Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den všem.
Naše malá už měsíc má kašel a ne a ne se ho zbavit. Poslechově na plicích a průduškách nic, ale v noci se nevyspí. Už měla asi 3 různé léky a vždy na tři dny zlepšení a pak zase nanovo. Hlavně v noci a dopoledne chrchlá chuděra, no děs. Jendou ej to suchý kašel, pak hlenitý. Dr. jí dnes doporučila Stodal. Chtěla jsem se zeptat, jaké s ním máte zkušenosti. Zvlášť jsem si všimla, že od 2 do 4 let to děti mohou jen s doporučením dr., tak se děsím, aby to nebylo nějaký svinstvo.
Předem díky všem.
No nám ho mudra doboručila jako lék na kašel první volby, že má i homeopatickou složku, a je na všechny druhy kašle..a myslím že je už od roka ![]()
@slavuska1 píše:
No nám ho mudra doboručila jako lék na kašel první volby, že má i homeopatickou složku, a je na všechny druhy kašle..a myslím že je už od roka
taky bych řekla, a pokud doporučila mudra tak jí ho dej, bud v pohodě, není to už tak malé mimčo, nesmíš být ze všeho vyplašená
![]()
@luciashek píše:
Dobrý den všem.Naše malá už měsíc má kašel a ne a ne se ho zbavit. Poslechově na plicích a průduškách nic, ale v noci se nevyspí. Už měla asi 3 různé léky a vždy na tři dny zlepšení a pak zase nanovo. Hlavně v noci a dopoledne chrchlá chuděra, no děs. Jendou ej to suchý kašel, pak hlenitý. Dr. jí dnes doporučila Stodal. Chtěla jsem se zeptat, jaké s ním máte zkušenosti. Zvlášť jsem si všimla, že od 2 do 4 let to děti mohou jen s doporučením dr., tak se děsím, aby to nebylo nějaký svinstvo.
Předem díky všem.
http://stodal.cz/…dnim-sirupem
viz tu je to homeo, a neobsahuje chemické barviva ani sladila ![]()
Určitě bych to zkusila, jsou to homeopatika a ty určitě neuškodí. Já beru jen Stodal když mám kašel a po pár dnech mi zabírá. Syn ho měl už ve dvou letech, ale nechutnal mu. Raději polyká jitrocelový sirup, který mu také zabírá dobře. Mě ale Stodal chutná, je sladký dost ![]()
Je to homeopatický sirup. Dávám ho synům od roka. Sama ho u kašle užívám, vždy mi zabere.
@luciashek a nezminila sem dr o alergologii? Jinak teda neverim na sirupy na vsechny druhy kasle. Kazdy kasel potrebuje jinou lecbu. Jeden je na tlumeni drazdiveho, druhy na podporu vykaslani hlenu, tak jak muze jeden byt univerzal
?
Neni to pripravek na lecbu kasle, ale na usnadneni vykaslavani. Takze bych se toho nebala, i kdyz myslim, ze caj s medem ma podobny ucinek za mnohem mene penez.
Snad Ti trochu pomůžu. Kristýnka taky téměr měsíc kašlala, nejdřív měla mucosolvan a spiropent, to se opět vrátilo po necelých 14 dnech, pak nasadila ambrobene a spiropent… Kašel dobrý, po týdnu, kdy vše dobrala, začly noční záchvaty kašle, šílenýýý
Šla jsem znova s ní na poslech a už říkala, že při poslechu slyší něco na plicích, a bojí se, aby to časem nezašlo až do zápalu plic. Upřímně, už jsem byla zoufalá, v noci šílené záchvaty, pak i zvracela hleny. Nasadila už ATB amoksilav, a teď je právě Kristýnka dobírá.. Snad to už bude dobrý. Včera jsem byla s Kristý na kontrole a poslech dobrý, ATB brala 9 dní… Nejsem příznivcem ATB, ale ty záchvaty byly šílené a nikam to se sirupama nevedlo.. Držím palce, aby se toho malá zbavila.. ![]()