Kolísavá teplota tříleťáka

5436
4.11.13 19:23

Teplota lítá

Možná budu za cvoka, ale… Syn (za chvíli 3 roky) začal chodit do MŠ a pořád je na hromadě. Po třech týdnech doma šel v pátek a dnes. Dnes odpoledne nechtěl spát a potom byl protivný. Jsem už z těch jeho věčných nemocí pako, tak jsem ho změřila. Teplota 36,6 (v konečníku po odečtu). No ale pořád se mi nezdál, tak ho přeměřuji co půl hodiny od té čtvrté hodiny a už 3× jsem naměřila přes 37 (37,3 max.). Ale po půl hodině zase 36,6. Jak je to možné? Měřím digitálním teploměrem, který zastrčím cca 4 cm hluboko.
Je mi jasné, že vypadám jak magor, ale potřebuji vědět, jestli zítra půjde do školky, protože mám program a pokud by nešel, musela bych to už teď nějak alternativně řešit. Jinak teď vypadá ok, zkoušela jsem i papírek na moč a nic (jen vysoké pH, ale to asi nic neznamená, má to často), ani náběh na rýmu, kašel, nic.
Děkuji za reakce a nedělejte si ze mně srandu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
169
4.11.13 19:42

Tak myslím, že malý může jít klidně zítra do školky :D. To, že teplota lítá o půl stupně a v takových hodnotách, jaké jsi psala, bych vůbec neřešila. Ono ty děti, když nastoupí prvním rokem do školky tak jsou furt na hromadě. Setkávají se s novými bacily a musí si získat nějakou imunitu. Ale podle toho, co popisuješ, tak si myslím, že mu nic není. To, že byl protivný, vůbec nic neznamená, mohl se jen špatně vyspat po obědě :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.11.13 19:44

Tak teď jsem si všimla, že odpoledne nespal. Tak to mohl být přetažený a proto byl protivný. Náš malý taky když nespí tak je protivný jak sáňky v létě :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
4.11.13 19:46

@purcel No on právě výjimečně vůbec nespal, takže to bude nejspíš tím. Naopak mám zkušenost, že když je nemocný, usne okamžitě (pak se tedy bohužel většinou brzy a blbě vzbudí), ale tentokrát spát nechtěl, a přitom je zvyklý. Tak snad to zase přes noc nevyleze. Posledně totiž měl teploty několik dní a nakonec se z toho vyklubal zánět stř. ucha :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.11.13 19:49

@AliTad Si myslím, že mu nic nebude. Ho dyžtak přeměř ještě před spaním a pak ráno jak se zbudí, ale né hned, ony ti děti jsou vyhřáté z duchen a pak ta teplota není aktuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
700
4.11.13 19:51

37 není teplota-horecka, ale normalni telesna teplota, mozna si zrovna tu dupu nejak zahral. Male mimco by taky mělo vyvětrat prcinu, nez se zacne merit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
4.11.13 20:07

@AliTad
Teplota pres den kolisa. A prosim, teplomer maximalne 2 cm!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
4.11.13 20:19

@BellinkaX Pro příště :lol: Třeba by ani neměl tolik (teď před spaním 37,2) :think: Nevypadal, že by mu to nějak vadilo, a já měla strach, abych to změřila pořádně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
16.5.15 23:19

Dovolím si obnovit diskuzi. Syn dva a tři čtvrtě roku. Chodí do školky každý čtvrtek na půl dne. V září nemocný, v říjnu nemocný (píchali mu ouška), pak v prosinci nemocný. Pak naštěstí pár měsíců klid. Pak v březnu nemocný a v dubnu také. Od té doby do teď, což je už asi 5 týdnů mu pořád kolísá teplota. Jeden den má 38.8, druhý 37, třetí v pohodě 36.5, pak dva dny nic, pak zase 38.4, další den nic, pak 37.9 a takhle už to trvá těch 5 týdnů. Někdy k tomu má kašel, někdy rýmu, někdy řekne, že ho bolí ouško. Krev mu brali a nic nezjistili. Ale znepokojuje mně, že teplota pořád klesá. Bojím se s ním chodit ven už když má jen zvýšenou teplotu. Máte to takhle taky někdo? Nemůže to značit něco víc? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
17.5.15 07:15

Dělali mu výtěry uši-nos-krk??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
640
17.5.15 21:57

Ano dělali. V uchu něco trochu našli, ale prej se to nerozjede a spíš to ustoupí. Na ucho si teď zase neštěžoval a říkal, že ho nic nebolí. chjo, už fakt nevím co s tím :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí