Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, prosim poradite jaky dudlik zvolit pro novorozence kteremu je ted 10 dnu, hlavne teda nejakej co nevypadava z pusy?😦 kdyz ma mala dudlik tak je strasne klidna ale nedejboze kdyz ji pak vypadne 😟 mate zkusenosti s nejakym co lepe drzi v puse? v noci vyuziva dudlik nejvic, moc nepomaha ho podlozit nejakou plinou a dekou,..dekuji za tipy na konkretni typ a znacku a popripade rady co s tim
Když ho bude chtít, tak ho udrží, když ho chtít nebude, tak bude vypadávat, obávám se. Starší dudlala od třech týdnů do dvou let, vypadával jí výjimečně, prostě ho v té puse chtěla. Mladší taky padal a padal, až jsme zjistili, že ho nechce a padá jí naschvál. Taky s ním byla klidnější, ale nechtěla ho, chtěla prso
Tak od dvou měsíců ho nemá vůbec, to bych jí ho tam musela přilepit izolepou.
Podle mě je to úplně jedno. Každý z dětí mělo jinej dudel a všem ze začátku padal. Museli se to asi pořádně naučit. Pak už to bylo ok. V noci vypadne vždy, když usnou a povolí ty svaly… na to pomáhá rozházet sto dudlíku po postýlce a ono si dítě v rozespalosti vždycky nejakej najde. Ale to taky funguje až u starších, co si ho umí vrazit do pusy samy. U těch mini mimin prostě podavat a čekat.
Zkus tenhle, je to jinej tvar nez nase.
https://www.emimino.cz/…lik-soothie/
@Midaku píše:
Podle mě je to úplně jedno. Každý z dětí mělo jinej dudel a všem ze začátku padal. Museli se to asi pořádně naučit. Pak už to bylo ok. V noci vypadne vždy, když usnou a povolí ty svaly… na to pomáhá rozházet sto dudlíku po postýlce a ono si dítě v rozespalosti vždycky nejakej najde.Ale to taky funguje až u starších, co si ho umí vrazit do pusy samy. U těch mini mimin prostě podavat a čekat.
Ty jo, to mně nenapadlo
To je ale dobrá rada, já jsem pořád jako blb. c vstávala a hledala ten jeden vypadlý ![]()
Ale u nás už to není aktuální… ![]()
@jamik1416 to mi poradila tchyně, prýanzelovi dávala do postýlky asi 6 dudlíku, aby nemusela x krát za noc vstávat… a rada to byla asi nejlepší, co mi kdy dala ![]()
@Midaku píše:
@jamik1416 to mi poradila tchyně, prýanzelovi dávala do postýlky asi 6 dudlíku, aby nemusela x krát za noc vstávat… a rada to byla asi nejlepší, co mi kdy dala
No jo no, složité situace si žádají jednoduchá řešení
![]()
Já byla vykojená matka a takto elegantní řešení mne holt nenapadlo… pozdě bycha honit, dítě už jde v září do třetí třídy:D
Bibs dudlík, je z přírodního kaučuku, necumlá žádný plast a vycumlava si tvar. Je nejvíce podobný bradavce. Neničí zoubky když pak rostou úplná pohoda.
Za mě vynikající volba je sice dražší, ale za to kvalita.
Jo a dodám, že je možné zakoupit zn bibs i ve tvaru, jaký ty máš na obrázku.
My máme MAM a máme ten svítící v noci a je to taky nejlepší věc vůbec. Teď tu čtu, že jich můžu pořídit i víc a budu mít i po tom posledním problému
A dudlík padá i v půl roce. Někdy zakřičí a někdy ne, někdy spí bez. Záleží na náladě.
Já bych se na to vybodla, hledání a neustále reseni dudliku je opruz největší a úplně zbytečný. Hlavně v noci, když by člověk mohl konečně spát, dite je nakrmeny, spi… tak vypadne deb.lni dudel
nebo ho nepozorovaně vyhodi z kočárku, a vzápětí ho chce a náhradní nemáš jako na potvoru ![]()
Je to fakt rozdíl, mladšímu jsme ho nedali, a zijem všichni
navíc se nemusí řešit, jak se ho pak zbavit. Doporučuji tedy vydržet a nedat, ještě byste to mohli zrušit ![]()
Jinak pro staršího jsem měla rada MAM, měl takovou zplostelou savicku a to mi přišlo super. Jenže to lezlo hodně do peněz, tak jsem mu pak dávala dudliky z dmka a vyhovovaly taky. Drahé dudliky bych určitě nekupovala, radši nějaký obyčejný a hlaveň snadno dostupný, kterých mají v prodejně kvanta, abys kdyžtak mohla bez problému dokoupit kdykoliv stejný.