Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte ![]()
nemáte některá aktuální info jak to teď (myšleno - dneska, zítra…) vypadá v pražských porodnicích? Doneslo se ke mně, že Podolí, Apolinář i Motol mají snad STOP stav? Registraci mám v Podolí, ale vím jak to s ní je
A kam případně jet pokud by mě odmítli - mám jako alternativu Hořovice a Slaný, ale nevím jestli takto někoho vezmou. Jak jste řešili případné odmítnutí ve vaší porodnici? Nerada bych rodila někde na silnici v autě… Děkuji ![]()
Porodnice a stop stavy nevím. Ale Slaný berou bez předchozí registrace. Zkusila bych do porodnice zavolat.
@AndilekOli Jak se Ti podařilo se registrovat v Podolí? Neměla jsem šanci:-). Jinak, já jsem si říkala, že pokud bude STOP stav, tak si zavolám na 155 a tam mi řeknou, kde je aktuálně volno, to mi radila i sestřička v poradně, že je to nejlepší řešení, jak se ujistit ![]()
@yum-yum26 přivstala jsem si
přesně 14+0. Člověk stresuje nejen s porodem, ale ještě s porodnicí a pak s tím aby měl miminko na pokoji ![]()
Jestli to nebude tim, ze jde uz oficialne zaplatit lekar k porodu, tim padem mate v tom uz asi tu registraci
@AndilekOli Hele,já rodila na Bulovce a tam to praktikují, že máš miminko pořád u sebe, 6 hodin po porodu Ti ho dovezou ![]()
Zdravim, ja jen vim, ze Krc (gynda a porodnici) ma rekonstrukci do 10.9…
Myslim, ze to nema zmysel riesit do predu. Dnes moze mat porodnica stop stav a zajtra ho uz mat nemusi.
Ked tam prides a budes rodit, tak ta zobrat musia…aj ked Podoli je v tomto blbe kvoli tym ich miestnostiam, ktore rodicka blokuje strasne dlho.
U Apolinara mi povedali, ze rodicku zoberu vzdy…stop stav byva vyhlaseny preto, ze nemaju kde rodicku po porode ulozit…ale miesto na rodenie maju vzdy ![]()
Kamoska mala takto rodit v Neratoviciach a oni mali stop stav, tak obvolala porodnice a sla rodit do Podoli…a to tam nebola zaregistrovana ![]()
@AndilekOli Hořovice berou bez předchozí registrace nebo ještě Příbram
@Monika123 Řeším to dopředu, bo se mně porod pravděpodobně pomalu rozjíždí a hlavně chci mít alternativu vymyšlenou, nehodlám v kontrakcích jezdit od čerta k ďáblu…
@lecka děkuji, tak to bych asi zkusila ty Hořovice, kdyby něco.
@AndilekOli rozhodně je dobře mít alternativu připravenou dopředu:-)
Ahoj, muj dotaz je: da se nejak procpat do sve porodnice, kdyz vyhlasi stop stav? Jsem registrovana v Podoli, ale vite, jak to tam chodi, kazdou chvili maji plno. Od pracovnice UPMD vim, ze par luzek vzdy maji v rezerve, i kdyz zavrou.
Byla jsem tam registrovana i v predchozim tehu, tehotenstvi jsem tenkrat mela komplikovane, navstevovala jsem 4 odborne lekare, a v Podoli jsem mela odevzdane vsechny posudky a doporuceni. Ale az jsem zacala rodit, zachranku dispecink odmitl, i pres muj hodne rozjety porod a protesty, a odvezli me jinam, kde o mne nic nevedeli.
Zachranari se tenkrat smali, ze me jeste mohou vysadit nekde tesne pred Podolim a ze kdyz tam prijdu sama, tak uz me neodmitnou. Tentokrat tuto moznost docela zvazuji, protoze ani to tehotenstvi zase neni ruzove kvuli memu zdravotnimu stavu a nechci riskovat, ze se neco podela v jine porodnici, protoze tam vsechno budu muset hlasit pomalu ve fazi tlaceni ![]()
No jela bych do porodnice svým autem, ne zachrankou, pak tě odmítnout s rozjetým porodem (otevřená víc než na 4 cm) nemůžou, teoreticky.
Ale pokud to chceš kvůli co nejlepší péči, tak v nacpané porodnici to taky není nic moc, jestli možná není bezpečnější jet přece jen jinam ![]()
@Imane píše:
@AndilekOli Jak se Ti podařilo se registrovat v Podolí? Neměla jsem šanci:-). Jinak, já jsem si říkala, že pokud bude STOP stav, tak si zavolám na 155 a tam mi řeknou, kde je aktuálně volno, to mi radila i sestřička v poradně, že je to nejlepší řešení, jak se ujistit
A kdy máš tp? Třeba na prosinec a leden je spousta volných termínů. Myslím že plný je třeba max 1-2 dny v týdnu.
V roce 2016 jsem měla rodit v Krci, po prasknutí vody a příjezdu do porodnice mi bylo řečeno že mají plno.
Obvolaji Pražské porodnice a kde bude volno, tam tě vezmou. U nás bylo naštestí volno v Podolí a tam budu rodit i letos😉
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.