Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,
maleho v noci postipal komar - no normalne bych to asi moc neresila - neni to poprve
ale vzdy mel jen takove trochu vystouplne cervene tecky.
Ale po tom dnenism postipani ma nejen ty vystouple cervene tecky, ale jeste okolo ma cca 0,5-1 cm cerveny flek. Mam to nejak resit nebo to necim namazat?
Diky moc
Ahojky, na štípance je dobrej fenistil.
Nedávno mě taky poštípali komáři a štípance byly větší než obvykle. Dneska je tahle havěť prý agresivnější.
Nedělala bych si s tím starosti. Řešila bych to, jen kdyby se to nechtělo hojit..atd.
máme ten samý problém,zatím to neřeším,ale ta havěť je fakt hrozná
Jestli to nevypadá jako klasický štípanec, tak bych se možná poradila s doktorkou. Loni měl sestřeničin syn boreliozu ze štípance od komára. Měl pupenec a kolem ohraničený flek. Léčil se antibiotiky. Boreliozu můžou přenášet i komáři, blechy a jiná kousavá havěť, nejen klíšťata ![]()
Ahojky,malá to má taky tak,takže mažu a na večer,pokud nechávám otevřený okno,tak má hold v pokojíku zaplý biolit
Lepší věc nevím
Onehdy měla na lýtku asi 5-6 štípancú,tak si představ,jak to lýtko vypadalo
A navíc se jí ty štípance hrozně zle hojí,ještě po týdnu je kousanec vidět a i ten flek okolo je znatelný.Tak přemýšlím,jestli je to vůbec od komára nebo od čeho ![]()
Nebo jestli nechceš hned plašit u doktorky, tak bych si alespoň zapsala datum a hlidala to.
Jojo diky moc.
Me ty potvory take stvou. Mela jsem dokonce v zasuvce Raid, ale byl z lonska tak asi nefungoval - tak jsem koupila dneska novy, tak snad daji pokoj ![]()
No me prave prislo divne, ze ma okolo ten flek, ale kdyz rikate, ze to mate i vy tak to zatim resit nebudu - asi to byla nejaka agresivni potvora. jinak hoji sem u to take spatne - prvni kousanec ma uz asi 10 dni a porad je videt ![]()
Jojo boreliozy se take bojim a vim, ze ji prenaseji i komari a jina havet, ale to by se mel flek objevit az za cca tyden ci 10 dni ne? a mel by byt svetlejsi ne nebo se pletu…
Jo a fenistilem mohu mazat i takto male mimi?
Diky moc
hned jsme klidnejsi
Namaž to Fenistilem, zapiš si datum a jak se říká, poruč to Pánubohu…
Nejspíš nějaká silnější reakce, oni ti komáři umí být někdy prevíti…
fenistil určitě můžeš. krásně zabere a přestane to svědit. bohužel už nemám doma krabičku, abych se ti podívala na použití, ale já si jím mažu i v těhotenství ![]()
může se to mazat od 6 měsíců. koukni sem: http://www.lekarna.cz/…1x30gm-30mg/
Myslím si, že jsou ti komáři a mušky poslední dobou agresivní.
Ne mě ani na dceru bohužel nepomáhá fenistil
Zkoušela jsem kde co a konečně našla ZANZA No Tyčinka po štípnutí. Asi to není žádná novinka, ale funguje to.
Určitě bych to štípnutí sledovala a kdyby se kolem toho dělala světlá mapa a nebo velký červený flek tak bych šla honem k doktorce.
Ahoj,
no já měla problémy se štípnaci u malé také a to halvně v Chorvatsku jsme si dost zažili…naštěstí jí to moc nesvědilo, tak nám prodali nějaký preparát tam. Ale při cestě do čech se jí ty fleky začaly zvětšovat a i svědět, protože se začala škrábat, tak jsme se ní stavili u doktorky a ta nám řekla, ať koupíme klasický tekutý pudr a natřeme jí ty štípance a na noc jsme měli mazat kalciovkou. Musím říci, že to zabralo, ale teda i po 10dnech tam má stále světlé flíčky ![]()