Nachlazení před neštovicemi

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20
5.11.13 08:59

Nachlazení před neštovicemi

Milé maminky, prosím o radu a ne o lynč :kytka:
Dnes jsem dala do školky svoji holčičku, 5 let. Řádí tam neštovice. Nebudu lhát, věděla jsem to. A taky přiznám, že by se mi hodily teď - venku nic moc, vánoce daleko, doma ještě dvouletý chlapeček a já na mateřské. Prý čím menší děti, tím „lepší“ průběh. Potud O. K. :pankac: Ale teď to přijde: malá měla minulý týden kašel, předminulý i horečku a tento týden ještě pořád kašle. Už míň, ale kašle. Dřív bych ji do školky nevodila. Ale my jsme pořád nemocní a učitelky mi „nadávají“, že ji málo vodím a že ona si tam potom nezvykne a že s „nějakou rýmečkou a kašlíkem“ ji mám dovézt. Tak jsem dovedla. Netušila jsem, že spojení nachlazení+neštovice = problém. Až poté, co se na mě učitelka podívala jako na nejhorší matku pod sluncem (máme super učitelku, která umí v mamince vyvolat ty nejtemnější výčitky :,( ) jsem se vyděsila, jenomže to už malá byla nachystaná ve dveřích, navíc jedou dnes na výlet, navíc si chce rozdat čokoládky dětem, protože má narozeniny… no prostě jsem ji tam nechala :zed: a teď brouzdám netem a hledám, jak hrozný průběh můžou mít neštovice, když je dítě chytne, když má kašel. A nic nemůžu najít :pocitac: Našla jsem jen, že se nesmí nachladit PO neštovicích. Tak se ptám: co se stane, kdyby to vážně chytila - když je teď nachlazená. No nachlazení. Už „jen“ kašel. Ona vždycky po nemoci kašle tak 14 dní. Takže počítám koncem tohoto týdne to bude možná O. K. Ty neštovice by se projevily kdy?
Prosím ty maminky, které svými příspěvky chtějí prohloubit moji depresi, ať si to nechají pro sebe, protože je můžu uklidnit, hůř mi už být nemůže :,( Zítra ji tam pochopitelně vodit nebudu. Ale dnes jsem měla zkrat a snad mě omlouvá i nevědomost… Těm, které napíšou věcně, moc děkuji!!! :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
5.11.13 09:04

Neštovice mají inkubační dobu týden až tři. Nicméně bych řekla, čím oslabenější organismus, tím horší průběh. Neštovice vůbec nejsou tak nevinná nemoc, hodně oslabí imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
5.11.13 09:05

Ahoj, měli jsme to samé, kašel a neštovice. Není to nic příjemného ale nic zvláštního se nedělo. Včera jsme byli na kontrole po neštovicích a kašleme ještě dnes. Již tedy třetí týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.11.13 09:06

Mně doktorka říkala, že podle její zkušenosti děti tři týdny před výsevem neštovic mají kašel :mrgreen: Nevím, jestli je to pravda, u nás to tak bylo - byli nemocní, kašlali (teda oba dva), cca tři týdny na to starší dostal neštovice. 2 týdny po něm pak ségra (ona to od něho chytá, takže bych to nebrala, jako že u ní to neplatilo).

Co by se přímo stalo, to nevím, zeptala bych se na to doktorky, kdyby mě to moc hlodalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
5.11.13 09:06

@Jenynka Klid, malá si užije výlet, rozdá čokoládky a bude mít hezký den. Paní učitelku bych zase až tolik neřešila. Pokud se ti nebude něco líbit, vezmi dceru k lékaři. Myslím, že paní učitelka jen straší, tak si to tak neber. Vlastně ve spoustě případů dítě dostane neštovice a při té příležitosti chytne i nějakou virózu, protože má oslabenou imunitu.

Jen tedy bych úplně na 100% nepočítala s tím, že dcera ty neštovice dostane. Já se obě děti snažila nechat nakazit všude, kde se neštovice vyskytly, ve školce byly pořád a dnes je dětem skoro 10 a 6 let a neštovice prostě nedostaly :zed: :zed: :zed:. Docela z toho mám hrůzu a pokud je syn (starší dítě) do dvou, tří let nedostane, tak ho budu muset nechat naočkovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.11.13 09:07

Aha chceš pozitivní příspěvky, možný je, že se vůbec nenakazí. Ale asi spíš jo, ony jsou nejnakažlivější před výsevem. Takže některé děti už je mají v sobě a šíří je dál. Hele třeba budete mít slabý průběh i tak. Nevím co chceš slyšet, po zkušenostech kamarádky (je tu o tom deníček, raději ho nečti) se jich bojím. Ale u nich to asi právě bylo kvůli tomu, že po nich chytl malý další nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.11.13 09:08

Já to ale pochopila tak, že ona ve školce nebyla, takže ještě nakažená být nemůže.. Takže kašel nebude z budoucích neštovic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
5.11.13 09:09

@Jenynka
Jako bys jinak mohla vychytat nestovice v dobe, kdy je dite zcela fit… to az tak neovlivnis, tak v klidu.
Jinak kamaradky dite prodelalo nestovice tyden po propusteni z nemocnice, kde lezeli pro pertusi, tedy zadny kaslik :cert:, dite stale se zachvaty kasle. V mezidobi toho tydne jeste stihli noroviry…
Je ti, lip, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.11.13 09:12

@BellinkaX No když jsme u toho, tak skoro každé dítě co znám a co bylo hospitalizované si z nemocnice přineslo lahůdku v podobě rotavirů či adenovirů. Novoviry budou podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.11.13 09:13

@Jenynka Hlavně si nic nepřivolávej. Já malou nechala očkovat Priorixem a ten samý den večer horečky, zvracení, průjmy, byla celý týden jak hadr, apatická. No hrozný, pořád jsem myslela na to, že je oslabená a že do toho příjdou reakce. Nakonec to zvládla a já se nervovala zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.11.13 09:15

@Sibyla0 jo, asi jo, já jsem přehlédla to „dnes“ - na druhou stranu já třeba vůbec netuším, kde to malý chytil. V kolektivu sice byl, ale nikdo je tam neměl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
5.11.13 09:20
@Sibyla0 píše:
@BellinkaX No když jsme u toho, tak skoro každé dítě co znám a co bylo hospitalizované si z nemocnice přineslo lahůdku v podobě rotavirů či adenovirů. Novoviry budou podobné.

Nejcastejsi nosokomialni infekce. :pankac: Ale skoro kazdy, to fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
5.11.13 09:24

Nehrotila bych to, buď je dostane nebo ne a průběh nikdy neovlivníš. Naprosto tě chápu, že by se neštovice teď hodily, sourozenci je totiž vždycky dostanou postupně a zůstat tak dlouho doma z práce není žádná sranda, navíc organismus je po neštovicích hodně oslabený a velmi často pak dítě chytí kde jakou nemoc, takže léčení se může dost protáhnout. Buď v klidu, myslím, že jsi neudělala nic nezodpovědného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.11.13 09:51

Holky, Vy jste tak hodné, díky!!! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
5.11.13 10:00
@Sibyla0 píše:
Aha chceš pozitivní příspěvky, možný je, že se vůbec nenakazí. Ale asi spíš jo, ony jsou nejnakažlivější před výsevem. Takže některé děti už je mají v sobě a šíří je dál. Hele třeba budete mít slabý průběh i tak. Nevím co chceš slyšet, po zkušenostech kamarádky (je tu o tom deníček, raději ho nečti) se jich bojím. Ale u nich to asi právě bylo kvůli tomu, že po nich chytl malý další nemoc.

Sibylko, nemyslela jsem „pozitivní“ příspěvky jako „to je super, že jsi dala nachlazenou do školky, kde jsou neštovice, neboj, nic se nestane“ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Jenom jsem se bála (ve svém stavu) příspěvků typu: „Ty jsi ale úplně HROZNÁ matka, jak jsi to mohla svému děťátku udělat!!“ :mrgreen: :mrgreen: Četla jsem totiž podobnou diskuzi a tam daly některé matky tazatelce takový kartáč, že chudina asi litovala, že se vůbec ptala.

A klidně mi napiš odkaz té diskuze, co se stalo té Tvoji kamarádce, ať se poučím ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí