Šťitná žlaza - hypofunkce a hubnutí

Anonymní
14.1.19 16:09

Šťitná žlaza- hypofunkce a hubnutí

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat mám hypofunkci štítné žlázy a bojim se toho ze priberu, můj taťka i babičky ji mají taky a všichni mají přes 100 kilo nerada bych dopadla stejně. Strasne se toho bojim, 5× do tydne Cvicim a jim zdrave. Ale zvazuju jestli ty léky vůbec začít brát, jestli nezpůsobují to tloustnutí prave oni. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
578
14.1.19 16:11

já myslím, že naopak díky lékům bude činnost štítné žlázy pod kontrolou. kdybys je nebrala, tak spíše přibereš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
14.1.19 16:20

No, když je brát nebudeš, přibereš stoprocentně, to si piš. A ta kila „před léky“ pak jdou dolů fakt těžko. Jinak pokud budeš mít léky dobře nastavené, s rozumnou stravou a pohybem se normální váha dlouhodobě držet dá - za dvacet let braní prášků mám váhu stále konstantní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.19 16:34

Díky za rady, budu je teda brát a budu jen doufat ze váha dal nahoru nepoleze díky moc :andel:

• Citovat
  • Upravit
2331
14.1.19 16:40

Naopak až budeš mít hodnoty štítné žlázy v normě díky lékům, tak bys měla hubnout, zrychlí se ti metabolismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
14.1.19 16:43

Já se léčím 20 let s autoimunitním zánětem a s ním související hypofunkcí šž. Pravda je taková, že přibírám velmi snadno a hubnu velmi obtížně, ale i po dvou dětech mám normální váhu (jo, trochu bříško a trochu zadek, ale to můžou být i geny). Léky začni brát tak, jak ti naordinoval lékař, jinak se ti bude šž dál huntovat a později se to může zvrhnout v karcinom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.19 16:57

Myslím, že vás v tomto směru můžu uklidnit. Léky na hypofunkci štítné žlázy beru už víc jak 10 let (konkrétně Euthyrox) a celou dobu vážím plus mínus 55 kg (měřím 170 cm). V těhotenství jsem přibrala relativně málo a za půl roku po porodu jsem byla opět na stejné váze jako před otěhotněním. Jsem tedy spíš hubenější, ráda sportuji a snažím se jíst zdravě (hlavně co nejvíce omezovat sladkosti - prostě věci s klasickým cukrem).
Ptala jsem se tehdy před 10 lety ohledně přibírání svého endokrinologa a ten mi vysvětlil, že braní Euthyroxu přírůstek váhy nezpůsobuje (ale že se na to lidé, kteří Euthyrox berou, bohužel rádi vymlouvají).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.19 17:04

Jo a také mi tehdy endokrinolog říkal, že jestli chci dítě, tak bych Euthyrox brát měla - také se mi do toho tehdy nechtělo, ale tento argument a další informace, které mi ohledně tohoto tématu dal, mě tehdy přesvědčil.
Jinak cvičení 5× týdně si udrž, to je perfektní vklad do budoucna. Aspoň já to tak vnímám. Mnoho let jsem cvičila (konkrétně 4× týdně) a myslím, že tím vytrénováním a zvykem pak tělo funguje líp a že moje stabilní váha s tím dlouholetým pravidelným cvičením určitě souvisí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.19 19:49

Také mi predepsal euthyrox. Já vážím 53 kg a mám 165cm. Cvičením prijdu vždy na jiné myšlenky, je to koníček u mě snad už i závislost :oops: proto jsem se hodne bála. Je fakt, ze cele to zpomalení metabolismu nejspíš muže za mě časté gynekologicke obtíže :nevim: uvidíme třeba se dá vše do pořádku když to začnu brát.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.19 20:51

To cvičení je u mě také koníček, relax a asi i závislost :-) Přesto se ale pořád považuji jen za rekreačního sportovce, nikdy jsem nehonila žádné rekordy, cvičím prostě pro radost. Špatně fungující štítná žláza může způsobit potíže s otěhotněním, ale jaké přesně další gynekologické problémy, to nevím.
Můžeš vyzkoušet hormonální jógu. Já na jógu moc nejsem, mám raději rychlejší pohyb, ale když jsem se jeden čas józe věnovala, tak to také mělo něco do sebe. Hormonální jógu jsem nezkoušela, ale co jsem se zajímala o reference, tak prý to má opravdu něco do sebe.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.19 19:23

Ja jsem bohužel taky na rychlejší cvičení. Bavi mě posilovat, jumping a podobné věci. Na jógu jsem šla asi 3×, bohužel to není nic pro mě. Nebavi mě být v každé poloze chvilku. Já potrebuju proste makat, když to takhle blbě řeknu :lol: Toho těhotenství se trosku bojim, mám to v plánu, tak za 2 roky, tak snad všechno půjde jak má :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.19 20:43

Na józe jsem nakonec nejvíc ocenila to, jak se u toho člověk opravdu perfektně protáhne. Cítila jsem se pak líp.
Třeba józe přijdeš na chuť, až budeš těhotná a to tě donutí trochu zpomalit :-)

• Citovat
  • Upravit
35330
15.1.19 20:46
@Anonymní píše:
Ja jsem bohužel taky na rychlejší cvičení. Bavi mě posilovat, jumping a podobné věci. Na jógu jsem šla asi 3×, bohužel to není nic pro mě. Nebavi mě být v každé poloze chvilku. Já potrebuju proste makat, když to takhle blbě řeknu :lol: Toho těhotenství se trosku bojim, mám to v plánu, tak za 2 roky, tak snad všechno půjde jak má :oops:

Zkus power jogu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.19 11:23

No třeba se k ni ještě vrátím ☺️️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie