Teče mi jedno prso

53
24.9.25 04:14

Teče mi jedno prso

Ahoj holky,

omlouvám se uz za blbý název, ale je to tak.
Od těhotenství mi teče hodne pravé prso. Mám miminko 5měsíční, krásně pije, čekalo palec už při porodu, behem bondingu se rychle přisálo.
Celou dobu ale řeším, že mi prave prso teče behem kojeni z levého. Jsou to teď vyloženě proudy. Mívám i drobnější zatvrdlinky, i kdyz mam pocit prázdného prsa.
Poradíte, co s tím? Zkoušíme různé polohy, necháme si poradit.
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
588
24.9.25 08:03

Mám to taky, je to děs. Mám mléka že bych mohla kojit tři děti. Kojim z jednoho a z druhého mi teče pět proudů, strašně to stříká. Miminko se mi často dusí. Co nám trochu pomohlo a mléka mám konečně trochu míň, je kojení výhradně jen z jednoho prsa, z druhého kojim jen jednou denně a trochu se to upravilo.
Jako každý den spím v mokré posteli, vložky mi protečou i do 10 minut. Teď jsem teda objevila extra savé z tety, tak doporučuju, ty docela vydrží. :D jako vím jak je to nepříjemné, člověk je neustále ulepenej, mokrej, miminko má často mokrou hlavu od mléka. 🤦

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11807
24.9.25 09:13

Jo taky mi během kojení teklo z druhého prsa…mě teda asi víc z levého, z toho se mrnousovi hur pilo tak asi bylo plnější, ale vždycky teda mi odkapávalonz toho prsa kde nebylo mimčo zrovna pricucle…buď jsem si tam dala ručník nebo jsem napojila odsávačku a nechala odsavat… Existují i sberače mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
24.9.25 10:49

Měla jsem stejný problém, ze začátku jsem mléko z druhého prsu „chytala“ do sterilní zavařovačky, pak pořídila sběrač mléka od Medely, co se schová do podprdy. A mléko, co vyteklo, jsem nosila do porodnice pro nedonošeňátka. Trvalo to tak do 5 měsíců dcery, pak už mléka nebylo tolik, ale ze začátku mi vyteklo za jedno kojení klidně 150 ml. Nenašla jsem žádný způsob, jak tomu zabránit, žádné rady nepomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2223
24.9.25 12:28

Nějaké vložky do podprsenky byly na nic. Na předporodním kurzu radili látkovou plenu do podprsenky, ta to množství jakž takž pochytala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.25 10:08

Mně z jednoho prsu vyloženě prýští mléko tak, že při kojení má miminko zlitý obličej, zaliká se a musím mít po ruce plenku na utírání. Z druhého prsu naopak dlouho moc pít nechtělo. Taky mi z něj teče, i když kojím z druhého. Naštěstí mi stačí vložky, které často měním. Teď zkouším TrueLife premium. Předtím jsem kupovala Livsane, ale ty mi nestačily, měly malou kapacitu. Nad darováním jsem uvažovala, ale od nás jsou všechny banky MM daleko. Radu nemám, ale jsem ráda, že to tak nemám sama.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová