Agresivní otec a miminko

27.8.22 14:13

Agresivní otec

Prosím o radu v této těžké situaci. Mám 2 měsíční dítě s otcem dítěte, byli jsme spolu 6 let, v těhotenství jsem věřila, že otec bude souhlasit se společným bydlením a svatbou. Do těhotenství se u otce střídaly stavy toho, že je náš vztah bez problémů, ovšem za předpokladu toho, že budu dělat všechno to, co on řekne, tyto stavy se střídaly se stavy, kdy jsem nestála za nic jako partnerka a je mi líto, že jsem neměla sílu z tohoto vztahu odejít před těhotenstvím. Což mi bohužel všechno začalo docházet až v těhotenství v jakém jsem obrovském problému. Nestalo se tak, zůstali jsme bydlet sami, kde jsme bydleli a otec se mi vysmíval, že budu samoživitelkou, i když jsme dítě plánovali. Posílal mi peníze na výbavičku a dělal, že se nic neděje, že je normální, že budeme každý bydlet přes 100 km daleko. Musela jsem souhlasit se vším, co řekl, pokud jsem projevila jakýkoliv svůj názor, stalo se, že se mi klidně půl měsíce neozval. Byla jsem z toho psychicky vyřízená, jak se k těhotenství postavil, ale snažila jsem se tuto situaci nějak zvládnout. Když jsem před porodem chtěla řešit na matrice zapsání otce do rodného listu nemohl a neměl čas to řešit, pak hledal rodný list. Dítě není zapsáno doposud…všechno pro miminko jsem musela v těhotenství zařídit sama, nejevil o cokoliv zájem, na vyšetření nechodil, nezajímal se, myslí si, že posílal peníze a tím je zachráněn. Teď se dostanu k hlavnímu problému. Chování otce se v těhotenství dost vystupňovalo, pije po večerech a sprostě a vulgárně mi nadával a nadává, buď v písemné podobě v různých aplikacích nebo přes telefon. Ještě v porodnici mi nadával do de..lů, sv..í, kr. v a hloupých tupců a to mám přitom vysokou školu. Otec pracuje v oblasti, ve které by vůbec neměl podle toho, jak se chová. Bohužel pracuje na pozici a v oblasti, kterou, zde nechci uvadět. Ale vím, že do budoucna nemám žádnou šanci asi, protože nepracuji v takové oblasti a slušný člověk dneska nic moc nezmůže. Tím, že ví, že se bojím toho, co bude situace pořád zneužívá. Situace vygradovala, tak…že mě minuý týden v bytě chtěl fyzicky napadnout, řekl mi uhni ty kr..o nebo tě praštím a to jsem ho jen prosila jestli bychom nejeli někam na výlet s dětmi (mám ještě jedno dítě z předchozího vztahu). Otec mi řekl, že nemá čas a chce jet domů, tak jsem mu řekla ať tedy jede…a on, že si pojede, kdy on bude chtít a že se mu ten čas ted nehodí. Já chtěla jít, ale s dětmi ven, tak jsem ho poprosila ať už tedy jde, následně mě málem fyzicky napadnul. Potom jsem myslela za dva dny, že se aspoň za situaci omluví, bylo mi řečeno do telefonu: že si za všechno můžu sama a, že kdyby mi jednu ubalil aspoň by se mi v hlavě rozsvítilo a tomu se ještě šíleně smál. Z otce už mám strach, není to všechno, ale celých těch 6 let, zde popisovat nejde. Teď prosím o radu, otec mi vyhrožuje, že když ho nevpustím do bytu nebo s ním nepůjdu ven, bude volat na sociálku a řekne, že s takovým psychopatem, jako jsem já být dítě nemůže. Už to zkoušel jednou a pak se mi smál v telefonu, že jsem vytřepaná prý. Vím, že otec mi takto nadává pořád naschvál, aby mi, co nejvíce ublížil a vystresoval mě. Ale už dál nemůžu otec chce dneska přijet a já se strašně bojím, co bude, jestli mi nějak neublíží… Co mám nyní dělat? Děkuji všem za přečtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35781
27.8.22 14:33

Co by, volej policajty a on nemá právně žádné právo ta dítětem chodit když není v rodném listě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.8.22 14:54

Prosímtě uteč od něj. Myslím to opravdu dobře. Neomlouvej ho, nedávej mu druhou šanci, neodpouštěj. Seber si saky paky a uteč od něj, i kdyby to mělo být do polorozpadlé garsonky. Moje maminka na tom byla stejně, otec ji již v těhotenství několikrát fyzicky napadl, zmlátil, ona těhotná seděla na lavičce u domu a brečela, protože nevěděla co dělat. A zůstala s ním. Nikdy se nezměnil a do násilí zatáhl i mě a mého bratra, toho zmlátil tak, že se strachy počůral. Já vím, že v něm chceš vidět to dobré, ale radím ti, abys na nic nečekala, kontaktovala třeba linku důvěry nebo azyl pro matky s dětmi, kde ti poradí. Mysli hlavně na to dítě. Nedopusť, aby vyrůstalo v takovém prostředí jako třeba já a spousta jiných dětí, u kterých se maminky nepříliš dobře rozhodly. :,(

• Citovat
  • Upravit
35762
27.8.22 14:58

Není v rodným liste, tak nazdar. Nepoustej ho a případně volej policii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
27.8.22 15:00
@Slozitasituace píše:
Prosím o radu v této těžké situaci. Mám 2 měsíční dítě s otcem dítěte, byli jsme spolu 6 let, v těhotenství jsem věřila, že otec bude souhlasit se společným bydlením a svatbou. Do těhotenství se u otce střídaly stavy toho, že je náš vztah bez problémů, ovšem za předpokladu toho, že budu dělat všechno to, co on řekne, tyto stavy se střídaly se stavy, kdy jsem nestála za nic jako partnerka a je mi líto, že jsem neměla sílu z tohoto vztahu odejít před těhotenstvím. Což mi bohužel všechno začalo docházet až v těhotenství v jakém jsem obrovském problému. Nestalo se tak, zůstali jsme bydlet sami, kde jsme bydleli a otec se mi vysmíval, že budu samoživitelkou, i když jsme dítě plánovali. Posílal mi peníze na výbavičku a dělal, že se nic neděje, že je normální, že budeme každý bydlet přes 100 km daleko. Musela jsem souhlasit se vším, co řekl, pokud jsem projevila jakýkoliv svůj názor, stalo se, že se mi klidně půl měsíce neozval. Byla jsem z toho psychicky vyřízená, jak se k těhotenství postavil, ale snažila jsem se tuto situaci nějak zvládnout. Když jsem před porodem chtěla řešit na matrice zapsání otce do rodného listu nemohl a neměl čas to řešit, pak hledal rodný list. Dítě není zapsáno doposud…všechno pro miminko jsem musela v těhotenství zařídit sama, nejevil o cokoliv zájem, na vyšetření nechodil, nezajímal se, myslí si, že posílal peníze a tím je zachráněn. Teď se dostanu k hlavnímu problému. Chování otce se v těhotenství dost vystupňovalo, pije po večerech a sprostě a vulgárně mi nadával a nadává, buď v písemné podobě v různých aplikacích nebo přes telefon. Ještě v porodnici mi nadával do de..lů, sv..í, kr. v a hloupých tupců a to mám přitom vysokou školu. Otec pracuje v oblasti, ve které by vůbec neměl podle toho, jak se chová. Bohužel pracuje na pozici a v oblasti, kterou, zde nechci uvadět. Ale vím, že do budoucna nemám žádnou šanci asi, protože nepracuji v takové oblasti a slušný člověk dneska nic moc nezmůže. Tím, že ví, že se bojím toho, co bude situace pořád zneužívá. Situace vygradovala, tak…že mě minuý týden v bytě chtěl fyzicky napadnout, řekl mi uhni ty kr..o nebo tě praštím a to jsem ho jen prosila jestli bychom nejeli někam na výlet s dětmi (mám ještě jedno dítě z předchozího vztahu). Otec mi řekl, že nemá čas a chce jet domů, tak jsem mu řekla ať tedy jede…a on, že si pojede, kdy on bude chtít a že se mu ten čas ted nehodí. Já chtěla jít, ale s dětmi ven, tak jsem ho poprosila ať už tedy jde, následně mě málem fyzicky napadnul. Potom jsem myslela za dva dny, že se aspoň za situaci omluví, bylo mi řečeno do telefonu: že si za všechno můžu sama a, že kdyby mi jednu ubalil aspoň by se mi v hlavě rozsvítilo a tomu se ještě šíleně smál. Z otce už mám strach, není to všechno, ale celých těch 6 let, zde popisovat nejde. Teď prosím o radu, otec mi vyhrožuje, že když ho nevpustím do bytu nebo s ním nepůjdu ven, bude volat na sociálku a řekne, že s takovým psychopatem, jako jsem já být dítě nemůže. Už to zkoušel jednou a pak se mi smál v telefonu, že jsem vytřepaná prý. Vím, že otec mi takto nadává pořád naschvál, aby mi, co nejvíce ublížil a vystresoval mě. Ale už dál nemůžu otec chce dneska přijet a já se strašně bojím, co bude, jestli mi nějak neublíží… Co mám nyní dělat? Děkuji všem za přečtení.

No, být tebou, tak ho pošlu do háje. není v RL, nemá na dítě absolutně žádné právo. Když přijede, nepouštěj ho do bytu, když bude vyhrožovat, zavolej policii. Normální psychopat. Asi bych uvažovala o stěhování, prostě zmizet a on atˇsi trhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
27.8.22 15:01
@Anonymní píše:
Prosímtě uteč od něj. Myslím to opravdu dobře. Neomlouvej ho, nedávej mu druhou šanci, neodpouštěj. Seber si saky paky a uteč od něj, i kdyby to mělo být do polorozpadlé garsonky. Moje maminka na tom byla stejně, otec ji již v těhotenství několikrát fyzicky napadl, zmlátil, ona těhotná seděla na lavičce u domu a brečela, protože nevěděla co dělat. A zůstala s ním. Nikdy se nezměnil a do násilí zatáhl i mě a mého bratra, toho zmlátil tak, že se strachy počůral. Já vím, že v něm chceš vidět to dobré, ale radím ti, abys na nic nečekala, kontaktovala třeba linku důvěry nebo azyl pro matky s dětmi, kde ti poradí. Mysli hlavně na to dítě. Nedopusť, aby vyrůstalo v takovém prostředí jako třeba já a spousta jiných dětí, u kterých se maminky nepříliš dobře rozhodly. :,(

Vždytˇpíše, že spolu nežijí, jsou od sebe 100km. Ale být na jejím místě, tak se fakt přestěhuju, za ten klid to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.22 15:06
@Anonymní píše:
Prosímtě uteč od něj. Myslím to opravdu dobře. Neomlouvej ho, nedávej mu druhou šanci, neodpouštěj. Seber si saky paky a uteč od něj, i kdyby to mělo být do polorozpadlé garsonky. Moje maminka na tom byla stejně, otec ji již v těhotenství několikrát fyzicky napadl, zmlátil, ona těhotná seděla na lavičce u domu a brečela, protože nevěděla co dělat. A zůstala s ním. Nikdy se nezměnil a do násilí zatáhl i mě a mého bratra, toho zmlátil tak, že se strachy počůral. Já vím, že v něm chceš vidět to dobré, ale radím ti, abys na nic nečekala, kontaktovala třeba linku důvěry nebo azyl pro matky s dětmi, kde ti poradí. Mysli hlavně na to dítě. Nedopusť, aby vyrůstalo v takovém prostředí jako třeba já a spousta jiných dětí, u kterých se maminky nepříliš dobře rozhodly. :,(

Naštěstí jsme spolu nikdy nežili, on asi s nikým žít neumí s první manželkou žil jenom rok a pak se rozvedli, jinak žil sám pracovně mimo 10 let i v tom manželství. Je zvyklý fungovat a vše zařizovat si jenom podle sebe. Pokud není podle něho, dostane nějaký záchvat a vyhrožuje mi, nadává sprostě a nebo se směje. 6 let jsme museli žít každý odděleně, protože mi říkal, že musí pracovat a kdesi cosi. Ve skutečnosti si myslím, že trpí něčím, jako je narcistická porucha osobnosti, chtěla jsem to jít řešit s psychologem, vysmál se mi, že chyba je vždy na mojí straně, že on žádné problémy nemá. Ale nejde se s ním domluvit v ničem, jenom přikazuje, všechno musí být podle něj. Za celých 6 let se mi neomluvil a to mě kolikrát i fyzicky napadnul (facky apod.) Poslední dva roky před otěhotněním vypadal, že se chce nějak změnit, ale neumí to… nezná cit prostě, empatii nic…vysmívá se mi, že já jsem moc vnímavá a citlivá, že je v pořádku být jako on. Už ani nevím, co je vlastně v pořádku, neustále mě ponižuje, že normální žena by měla zvládat to a tamto, já jsem byla líná…když jsem pracovala 220 h měsíčně a měla několik prací apod. Vím, že ten vztah musí už skončit,,,ale prosím někoho o radu, jak mám postupovat…aby tím, co nejméně trpělo to dítě, ale nějaká domluva je s ním nemožná. Výhružky a napadání pořád dokola, když není po jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80024
27.8.22 15:10
@pikola píše:
Co by, volej policajty a on nemá právně žádné právo ta dítětem chodit když není v rodném listě :roll:

Tys nepochopila, že dotyčný je policajt a tudíž má kontakty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
27.8.22 15:10
@Slozitasituace píše:
Naštěstí jsme spolu nikdy nežili, on asi s nikým žít neumí s první manželkou žil jenom rok a pak se rozvedli, jinak žil sám pracovně mimo 10 let i v tom manželství. Je zvyklý fungovat a vše zařizovat si jenom podle sebe. Pokud není podle něho, dostane nějaký záchvat a vyhrožuje mi, nadává sprostě a nebo se směje. 6 let jsme museli žít každý odděleně, protože mi říkal, že musí pracovat a kdesi cosi. Ve skutečnosti si myslím, že trpí něčím, jako je narcistická porucha osobnosti, chtěla jsem to jít řešit s psychologem, vysmál se mi, že chyba je vždy na mojí straně, že on žádné problémy nemá. Ale nejde se s ním domluvit v ničem, jenom přikazuje, všechno musí být podle něj. Za celých 6 let se mi neomluvil a to mě kolikrát i fyzicky napadnul (facky apod.) Poslední dva roky před otěhotněním vypadal, že se chce nějak změnit, ale neumí to… nezná cit prostě, empatii nic…vysmívá se mi, že já jsem moc vnímavá a citlivá, že je v pořádku být jako on. Už ani nevím, co je vlastně v pořádku, neustále mě ponižuje, že normální žena by měla zvládat to a tamto, já jsem byla líná…když jsem pracovala 220 h měsíčně a měla několik prací apod. Vím, že ten vztah musí už skončit,,,ale prosím někoho o radu, jak mám postupovat…aby tím, co nejméně trpělo to dítě, ale nějaká domluva je s ním nemožná. Výhružky a napadání pořád dokola, když není po jeho.

Už jsem ti to napsala, seženˇsi jiné bydlení a odstěhuj se. Není zapsaný v RL, nemůže nic. Tedˇmáš šanci. Jestli jí prošvihneš, tak bude trpět i dítě. Od takového člověka se drž dál, on se měnit nebude, jen tě bude dál deptat a později i dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
27.8.22 15:12
@inkakřivák píše:

A i kdyby, tak co? Podstatné je, že není v RL, tak jakým právem by si vynutil aby ho pustila do bytu, nebo mu dala dítě? Jako že zavolá kolegu, který na ní udělá bububu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35781
27.8.22 15:15
@inkakřivák píše:

Pochopila, ale policie jí nemůže odmítnout. Tím spíš když to není nějaký místní policajt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80024
27.8.22 15:17
@arinecka píše:
A i kdyby, tak co? Podstatné je, že není v RL, tak jakým právem by si vynutil aby ho pustila do bytu, nebo mu dala dítě? Jako že zavolá kolegu, který na ní udělá bububu?

Jo přesně to si zakladatelka myslí. Samozřejmě je to hloupost, není v RL, může si trhnout nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
27.8.22 15:22

Další úžasný miluji partner, se kterým bylo naprosto supr tupr naplánovat vyrobit mimiska. :roll:

Co dělat? Volat policajty, odkud to zvládneš finančně bez něj objetovat případne alimenty, a nenechávat ho zapsat do RL. Pak mu klidně nechat zakázat se přiblížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.8.22 15:23
@arinecka píše:
Už jsem ti to napsala, seženˇsi jiné bydlení a odstěhuj se. Není zapsaný v RL, nemůže nic. Tedˇmáš šanci. Jestli jí prošvihneš, tak bude trpět i dítě. Od takového člověka se drž dál, on se měnit nebude, jen tě bude dál deptat a později i dítě.

Pokud bychom se přestěhovali, myslíte si, že nemusím reagovat na případné řešení situace u soudu? Otec není policista, je to ještě horší, pracuje přímo v oblasti, kde se řeší svěřování dítěte do péče a různé další problémy, není to OSPOD. Nechci přímo uvádět, kde. :(
Hrozně se bojím, že se mi začne mstít tím, jak říkal, že si na mě bude všude stěžovat a říkat, jak mu bráním ve styku s dítětem. Chtěl např. dát dítě do jeslí a střídavou péči už nyní a když viděl, jak mi to ubližuje…úplně se v tom vyžíval. To miminko je mu asi úplně jedno to mi přijde nejsmutnější, jeho zajímá to, že si užívá toho mě neustále nadávat, ponižovat atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33566
27.8.22 15:23
@inkakřivák píše:
Jo přesně to si zakladatelka myslí. Samozřejmě je to hloupost, není v RL, může si trhnout nohou.

Nejhorší je, že se ho bojí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky