Bojím se, že z prsu se tolik nenapije, jako z lahvičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3030
30.9.25 19:35

Mela jsem dite narozené o 4 tydny dřív, domu jsme šli s váhou 2.25kg. Rodila jsem v zahraničí a nikdy nikdo nepřišel s tímhle deb*lnim vážením pred a po každém kojeni, jak je vidět, je to jedna z nejhorších veci, co lze pro sebevědomí matky udělat. I v nemocnici, I pak doma jsme vážili minimálně obden, poměrně brzy se ty intervaly prodluzovaly a naprosto to stacilo. Stejně tak jsem nekrmila podle času, to možná ten prvni týden v nemocnici, kdy jeste hodne spal. Asi 3 tydny jsem odstrikavala a dokrmovala z lahvičky, pak prestal chtít. Kojila jsem na požádání, blici byl, tak holt blil, byla to otrava, ale menší nez se stresovat hlidanim nějakých mililitru :nevim: Jo, udělat ten krok k tomu, ze jsem nemela vůbec žádný přehled (u těch lahviček jsem aspon věděla, kolik docucnul), bylo trochu o nervy, ale ten pocit, kdy clovek zjistil, ze muze věřit vlastnímu tělu a vlastnímu dítěti, byl pak supr. U druhého ditete (potažmo donoseneho a zraveho :lol: ) jsem pak kojila naprosto bez strachu.
Promiň, jsem trochu drsná, ale hrozně mi tyto praktiky vadí, často vedou k totálním znejisteni matek a k zbytečně předčasnému ukončení kojeni.
Jinak teda k druhé části otázky- jo, vim o ženách, co z různých důvodů dlouhodobě odsavaly bez kojeni, da se to, ale ideální to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.25 19:55

Kdyz uz se teda vetsina komentatu odklani kdntematu.. Stanicni sestra nedonosencu je zaroven laktacni poradkyni. A tim ze mi bude ockovat dite jsem nemyslela samozrejme konkretne ji, ale ona zarizuje vakciny podavane v nemocnici na nedonosencich. Ockovani je proti RS virum a bylo mi doporuceno i v nemocnici i nasim detskym lekarem. Zadny troll. Spis zhroucena mama, ktere se tu snazily pomoct maximalne 3 maminy. Zensky sobe, ze?
Jinak mam zkouknuto spoustu tutorialu, v nemocni nam kojeni slo, ale doma jsem mela pocit, ze maly spis jen pozuzlava a i tomi odpovidalo jak brzo po prsu se budil. Pravdepodobne je chyba v prilozeni. Coz je presne to, ceho se bojim. A ze kvuli tomu nebude pribirat. I kdyz ano, na kontroly k detskemu budemd chodit zatim po tydnu a do porade standardne dle doporuceni.

• Citovat
  • Upravit
1054
30.9.25 20:31

Hele mozna ti moc nepomuzu, protoze nemam tuto zkusenost, ale cim vic bude zuzlat, tim vic mleka se bude tvorit. Ze zacatku muze byt na prsu furt, postupne by se intervaly mely prodluzovat. Produkce mleka se upravi treba za tri dny. Ja bych zalezla do postele a jen kojila a mazlila se. A na flasku bych se uplne vyprdla, to spis zpomali to uceni sani z prsa. :nevim: A ano, ze zacatku asi nevytahne z prsa to stejne co z lahve, ale aby se to naucilo, tak musi trenovat a na lahev si odvyknout. A i tobe to casem hodne usetri praci. Samozrejme pokud ti lahev vyhovuje, tak proc ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
1.10.25 07:51

Mam taky nedonosence a reknu jediny.
Delej to tak jak ti to vyhovuje.
Pro me bylo kojeni cesta do pekla a poprodni deprese.
Odsavani a lahvicka pro me po mesici byla takova uleva, ze jsem stestim brecela.
Chces zkouset jen kojit? Zkus to, sedi ti vic odsavani? Odsavej.
Stresovat se ani jednomu z vas nepomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 08:06

Mám nedonošenou dceru, obě jsme bojovaly o život od poloviny těhotenství…poprvé jsem ji přikládala až třetí den a kojím ještě ve 2 letech…doma jsem ji přidávala odstáté mléko jen pár dní, není potřeba miminko vážit…koj na vyžádání, ať je miminko spokojené, ono si tu dávky vezme třeba rozděleně po troškách každou hodinu trochu…hlavně v klidu a zbytečně mu láhev nedávej…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová