Sirup Stoptussin na noc?

3965
2.2.11 21:21

stoptussin-sirup

Prosím o radu,Naše malá dnes začla hrozně kašlat a večer měla teplotu 38,5 po odečtu.a na kašel jsem měla doma jen jitrocelový sirup a ten vím že se na noc nedává,tak jsem volala manželovi at koupí náký sirup co se může dát na kašel na noc a přivezl stoptussin sirup.ale nikde jsem se nedočetla jestli se může dát na noc, :think: ale přes to jsem jí ho dala.Vím že kapky se můžou,ale ty nechce a vždy je vyplyvne.poradíte?díky.jo a panadol čípky se můžou kombinovat s nurofenem sirup že jo? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
2.2.11 21:26

Panadol a Nurofen jsou různé účinné látky, takže kombinovat můžeš s rozestupem 4 hodin a podle váhy.
Nám stoptussin moc nezabíral na suchý kašel, ale já můžu dát kapky, se sirupem ti neporadím.
Doktorka mi kdysi říkala, že stoptussin jako jediný je na suchý i mokrý, suchý potlačí a mokrý podpoří. Ale na noc tedy máme ditustat a super. Nevím, jestli se dělá i v sirupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
2.2.11 21:33

Stoptussin patří mezi antitusika a největší efekt má právě v noci - pokud má dítě suchý, dráždivý kašel, utiší jej.

Že by „podporoval mokrý kašel“, jak píše Eviah, to jsem nikdy neslyšela a že už jsem těch nemocí absolvovala s dětmi dost. :nevim: Odkašlávání podporují tzv. mukolytika, tedy např. Mucosolvan (nebo z podpůrných přírodních prostředků třeba Hedelix, Prospan apod.).

Panadol a Nurofen můžeš střídat po 3-4 hodinách (každý doktor doporučuje jinak, oba názory jsem už slyšela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
2.2.11 21:39

holky díky za rady :-)
takže můžu na noc,tak jsem klidnější.ona má ten kašel dost řekla bych průduškovej.a píšou tam že se dává po 6 h.takže ho můžu dávat i přes den?Pak už mám jen ten jitrocelovej mám dávat rači ten?
a ten stoptusin je opravdu na oba dva rduhy kašle-to tam píšou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
2.2.11 21:47
hanulka78 píše:
a ten stoptusin je opravdu na oba dva rduhy kašle-to tam píšou :-)

Toto z příbalového letálu mi připadá výstižné. Nemůžu si pomoct… Na odkašlávání jsou jiné léky.

Kdy se lék používá?
Stoptussin sirup je určen k léčbě suchého, dráždivého, obtížně ztišitelného kašle různého původu. Přípravek lze podat i k utišení kašle před a po operaci na doporučení lékaře.

Dávkování je s odstupem po šesti hodinách, řídila bych se hlavně podle váhy dcerky… Mně se osobně nejvíc osvědčilo dávat opravdu jen v noci (třeba 2×) a před poledním spánkem - tak, aby bylo dodrženo dávkování.

Ten jitrocelový sirup bych podle obsažených látek řekla, že s tím normálně můžeš kombinovat, ale nevím, vlastní zkušenost s tím nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
2.2.11 21:53

Bohunko ale v charakteristice je napsané toto:

Charakteristika
Přípravek tlumí dráždění ke kašli a mění skladbu průduškového hlenu a usnadňuje tak jeho vykašlávání.

Opravdu je na obojí:-).
Syn ho teď bere taky a právě se mně mudr. ptala jestli už odkašlává a já říkám tak napůl takže řekla ať dám stoptussin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
2.2.11 22:11

Muzu rict, ze na Stoptussin nedam dopustit, je to jediny lek na trhu, ktery zaroven tlumi drazdivy kasel, ale zaroven umoznuje vykaslavani a podporuje uvolnovani hlenu. Ja to mam vyzkouseno na sobe a i na synovi, jakmile mame nezastavitelne zachvaty kasle, kdy vim, ze se neco da vykaslat, ale je to natolik neprijemne, ze se mi chce zvracet a syn teda zvraci rovnou, tak nasadim okamzite Stoptussin. Na suchy kasel jsem nezkousela a asi bych koupila primo neco na suchy kasel. Ale na noc ano, to si beru, jinak by doma pres muj kasel nikdo neusnul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
3.2.11 00:37

jo jo Stoptussin je na oboje, nicmene na noc ja mam osvedceny Sinecod kapicky od miminka nebo sirup od tri let.

Stoptussin byl taky jediny, ktery mi pomohl na davivy kasel, po kterem jsem az zvracela v tehotenstvi.

Nicmene ja pres den taky davam radeji vykaslavaci - u nas dobre zapira Mucosolvan.

• Citovat
  • Upravit
5077
3.2.11 10:05

Ahoj,
já se teda přidám s radou, na noc je ideální stoptussin a přes den léky typu mucosolvan, pro děti snad robitussin? Prostě cokoli na vykašlávání přes den a aby nekašlal na noc.
To je nejlepší kombinace :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3965
3.2.11 13:07

holky,díky všem.Musím tedy říct že ten stoptussin,mě včera nadchnul. :palec: Než ho manža přivezl tak malá už spala,a neustále kašlala,hned jak jsem si to o tom sirupu přečetla v návodu tak jsem jí ho šla dát ,zakašlala už jen párkrát a pak celou noc klid.tak jsem jí ho dala zase hned ráno po snídani,vysála nosík a celkem je v pohodě.ale moc jí nechutná,je nákej karamelovej :-) ale dostanu ho do ní. :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
1.10.14 14:34

Prosím kolik sirupu dát 11kg dítěti?? Nemám už příbalový leták :oops:…děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
1.10.14 14:36

Vygoogli si pribalovy letak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
1.10.14 14:38

To už jsem zkoušela a nenašla jsem to tam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
1.10.14 14:39

Dobré, už jsem to našla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
20.12.14 22:02

Ahoj. Prosim o radu, dcera 5,5mes. a ted pokaslava - suchy kasel, kdyz spi. Doma mam jen Prospan sirup a Stoptussin sirup. Jenze ten Stoptussin sirup je az od pul roku veku, nemuzu dat tedy driv? A ten Prospan pry na noc neni vhodny. Nevim, co jineho. Diky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+