Storno dovolené

25.8.10 16:04

Storno dovolené

Ahoj, bohužel musím zrušit svoji dovolenou, jenže: měli jsme jet parta lidí z různými místy odletu. Ze stejného místa nástupu už má jet jen má kamarádka, která se rozhodla, že cestu zvládne sama a tam bude znát lidí dost. Ale bohužel CK jí nechce nechat náš pokoj jako jednolůžkový a jiný volný už není. Doporučili mi zrušit zájezd na poslední chvíli s tím, že pak už kolegyni nemohou z dovolené „vyšoupnot“. Mají pravdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5352
25.8.10 17:06

No to bych se trochu obávala. Chce to přečíst si storno podmínky. Storno poplatek je samozřejmě jiný 14 dní před odjezdem a v den odjezdu. To bývá u většiny cestovek dokonce 100 procent (tedy nic vám nevrátí). Pokud nepojedete a chcete nějaké peníze zpět, tak doporučuji stornovat, co nejdříve. Ale samozřejmě po prostudování cestovní smlouvy, kde je vše uvedeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.10 17:13

No, to jsou. Jenže vzhledem k tomu, že je to ze zdravotních důvodů, pojišťovna proplatí 80% storno poplatků. O ty peníze ani tak nejde, spíš bych ráda, aby kamarádka odcestovala. Nejde mi do hlavy, že když zruším dovolenou já, cestovka zruší smlouvu kamarádce. V podmínkám jsem o tomhle nic nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
25.8.10 17:18

Koukněte se, za jakých podmínek může cestovka smlouvu zrušit a zda tam není něco, na co by to napasovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.10 01:38

A není to třeba tím,že kamarádka by musela připlatit za jednolůžkový pokoj?Nebo v tomto hotelu neexistují jednolůžkové pokoje?
My jsme řešili letos také možnost storna zájezdu.A není to tak úplně jednoduché.
V listopadu jsme platili dovolenou-dva dospěláci,já s manželem + dcera jako třetí osoba pouze za poplatky.Byla i druhá možnost,zaplatit i za dceru a sleva 20 % pro všechny.Ale první varianta byla výhodnější.
Manžel omarodil,lékaři nedovolili na dovolenou odletět.Tak jsem chtěli jeho poukaz zrušit s tím,že nějaké peníze dostaneme zpět + pojišťovna vyplatí 80 % stornopoplatku.Ale bohužel tím,že by se manžela poukaz zrušil,tak bychom ztratili nárok na dceru za poplatky,museli bychom za ní zaplatit poukaz.A cestovka by byla tak solidní,že by nám zpětně vyúčtovala slevu 20 %,která byla jedna z možností v první moment.Takže finančně vzato,za manžela by v konečné fázi bylo vyplaceno cca 2 tisíce.A pokud by cestovka nebyla tak solidní,tak bychom museli ještě něco doplatit :lol: protože bychom museli platit dva plné poukazy bez slevy.Nakonec jsme to vyřešili tím,že letěl místo manžela syn,který původně letět nechtěl.
Takže ono storno je občas pěkným oříškem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix