě se nelíbí klasické hlinikové žaluzie. Manželovi se nelíbí závěsy. Uvažujeme nad roletami prestige nebo den a noc. Popřípadě doporučtě jiné dobré rolety nebo žaluzie. Dneska je toho fakt hodně a nevyznám se v tom. Uchycení bychom chtěli nejlepé do zdi (ne do okna) a tak aby to nebránilo otevírání. Popřípadě aby to mělo i boční lišty aby to neodřelo časem omítku.
Brala bych ty den-noc a popřípadě i přes nevůli manžela doplnit závěsy kvůli akustice.
@tapinka123 píše:
Potřebovala bych poradit jakou stínící techniku do oken pořídit do novostavby. Jaké máte vy a jste s tím spokojeni?Chtěli bychom něco díky čemu nám přes den nepůjde vše vidět ven, a na noc se to bude moct zatáhnout úplně. Také něco co vydrží v koupelně vlhkost, co vydrží v dětských pokojících s malými dětmi, co se dobře udržuje - nejlepe pratelné. Něco co je velkoformátové - i na francovské okna. Co je vhodné do eurooken.
Mě se nelíbí klasické hlinikové žaluzie. Manželovi se nelíbí závěsy. Uvažujeme nad roletami prestige nebo den a noc. Popřípadě doporučtě jiné dobré rolety nebo žaluzie. Dneska je toho fakt hodně a nevyznám se v tom. Uchycení bychom chtěli nejlepé do zdi (ne do okna) a tak aby to nebránilo otevírání. Popřípadě aby to mělo i boční lišty aby to neodřelo časem omítku.
Tapinko, v kuchyni jsem moc spokojená s roletou, která má takový jemný vzorek vlastně v té samé bílé barvě (fotku třeba zítra dám), v ložnici máme žaluzie dřevěné a ty mám ráda, viz obr. Bohužel nejsou tolik vidět. A co ŘÍMSKÉ ROLETY? Ty jsem chtěla do obýváku, ale nakonec máme jen jemné záclony bez vzoru a i závěs a též spokojenost, některé stíní hodně.
@Janica78 děkuji za tipy.
Nakonec to bude asi co okno to něco individualního podle druhu místnosti umístění atd. U fran. oken dám asi římskou roletu nebo na ten způsob - jde to vyprat?
v kuchyni a jídelně asi zůstanu u klasické záclony - tam mi nevadí když půjde vidět dovnitř.
V ložnici, dětských a koupelně roleta a časem možná k tomu záclony.
Máte někdo rolety umístěné jen do skleněné části okna?
nechci uchycení na to plastové okno ale na to sklo jenom - kvůli otevírání. a ještě aby to mělo postraní vodící lišty aby to nikde nelítalo jak to bude stažené a při stahování.