Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Možná ma reflux, pokud ti hází šavle, zkusila bych buď Nutriton na zahuštění a nebo přímo nějaké ar+ mléko na to. Například zelený sunar.
Muze to byt jenom nahoda.
Ridila bych se ditetem. Jestli doted vyhovovalo (7 dni, denne 7-8? Krmeni) a stalo se to jednou…
Jinak mnozstvi je orientacni. Kazde pije jinak. Ja teda kojila, ale vazila (predcasne narozeny) a vypil po tydnu asi 100-120 ml.
A neteče ta flaška moc? Že se malé při pití napolyka i vzduchu a pak zvrací? Dávej po troskách a vždycky párkrát odrihnout.
Zkoušet, zvracení může mít hodně důvodu
mladý měl reflux, takže se osvědčilo dávat menší dávku a častěji
nebo odrihnout i během krmení..a taky nechávat ve zvýšené poloze ![]()
Pokud jste teď začali dávat, tak bych to taky viděla na vigantol.
Jinak samozřejmě zvracet může z čehokoliv. První mi třeba blindila vždy cca 10-12h po prvních vyjížďkách do obchodu nebo k lékaři. Než si tělo zvyklo na novou zátěž.
Může to být více věcí, změnit mléko, změnit láhev, savicku. Nám třeba malá blinkala po sunaru i bebe a pomohlo až babylove z Dm.
Ahoj, jdu si pro radu.
Máme doma týdenní miminko, od porodnice jsme plně na UM dáváme Nutrílon.
Při propuštění s nemocnice nám Dr. Řekla ze bychom měly dávat 60ml, jenže to nám nestačilo malá pořad brecela. Tak jsem začala dělat 90ml - vždy vypila bez problému celé.
Dnes mi ale začala zvracet s jednoho krmeni snad 4krat, a to vždy dávám odrihnout.
Myslela jsem si, ze ji precpavam proto takhle zvraci.
Tak jsem zase dávku snížila na 60ml a to zas nestačí.
Co teď? Mám nechat těch 90?
Ale co to blinkání?
Díky za rady