Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky maminy, potřebovala bych poradit. Prcek má rýmu a strašně zahleněnej krk. Synovi je 11 měsíců za 8 dní 1 rok. Čím mu pomoc? Nesnáší odsávání nosu, to řve a včera se mu díky tomu spustila krev z nosu. Zítra s ním jdu k mudr. Ještě musím dodat, že horečku nemá. Teplotu v zadečku má 37,1 po odečtu.
Na zahlenění spojené se zadní rýmou, která ani neteče, ani nejde odsát, se nám osvědčily kapky Sinupret. Jsou to bylinky, berou se 3× denně. A když to maj víc v krku, tak pak Bronchipret, to je obdobné. Tohle je takové hloupé nachlazení, nedá se s tím moc dělat…
Já teda pokud je nutnost dávám holkám 5r a 9m Nasivin dle věku. Taky odsávám a malá mi taky řve dělaly to obě prostě to nemají rádi.
No já jsem z toho právě taková hotová, protože už cca 4 týdny pořádně nespí, furt knoural, takže jsem to přisuzovala zoubkům a od pátku od odpoledne začal být protivnej fakt hodně a už druhej den má šílenej kašel a rýmu, nudle mu vyletí jen u kýchnutí.
Něco na odhlenění - já dávám třeva mucosolvan, ale je toho víc. Sinupret je taky dobrý, ale mám problém ho do malý dostat, ve všem ho pozná a nestojí mi za to se s ní 3× denně prát, když jde jen o nachlazení
Do nosu mořskou vodu nebo vincentku. Pokud nekašle nějak hnusně, je to bez teploty nebo se to netáhne extra dlouho, tak s tím k doktorovi nelezu, akorát tam člověk chytí něco jinýho. Na spaní podložit, ať má výš hlavu a zvlhčovat vzduch. Když po ulehnutí hodně kašle, tak dávám stoptussin.
Jo a cokoli na odhlenění nejpozději tak v pět hodin odpoledne. Když se to dá na nos, tak to prý může dráždit na kašel. Takhkle mi to kladla na srdce na nosním.
@lecijasek právě, že kašle fakt hnusně
někdy si příjdu jak hysterická matka, ale zase se o něj bojím.
@janicka23 tak ono tak nějak člověk pozná, jestli je to normální kašel od nachlazení nebo něco horšího a je lepší zajít na poslech. Já v tomhle dám na svůj pocit. Taky záleží jak kašle -na suchý kašel se mi osvědčil dávat stoptussin, na vlhký kašel mucosolvan a stoptussin k tomu případně na noc, aby se vyspala.