Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
Chci jen doplnit info o tomto zákroku. Když jsem něj měla jít, moc jsem se o tom nedočetla. Dnes jsem „po“.
Mám jen jeden vejcovod, druhý mi vzali při mimoděložním těhu. A od té doby už uteklo asi 20 měsíců a těhotentví nepřichází. Spermiogram máme nadstandartní, tak zbývala myšlenka, zda je průchozí zbylý vejcovod.
Před zákrokem jsem měla hrozný strach, na sále taky
při zákroku Vám dají dýchat rajský plyn, coz me malinko uklidnovalo.
Každopádně…je to nepříjemný zákrok, tlačilo to fest. Možná i nervy do toho. Nic moc, ale je to rychlý. Ve zpravě je napsáno 20 min. Mě to přišlo tak 10
zjistili mě, že průchozí byl..takže budem čekat jak to samo dopadne.
Zakrok jsem podstoupila v Kostelci a vsichni tam byli skvely. Pan Dr uzasny, hodny, decentni.
Takze holky, kdo na to jdete… nebojte, dáte to!! Je to hned. Jako vrtani zubu. Hnus, ale pomuze.
Já se omlouvám, četla jsem STK a napadla mě technická
![]()
Ale gratuluji k dobrým zprávám ![]()
@Johana..22 -STK co to je? já znám jen profuk a pruchodnost, oboje jsem nedávno podstoupila. jeden mám ok ale druhý skoro ucpaný.
@Nina Filipi
mela jsem to asi lepe ujasnit v nazvu… ale kdo na takzvane STK jde, vi co hledat. Ale je to taky takova mala technicka ![]()
@hankamisa Jinak je to " TEST PRŮCHODNOSTI VEJCOVODŮ TECHNIKOU SELEKTIVNÍ TRANSCERVIKÁLNÍ KATETRIZACE /STK/ VEJCOVODŮ
Profuk, ale bez uspani. Mela jsi to v narkoze?
@Johana..22 - no já ten profuk měla jako součást diagnostické hydrolaparoskopie a hydroskopie když už jsem byla pod narkozou, takže vše najednou a ambulantně.
@Johana..22 - nevím jsem dva týdny po zákroku. uvidím za pár týdnů.
ale doufám, že jo.
@Johana..22 díky. no zatím to pomohlo akorát na bolest zad, která po půl roce bolestí ustala. zbytek se uvidí.
Holky, asi mě to čeká, ale oddaluju to, jak to jde..
Ale dr to upřednostňuje před laparkou :-/
K.
@Anonymní píše:
Holky, asi mě to čeká, ale oddaluju to, jak to jde..Ale dr to upřednostňuje před laparkou :-/
K.
toto je lepší. protože při laparce ti dělají díry do břicha a při tomle to dělají spodem. a nač si zbytečně nechat kuchat břicho když by se třeba nic nenašlo?
já jsem taky nechtěla nechat kuchat zbytečně břicho (nikdo nález nečekal) a tak jsem šla nejdřív na hydrolaparku s tím, že se uvidí. u mě to dopadlo bohužel s nálezem srůstů a menšího ložiska endošky takže ted chvíli počkám jestli se po tom proštournutí zadaří -občas to pomáhá a když ne půjdu přímo na laparku kde mi to odstraní.
@Anonymní píše:
Holky, asi mě to čeká, ale oddaluju to, jak to jde..Ale dr to upřednostňuje před laparkou :-/
K.
Urcite souhlasim s Hankou i Dr. Mam to vcera za sebou a jsem rada moc. Jdi do toho, urcite to zvladnes. 20 minut v zivote je prd. Neboj se odhodlej se. Kdybys chtela podrobnejsi info, ptej se.
@Johana..22 - hele tobě při tom dělali jen diagnostiku nebo i něco odstranovali? mě totiž řekli, že pokud to chci odstranit tak jedině laparkou, že toto je pouze diagnostické vyšetření.
Ano me delali pouze diagnostiku, zda je pruchozi vejcovod a kdyby tam byla prekazka…(byl by uzavren) hned by mi ho tam pomoci nejakeho dratku uvolnili. Coz je super. Ale nastesti byl volny.
Jsem den po zakroku a jsem fit. Do laparky jsem jit nechtela a dobre ze nesla. Kuchli by me zbytecne.
@Johana..22 jééé, to byl dobrý nápad to dát do placu ![]()
Napadá mě milion otázek, které mi vybavuje strach. Strach proto, že když si člověk přečte ty papíry s možnými následky, tak si musí myslet, že to je děsný zákrok.
Zkusil někdo STK bez rajského plynu? Chtěla jsem původně ušetřit peníze, ale pomalu od toho upouštím. Jak hodně ten rajský plyn oblbne?
jestli máte ještě někdo zkušenosti, pište prosím, ať si moohu udělat obrázek…zítra se budu objednávat…