Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky…třeba poradíte…dcerka 7 let má od středy teploty, tedy nejprve měla jen jednou za den kolem 38C, dala jsem Ibalgin a teplota se objevila až druhý den, má kašel, ale ten měla už před teplotou, vlhký a jen po probuzení, byla jsem u mudr., poslech má v pořádku, od včerejška se intervaly teplot zkrátily, každých cca 6 hodin, tím myslím po podání léku za šest hodin opět teplota, na dnešek v noci už 39C, jeli by jste na pohotovost nebo vyčkali do pondělí na dětskou mudr…? Vůbec nevím, co to může být…rýmu nemá…
No doktora měla nabrat CRP (podle toho zjistí zánět v těle). Jinak takhle bezpříznakově může probírat třeba zánět močáku. A s tím kam jet nebo nejet se neodvažuji radit. Zkus třeba na pohotovost nejdřív zavolat.
No ještě jsem zapomněla napsat, že jsme s manželem prodělali nějakou virozu, ale teploty jsme neměli, jen hroznou rýmu a klasika u virózy, únava…ale přeci kdyby to od nás chytla, od středy by snad už měla rýmu? Mudr. říkala, že to vypadá, že s tím bojuje, ale od středy je to už dlouhá doba na to, aby se příznaky už objevily, ani v krku jí nebolí…
Pokud jdou teploty srážet, asi bych s pohotovostí vyčkala. Po telefonu ti zřejmě moc neřeknou-buď přijet nebo vyčkat.
Dcera měla relativně nízké teploty /38/, ale zvracela, jeli jsme na pohotovost, tam měla CRP 8. Měli podezření na zánět močáku. Druhý den jsme šli k naší dr a už měla CRP 56 a spálovou angínu.
Takže ono se to může rychle změnit. V jednu chvíli nic na bakteriální infekci neukazuje a za pár hodin to může být jinak :-/.
Pokud se to nebude nijak zhoršovat, zkuste vyčkat. I když 39 je docela dost, možná, pokud má bakteriální infekt, kde by pomohlo nasazení ATB, pohotovost pomůže.
Je těžké v tomhle radit, dej na svůj instinkt, znáš dceru nejlíp
![]()
Počkala bych do pondělí k dr. Sofie tohle měla před 14 dny, od středy horečky, i 39,5 trvalo to do neděle kdy už měla jen nějakých 37, ale je fakt, že jí se k tomu přidala rýma a kašel. Dr jí dělala v ordinaci CRP a vše ok.
Holky díky, teď jsem jí sahala na čelíčko (ještě spinká) a vypadá to, že teplotu nyní nemá, počkám do pondělí, pokud ty teploty budou jako do teď…