Štítná žláza a podbradek

6792
11.4.12 01:40

štítná žláza a podbradek

Ahoj holky,snazila jsem se projet tohle tema ale nikde jsem nenasla to co jsem chtela :roll: :oops: dlouho se snazime o mimi ale bylo mi receno ze mam PCO..mela jsem jit na laparku ale az ted z predoperacniho mi zjistili tolik veci ze se nestacim divit :zed: moje otazka ale je ze uz asi pul roku pozoruju jak mi roste druha brada,spatne se mi polika a STRASNE mne bolej uzliny,teda ja si myslim ze to jsou uzliny! mela jste nektera z vas taky bradu jak krocan a boleli vas uzliny? zbavim se toho? V patek jdu do motola na ultrazvuk krku :think: tak jsem zvedava..dekuju za jakykoli prispevek :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4397
11.4.12 06:20

Ahoj,

nejsem doktor, ale jestli třeba není příčinou ,brady jako krocan, je zvýšená fce štítné žlázy. Myslím, že je to jeden z příznaků. zkus si najít na netu ifo o zvýšené fce štítné žlázy, ale zas - není to vypovídající, může to být i z ničeho jiného. :nevim:
každopádně je to na doktora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
979
11.4.12 08:00

Je to tak, spatna funkce stitne zlazy muze byt pricinou podbradku. Je to zavinene zvetsenou stitnou zlazou a iod toho muzes mit pocit, ze te boli uzliny, nebo ze v tom krku neco mas. Niceho se ale neboj, Motol je vyhlasenej na stitnici. Me ji tam pred 2 lety operovali a vsichni doktori byli super:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
11.4.12 13:27

ja mam prave snizenou funkci :nevim: a teda pekne mne to stve za dva mesice se vdavam a pribrala jsem asi 8kg :oops: hlavne ta brada mne stve :zed: a podle ceho se rozhodnou ze se ma operovat? ja fakt nechci jist prasky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4397
11.4.12 13:32
@jaja84 píše:
ja mam prave snizenou funkci :nevim: a teda pekne mne to stve za dva mesice se vdavam a pribrala jsem asi 8kg :oops: hlavne ta brada mne stve :zed: a podle ceho se rozhodnou ze se ma operovat? ja fakt nechci jist prasky :nevim:

tak to je zvláštní.. :think: já mám taky sníženou fce a beru každé ráno letrox75.. tak hrozné to není. to já tedy radši prášky, než operaci..
a myslím, že ji odstraňují v akutních případech.. někdy celou, jindy třeba kousek nechají. oni když ji vezmou, tak prášky asi budeš brát tak jako tak :nevim:
neposlali tě na odběr vzorku??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
11.4.12 13:39

@Marbora no takhle ja mela jit na laparku kuli otehotneni a cistam…sla jsem na predoperacni a tam mi to zjistili tak jsem se mela objednat na to sono krku ale tam maj volno az v cervnu :cert: a mam na papire napsano zpusobila k narkoze ale nedoporucuju operaci,tak jsem to rekla kamosce ktera pracuje v motole a ona tam odnesla ty moje vysledky,protoze na operaci jsem mela jit za tyden a oni ze to potrebujou videt…takze mne tam vmackli ted na patek a prej se podle toho rozhodnou :roll: takze nevim co mi budou delat.Takze ty mas taky snizenou a nemas bradu ani netloustnes ani te nebolej uzliny? ja prave rvu uz asi pul roku ze mne bolej uzliny :cert: ale jako fest :nevim: a hele kdyz se dela hormonalni profil tak tam se nedela zlaza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
11.4.12 13:53

a stejne tedka koukam a ja mam od kazdeho neco,nekde pisou ze v jednom pripade se hubne,mas prujem,neklid..a v druhem ze se tloustne,jsi unavenej..ja mam z kazdeho neco :nevim: jo a docetla jsem se o nejake strume to je to vole a ze te krk boli kdyz je zanet :roll: no tyjo..a ymslis ze kdyz pujdu na to sono ze mi rovnou odeberou ten vzorek :? nebo ze mi reknou prijdte za tyden…jezisi ja mam nervy zase :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
11.4.12 14:44
@jaja84 píše:
ja mam prave snizenou funkci :nevim: a teda pekne mne to stve za dva mesice se vdavam a pribrala jsem asi 8kg :oops: hlavne ta brada mne stve :zed: a podle ceho se rozhodnou ze se ma operovat? ja fakt nechci jist prasky :nevim:

Ahoj, já se léčím se sníženou funkcí ŠŽ a taky mám PCO…během jednoho roku jsem nabrala 10kg než mi mudr.vyladila léky a tu druhou bradu mám z toho jak jsem tlustá, ne ze ŠŽ. Ten zvětšený lalok nevypadá jako druhá brada.Taky jsem chtěla jít na operaci protože já mám autoimunitní zánět ŠŽ, tudíž moje tělo proti ní pořád bojuje a dělá si proti ní protilátky. Ale moje doktorka mi to vymluvila…když pominu jizvu na krku, která se může a nemusí povézt, tak problémy nezmizí. Ty hormony ti budou chybět stále a pokud tvoje ŠŽ alespoň trochu funguje a nemáš žádné uzlíky, operací bych to neřešila…tu bych volila až jako krajní případ.Beru Letrox normálně 125mg a teď v těhu nastřídačku se 150mg, chodím na pravidelné kontroly a když ti vyladí léky je to v pohodě…nevíš o ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
11.4.12 14:49

@Pce aha a boli te to? mne teda jo :roll: a myslis ze kdyz mi nasadej nejakou lecbu ze zase zhubnu? :,( tak schvalne napisu v patek co mi rekli… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
11.4.12 14:50

je fakt že občas mě zabolí ale to je tím zánětem. Léků se nezbavíš ani po operaci…naopak pokud ti ji odeberou celou budeš mít vysoké dávky aby jsi měla dostatek hormonu který produkuje, pokud si ji tam necháš tak ty dávky nemusí být tak vysoké, protože ještě trochu hormonu produkuje…to se ale zjišťuje z krve. Pro těhotenství je důležité aby jsi tyhle hormony měla srovnané…protože buď se ti nepovede otěhotnět, nebo můžeš potratit a pak je důležité aby jsi ty hormony měla srovnané hlavně v prvním trimestru kvůli miminku…nemuselo by být zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
11.4.12 14:53
@jaja84 píše:
@Pce aha a boli te to? mne teda jo :roll: a myslis ze kdyz mi nasadej nejakou lecbu ze zase zhubnu? :,( tak schvalne napisu v patek co mi rekli… :)

no jestli zhubneš bude záležet na tobě…obecně se sníženou funkcí máš pomalejší metabolismus…budeš muset hodně makat aby jsi to zhubla…mě se to teda ještě nepovedlo a to se léčím už pět let. Jenže poslední dva roky to neřeším, to jsem chtěla otěhotnět a před tím se mi podařilo vždycky tak dvě kila max…jenže já nejsem důsledná a nemám pevnou vůli :oops: ale když zabereš určo zhubneš.Důležitý je mít ty hormony ve správné hladině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
11.4.12 15:39

jezisi majra tos mi teda neudelala radost :roll: snad se mi jednou povede otehotnet a i zhubnout…ja prave varila asi rok bez tuku a zhubla jsem 8kg a pak jak kdyz mavnes proutkem a mela jsem to zase na hore! proste nechapu :cert: letim do prace,napisu v patek co mi teda rekli,a dekuju papa :mavam: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
11.4.12 15:42

já jsem chodila pravidelně 3× denně cvičit na stepaerobic…a i tak jsem přibrala 10kg, bylo mi to divný tak jsem si nechala udělat vyšetření na ŠŽ a bylo to jasný proč jsem nehubla ale tloustla…tak držím pěsti a dej vědět.
Co se týká těhu…obecně s PCO je normální těhotenství zázrak…my budeme mít malou z umělého…sice hned napoprvé ale normálně to nešlo.To už pak není o ŠŽ ale o těch vaječníkách.A pokud se snažíte už dlouho a pod dohledem lékařů…tak bych se na další pokusy a hlavně laparku vykašlala. Zkusili jste IUI? My jednou a nic…tak jsem neměla nervy na to čekání a šly jsme rovnou do IVF, sice to něco stojí ale stojí to za to.Protože pokud máš PCO tak šance na normální těhu je malá a k IVF vejcovody nepotřebuješ. O narkozu méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
11.4.12 15:49
@jaja84 píše:
jezisi majra tos mi teda neudelala radost :roll: snad se mi jednou povede otehotnet a i zhubnout…ja prave varila asi rok bez tuku a zhubla jsem 8kg a pak jak kdyz mavnes proutkem a mela jsem to zase na hore! proste nechapu :cert: letim do prace,napisu v patek co mi teda rekli,a dekuju papa :mavam: :hug:

Je to blbost:)Jak u koho já mám taky špatnou štítnou žlázu,otěhotněla jsem normálně,silnější teda jsem ale vím že když chci zhubnout jde a to pěkně rychle:)Jinak se štítnou žlázou se léčím už 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pce
13873
11.4.12 15:50
@lilaa22 píše:
Je to blbost:)Jak u koho já mám taky špatnou štítnou žlázu,otěhotněla jsem normálně,silnější teda jsem ale vím že když chci zhubnout jde a to pěkně rychle:)Jinak se štítnou žlázou se léčím už 8 let.

však jsem psala že to není jen o špatné ŠŽ ale hlavně o PCO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí