Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zkus začít dávat z láhve svoje mléko a postupně to míchat s umělým. Případně to dávat přes malíček stříkačkou.
Co si zkusit pozvat laktační? Třeba by poradila. Ma určitě spoustu zkušeností. Prikrmy nechce je co? Pár lžiček nevezme? Není to o tom, že sní skleničku;-) S tim odstavem neporadim, mám také ted 6 měsíční holčičku a kojim, flasku taky nechce. Zkouseli jsme jako rezervu, když jdu ke kadernici a nechce, ale zkoušeli jsme jen jednu, to je pravda.
Obě děti um odmítaly a kojily se přes 2 roky, mladší ještě je kojena a jsou dny, kdy moc nechce jíst…první vodu jsem ji zkoušela v 6m a z panáku, postupně se naučila normálně pít z kelímku…měla jsem různé problémy s prsy a bolesti, ale dcera je nedonošená a bezdudlíková, tak zatím na odstav není připravena…i když v noci už bych taky někdy brala, když by spala…většina miminek to jídlo do roka jen ochutnávají…asi bych taky nejdřív zvolila tu laktační poradkyni a až potom zkusila odstav…
Co se smirit s tim, ze jestli chces odstavit, tak ho proste nejakou chvili trapit budes muset. Odstavit od prsu sestimesicni miminko, ktere nic jineho nezna, trapeni je, tak si to zkus priznat a zkus ho chapat. Ty se snazis, mozna podvedome, presunout zodpovednost za sve rozhodnuti na nej, to nemuze dobre fungovat. Az budes zcela rozhodnuta a prevezmes za sve rozhodnuti plnou odpovednost, tak to pujde lepe.
Poradila bych se s laktacni poradkyni, klidne hledej takovou, ktera nebude prosazovat jen svoje a prijme i tvoji potrebu ukoncit kojeni a pomuze ti s tim. Zkus nejake FB skupiny, ktere se zabyvaji respektujici vychovou a komunikaci, treba Mama s nadhledem, tam bys mohla na podobnou LP narazit, nebo aspon na nejakou dostat kontakt.
A s těmi příkrmy to zkoušíte jak dlouho? Chápu, že Tě kojení bolí, ale dokud nenajdeš nějakou jinou cestu, jak do něj jídlo dostat, tak holt to lepší nebude. UM můžeš zkusit dávat i lžičkou nebo v šesti měsících už i z nějakého hrnečku na učení pití, ale bude to chtít trpělivost, některé děti holt nezvládnou přepnout ze dne na den.
@Anonymní píše: Více
No, možná než odstavit bych řešila to, aby si z tebe ditko nedelalo dudlík, prisate celou noc kvuli jidlu fakt byt nemusi, takže nakojit a pak odpojit. A ono tim nejspis vyresis i tu bolest a tim padem nebude odstav nezbytně nutný.
A od táty nebo babičky nebo dědečka lahev ve tvé nepřítomnosti nevezme? Že by si na ni zvyklo… ono taky je jedna věc nahradit mléko, druhá rituál na uklidnění a tak… a nebo můžeš zkusit i skleničku.
Pokud ti vadí hlavně ta bolest, nepomohly by kloboučky na kojení? Já vím, že se to obecně nedoporučuje, ale já jsem třeba kojila výhradně s nimi přes 2 roky a úplně v pohodě. Díky nim nevím, co je bolest u kojení, žádné popraskané bradavky…a jak začal trochu kousat, tak to taky nevím, jak bych bez nich přežila…
Ahooj, přišla jsem si pro radu, nebo si vyslechnout vaše zkušenosti. Dopředu říkám, že bych opravdu odstavit chtěla, co nejšetrněji, proto prosím nepište mi jaká jsem strašná máma, a že se kojení nemám vzdávat
Malému je 6měsíců. Příkrmy nechce, chce jen prso, a to fakt často.. já kojím jen z jednoho prakticky od začátku, v druhém prostě mléko nebylo.. Už mě to jedno prso opravdu bolí, protože malý je přisátý celou noc, a přes den dělá mezi kojením pauzu max hoďku a půl.. Je mi to už nepříjemné. Jenže on nechce láhev. Ani s čajem, s mlékem už vůbec ne. Zkoušela jsem spoustu UM, všechny lahve co jsou snad.. poradíte? Nechci ho trápit. Nevím jestli nechat “vyhladovět” aby si flaštičku vzal? Nebo co dělat
předem děkuji za všechny rady a zkušenosti