Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky,
prosim o radu. Nase 15-ti mesicni dcerka ma od soboty stale teploty v rozmezi 38-39st. Lekarka nam sdelila, ze bud je to od stolicek, ktere se ji prave prorezavaji, nebo pocinajici viroza. Zvlastni ovsem je, ze ji davame co 4 hod. Nurofen a stridame s Paralenem tabletami a porad se ty teploty drzi. Jinak krasne ji i pije. Mate s tim nekdo podobnou zkusenost?
Ahoj,
tak to jsme na tom stejně. Naše malá má od pátka teploty, stále se jí zvyšovaly, v neděli 38,8, takže jsme jeli do nemocnice, tam nám řekli, že je to asi od zubů. No, když v pondělí měla 39,3 tak jsem volala naší dětské lékařce, jeli jsme k ní, udělala nám vyšetření krve - v pořádku, moči - v pořádku a uši taky v pořádku. Pak nám řekla, že to vypadá na nějakou virózu a nebo na 6. nemoc. To jsou prej první 4-5 dní takhle vysoké teploty, potom klesnou a vytvoří se po celém těle vyrážka (asi 2 dny) a pak už je to v pohodě. No, my po šíleným víkendu a včerejšku jsme na tom dneska mnohem líp, už jenom 37,5 a tak čekám, jestli se nám nějaká vyrážka udělá. Jinak ale chápu ty obavy. Já byla v sobotu a v neděli úplně hotová. Ještě jsem si v Betince přečetla o různých nemocech, brrr. Jinak je to virový a přenašitelný, my jsme to asi nejspíš chytli u dětské lékařky. Taky máme dávat paralen a nurofen (na střídačku).
Petra