Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásný den..
Holky má některé z vašich dětí nebo měli takovou stolici?
Mám syna 6 týdnu. Od narozeni je víceméně na UM…Mléka mám minimálně takže něco si za den občas cucne ale z 99% je na UM.Od propuštění z porodnice dávám HIPP.
Celou dobu měl stolicí normalne zbarvenou. Žlutou. Cca poslední týden má zeleno žlutou…Je to vždy tak ze nejdřív vykajdi spíš zelenou a potom za tím jde už žlutá. Dneska se treba vykajdil tak sem ho prebalila byla tam spíše zelená než žlutá (viz první foto) prebalila jsem ho a asi za 10 min jsem opět cítila ze se pokajdil a to už bylo žluté (viz druhé foto)
Ten poslední týden to takhle v plene má. Jen většinou obě barvy dohromady.
Mylsim ze z mléka to mít nemůže jako ze by mu nesedělo. To by tu stolicí měl už od začátku ne?
Máte nějaká stejné zlusenosti a bylo to normální? Malej ma stolicí pravidelně 1× denně max 1× za 2 dny…Papá normálně občas nás trápí bříško (prdiky) jinak spinká…Děkuji
Mě začal kadit zelené cca od 8tydne
A kádi mi zelené do dnes..je mu 7 měsícu. Byli jsme na vyšetření stolice..infekce 0 a ani alergie na laktózu a na kravskou bílkovinu se vyloučila.
Dcera je taky na hippu a taky to tak občas měla…co sem četla tak touze způsobovat i to že um má více železa a to pak udělá tu zelenavou barvu ![]()
A ty testy na tu alergii atd Vam dělali v tech 8 tydnech? Nebo to až potom dyl až začal papat normální jidlo??? ![]()
Takze tedy to asi je normální??Když nema průjem a nejsou ty stolice časté za den.
@Vladusxx A měl to takhle jako je.na fotce?
Malej to má cca 10 dní pokaždé…
@Tereza2609 měla konzistenci spíše jako kaše, více zelené bylo výjimečně…ale nějaká ta zelená barva tam byla vždycky…taková míchanice prostě…výlozene čisté žluté měla tak první tyden-dva…testy žádné nedělali..malá prospívala, žádné velké bolení břicha nebylo, jen občas a většinou pomohlo jen nahrát bříško, vypršela se a bylo to dobrý…kadila tak 1×-2× denně takže jsem o tom doktorce ani nerikala…mléčné výrobky -jogurty, sýry basti bez problemu takže laktózu i mléčnou bílkovinu asi snáší dobře
@Vladusxx Tu konzistenci atd co sem posílala na fotkách myslíte tedy, že ok??? ![]()
Zitra jdu k doktorce…
@LP4 A ty testy na tu alergii atd Vam dělali v tech 8 tydnech? Nebo to až potom dyl až začal papat normální jidlo??? ![]()
Takze tedy to asi je normální??Když nema průjem a nejsou ty stolice časté za den.
Já bych k Dr na kontrolu přinesla plenu pokakanou nebo ukázala fotky
Ale jak říkám mě kadil oříškové máslo cca
a pak mi začal kadit bažinu a to má do teď úplně tmavá zelená jak brčál
a prošetřovala ho a nic nenašla..
@LP4 Jj jsme u doktorky už…Pro můj klid…
Domluvila jsem se s ni ze mu udělá pro můj klid vyter
i když sama řekla že zelená barva bývá běžná ale ať mám klídek..
![]()