Strabismus - operace

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
neregistr. lexxie
6.4.12 18:50

alyss nadseny byl ze zacatku,ted uz mu to tolik neprijde, prece jenom ji ma nalepenou naoku a moc ji nevidi :) Jinak mel obdobi,kdyy nechtel zalepovat..hlavne, kdyz ma nekdo prijit,nebo ma jit ven..do skoly to uz vubec ne.Nastesti to je tak malo, ze to zvladamedoma.

Ty dioptrie jsem mela taky dost silne myslim 8 dole a 4 nahore a ted mam necelou dioptrii, takze mozne to je.

• Citovat
  • Upravit
lenka9821
6.4.12 21:04

Po operaci se musí ještě lepit i nosit brýle, lepení je na to, aby se zlepšilo vidění (nevznikala tupozrakost) a snížily dioptrie. Jsou i různé cvičení na zlepšení vidění-třeba vyhledávání písmen v textu. Jinak operace trvá asi 20 minut, v nemocnici byste byli tři dny, kapání očí, asi týden nesmí ven kvůli prachu, slunci, pak se slunečními brýlemi. Jinak je to spíše kosmetická záležitost, dělá se spíše u dětí, které mají velmi málo skoro až žádné dioptrie, protože tam je léčba složitější - mi bylo řečeno. Operace dělají až konzervativní léčba nemá valné výsledky. Když je víc dioptrií, tak se to oko lépe srovnává a konzervativní léčba je úspěšnější.

• Citovat
  • Upravit
12959
6.4.12 21:07

Já právě počítala s tím,že nám dají taky lepit očko..tak jsem tam šla s tímto smířená a odcházela jsem v šoku,že lepení nebude ,ale brejličky ano :mrgreen:
No hlavně ,že jim to pomůže:)

Tobi má 2,5 na každým očku, říkali,že je to lehká vada :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka9821
6.4.12 21:16

My s tím též měli problém, ještě brýle nosí, ale má jisté, že jednou nebude, za rok, dva? Má jednu dioptrii na jednom oku jenom do blízka, jinak nic. Ale na poslední prohlídce viděl už všechno. Záleží asi, jak který doktor léčí, my jsme v konečné fázi skončili u výborné dr, díky za to.

• Citovat
  • Upravit
12959
6.4.12 21:19
@lenka9821 píše:
My s tím též měli problém, ještě brýle nosí, ale má jisté, že jednou nebude, za rok, dva? Má jednu dioptrii na jednom oku jenom do blízka, jinak nic. Ale na poslední prohlídce viděl už všechno. Záleží asi, jak který doktor léčí, my jsme v konečné fázi skončili u výborné dr, díky za to.

A jak dlouho už má brejličky?
To je paráda takové skvělé výsledky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka9821
6.4.12 21:22

3 roky, od cca 4 let, ale natrápili jsme se, když nechtěl okluzor do školky

• Citovat
  • Upravit
lenka9821
6.4.12 21:24

Přeju, ať se vám to taky hezky spraví :)

• Citovat
  • Upravit
neregistr. lexxie
6.4.12 22:09

ahoj, no ja myslela, ze po operaci, kdyz uz ty oci spravi a vidi rovne, tak by i automaticky mel videt lepe? Ale taky nam rikali, ze budeme muset lepit..Porad premyslim, jestli tu operaci nechame udelat, nebo ne, kdyz je to prevazne kosmeticka zalezitost.. Radsi ano, vypada to prece jenom o dost lepe a silhani v dospelosti teda neni nic moc..

Jajsem mela tenkrat vyborneho ocare v Moste, jezdila jsem k nemu pres pul republiky, ale moc mi pomohl.

Lenko a delate i nejaka cviceni doma,nebo jen u dr..My tady chodime 4× do roka a tam mu kontroluji zrak plus cviceni, ale jinak nic, krome toho lepeni.

alyss tak at se vam to zlepsi, muzu se zeptat , proc vam doporucuji operaci uz ted?

• Citovat
  • Upravit
12959
6.4.12 23:25

Nám to řekli tak, že ta operace nevylučuje to,že ty brýle pak třeba ještě nosit bude…přímo po operaci je mít bude, pak se asi uvidí, jak se mu to lepší nebo nelepší :nevim:

No to já právě nevím :oops: Doktor mi to říkal, ale já vždycky jak slyšela operace, tak jsem byla trochu mimo a už jsem pak moc nevnímala ,co mi říkal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
7.4.12 06:52

U nás je operace taky bezpředmětná. Syn totiž nemá dioptrie, ale jak na to jedno oko šilhá, tak zároveň má na něm astigmatismus. No, alespoň že je to oboje na jednom oku a to druhé je zdravé.
Takže brýle od dvou let, nosí je bez problémů. To šilhání se trochu spravuje - děláme taková ta cvičení na posílení očních svalů, ta čočka se rovná hrozně pomalu. Takže nám nezaručí, jestli se to někdy srovná do normálu a bude bez brýlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka9821
7.4.12 09:36

My jsme chodili do oční školky - jen na to cvičení 2× týdně na hodinu, jinak chodil do normální školky, teď už necvičíme, doma jsme cvičili (sem tam), on už vidí dobře, brýle má jen proto, aby se mu to nevrátilo zpátky, jinak s brýlema nešilhá vůbec, bez brýlí někdy zašilhá. Milli, nám říkali, že u dětí bez dioptrií má ta operace právě smysl, a taky, že se vlastně nejdříve léčí to vidění a až po tom je operace, až se s tím viděním nedá nic dělat a dítě stále šilhá. Je tam špatná koordinace okohybných svalů, oni operují vlastně ty svaly. Hodně jsem se o tom bavila s tou sestrou v oční školce, ta mi to takhle nějak vysvětlovala. Navíc oni to oko nesrovnali úplně, nechali tam rezervu, aby se mu to nepřetočilo na druhou stranu. Ale možná neoperují kvůli astigmatismu, to je jiná vada. Strabismus je vlastně šilhání z důvodů nepoužívání okohybných svalů a tím pádem se zhoršuje vidění - při neléčení. U astigmatismu je to asi jinak, ale nevím.

• Citovat
  • Upravit
neregistr. lexxie
7.4.12 09:37

alyss, tak to te chapu, ja se toho taky trochu bojim, ale neni to snad tak narocna operace

milli a jaka ta cviceni delate? Nam prave tady rekli, ze to srovnani silhani se da jedine tou operaci, jinak ne

• Citovat
  • Upravit
lenka9821
7.4.12 09:42

Jedno malé pozitivum, můžete hrát ze zdravotních důvodů pc hry, když má zalepené oko :lol: procvičuje okohybné svaly

• Citovat
  • Upravit
14079
7.4.12 09:44

@lenka9821 - ten astigmatismus je vlastně špatné zakřivení čočky - každé oko mu dává jiný obraz. Vysvětlovali nám to tak, že i kdyby se to šilhání spravilo na normál, stejně bude preferovat jedno oko a ne obě naráz. Více méně v současnosti čekáme, jesti se díky spec. čočce v brýlích podaří donutit tu čočku při růstu srovnat se do správného zakřivení. Pokud by čočka byla ideální, řešilo by se šilhání zákrokem. Ale za ty 4 roky, co má brýle, se to posunulo tak o 50%, takže těžko říct. I když jsou na světě horší věci, než nosit brýle :D .

@neregistr. lexxie - cvičíme tak, že posilujeme sbíhavost očí - úmyslné šilnáhí - vezmu např. tužku, dám jí kousek před obličej, on se dívá na špičku a já tužku pomalu přibližuju ke špičce nosu - oči se mu musí souměrně sbíhat do vnitřních koutků. Nebo tužkou pomalu pohybuju zleva doprava co nejdál, opět sleduje oběma očima, nebo nahorů a dolů. Hlavní je pravidelnost, aby to slabé oko makalo denně. Ale u nás to šilhání není extrémní, má to jen při únavě nebo nemoci, když je slabý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka9821
7.4.12 09:54

jj, taky jsem si říkala, že kdyby se mu to nespravilo, tak jsou mnohem horší věci. Navíc dneska vyrábějí i slušivé brýle a je milion možností na výběr. No a ještě bych chtěla dodat, že hodně pomohlo, když jsme mu dali gumičku na brýle, aby měl ty brýle fakt na očích a nedíval se vrchem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA