Hypotonie a pasení koníků

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
499
5.11.13 09:03

Hypotonie a paseni koniku

Dobry den, chtěla bych se zeptat. Mám dceru narozenou v 34.týdnu. Chodíme již 14dni na cvičení Vojtovy metody. Malá se zaklanela a hlavičku měla na levé straně. Cvičení nám jde, jen mi trápí její paseni koniku. Dříve to zvladala dobře. Teď jak je více vsimava, tak se natahuje na hračky, uchopí je.Ale nemá takovou oporu na těch rukách. Zvedá zadecek a nožičky ma též nahoře a pak pusti k ruce a udělá tzv letadlo…chci se zeptat zda měl někdo podobný problém a jak jste to řešily? jsou nám 4mesice korigovaneho věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
colafit
5.11.13 09:13

V určitém věku děti dělají letadla, ale jestli je to u tvé dcerky správně by měla posoudit doktorka. Ideálně, když chodíte na vojtovku se zeptat tam.

• Citovat
  • Upravit
499
5.11.13 09:18

@colafit ja jsem právě četla v jedné diskuzi a děti to dělali mezi 4-5mesicem.My jdeme na kontrolu až 13/11 a jsem docela z toho špatná. Nevím zda něco dělám špatně…uvažují zda i nezavolat ma rehabku a zeptat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
5.11.13 09:33

@kanourek Ahojky, my máme stejný problém…malá byla o měsíc dřív a teď skoro v půl roce jí pasení pořád nejde a úklon hlavičky jsme taky řešili, jenomže z úklonu napravo jsme se dostali do úklonu nalevo :roll: Cvičíme vojtovku, ale už mě to po 2měsících přestává bavit malou furt nutit, moc totiž výsledky nevidím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
5.11.13 09:34

@kanourek no, ale jestli to dělají děti mezi 4-5 měsícem a dcerce jsou korigované 4 měsíce, tak je to v pořádku, ne?

Měly jsem to podobně jako vy, dcerka narozená 32tt, hypotonie, predikce hlavičky, vojtovka. Už si nepamatuji, jak přesně to bylo, ale vím, že to letadlo jednu dobu dělala a bylo to správně.

• Citovat
  • Upravit
499
5.11.13 09:52

@kanka80 My měli též predilekci hlavičky, a udělala nám to samé napravo, nalevo ale pak se to srovnalo. Jinak cvicime ale výsledky moc nevidím. Jediné u čeho mi vydrží je pouštění krtecka.Je hodne koukaci. Dříve se udržela dobře, ale teď co dělá…je mi do breku z toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
5.11.13 10:12

@kanourek Taky je mi z toho do breku, že skoro v půlroce nic nechce dělat :zed: můj prý taky nepásl tak je asi po něm :? Malá taky vydrží na břichu jen chvilku a pak dělá letadlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
colafit
5.11.13 10:21

Ono u hypotonických dětí to jde pomalu. Lucinka cvičila od 2 měsíců do roka. Co vám budu povídat DĚS. Ale teď je 5 letá zdravá holka. I když teď bojujeme z logopedií, hypotonie přetrvává na jazyku, takže jsme posilovaly jazýček.

• Citovat
  • Upravit
499
5.11.13 10:22

@kanka80 taky jsem z toho takhle přešla :( doufám ze se rozpohybuje. Zeptám se na to rehabilitační…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
5.11.13 10:53

@kanourek Zeptej se tam, kam chodíte na cvičení. Mladej mi nejdřív dělala letadlo z důvodu hypertonie. Pak jsme začali trošku trénovat (ne vojtovku) a během cca 14 dní krásně pásl. Vydrželo mu to asi 10 dní a už nepásl, ale na břiše se tak vorvanil, chvíli letadloval a podobně. Když jsem se ptala na rehabilitaci, tak mi řekla, ať jsem v klidu. Že pasení už zvládl, takže se snaží dosáhnout dalších levelů (pokus o vzpor na rukách, nekoordonované mrskání jako snaha o plazení), při svém temperamentu vzorně pást už zřejmě moc nebude (mrzí mě, že jsem prošvihla správnou dobu na pořízení nějaké hezké fotečky). Mám ho nechávat na břiše i když se tam jen tak z mého pohledu plácá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
5.11.13 10:58

@Svistice Jo? mě říkala dr., že nemám nechávat na břiše jen tak plácat :think: co dr. to jiná rada… Byla bych nejradši, kdyby už se aspoň plazila nebo seděla a pohrála si, tak na zádech ji to pořád nebaví a na klíně ji taky pořád mít nemůžu, to bych nic neudělala… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
5.11.13 11:21

@Svistice zeptám se a kolik bylo malymu když dělal letadlo? jdeme až za týden ale nevím zda to na to není pozdě. Jinak na rukách se neudrží, Levou používá víc než pravou, dříve tomu bylo naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
5.11.13 11:37

@kanka80 No, když mu byly ty cca tři měsíce a plácal se v záklonu na břiše a nepásl, tak mě na rehabilitaci taky řekla, že než tohle (pokud se mi ho třeba během půl minuty nepodaří přimět zaujmout správnou pasoucí polohu), tak raději vzít a zklubíčkovat, nenechávat tahat ho těmi zády. Za 14 dní na KO krásně pásl, i si hrál při pase ní s hračkou. Za další skoro měsíc na KO už nepásl a provozoval tam ty svoje prostocviky. Uklidnila mě, že tam není jen to letadlo, ale i další pozice - ten vzpor, pokusy o nakročení do diagonály apod. To je prý důležité, že to dítě nedělá jen jednu věc, třeba jen to letadlo.
Rehabilitační taky říkala, že děti se často něco naučí a pak to najednou přestanou dělat, protože to buď přebijí jinou aktivitou, nebo poskočí k aktivitě vyšší. Ale že to co už umí nikdy nezapomenou (jako je to s jízdou na kole).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí