Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
No a máte u něj nějaký konečný výsledek vyšetření, nebo na něj čeká? Další kontroly? Černé scénáře když nic nevíš? Chápala bych, kdyby jste už čekali na výsledky třeba biopsie, ale takhle? Neblbni.
Docela dost zvláštní mi připadá, říkat chlapovi o těhotenství až po jeho potvrzení lékařem, to si umim představit u rodiny ale u partnera ne, tam bych čekala že se sdílí vše, ale každého věc…
@Jazmine na pohotovosti to uzavřeli jako podrážděný jícen, a proste jen dali léky…Na gastro jsem ho objednala…Jo cekam, prisli jsme uz o dve deti, a zdrtilo nás to oba dost…Proc ted k tomu všemu mu přidělávat jeste tyhle starosti…
Mám reflux a to, co popisuješ, je běžný stav.
Musí vychytat, co mu nedělá dobře. U mě je to třeba káva, pečivo, paprika atd.
Koupila jsem si speciální polštář a je to lepší.
Neviděla bych to tak černě, dokud nemáš žádné výsledky.
@Anonymní píše: Více
No nevím, já s chlapem sdílím vše
A když to nedopadne, tak to zdrtí jen tebe a pak se před ním hodláš přetvařovat?
Výborné řešeni. A proč k tomu „přidělávat“ ještě tyhle starosti? Protože se pak trápíš jen ty, ale je to záležitost vás obou. Jak to bylo, „v dobrém i ve zlém“? Docela dobře si umím představit, že se může i druhá strana spíš naštvat, než tohle tajnůstkářství ocenit a ve výsledku nadělat daleko větší paseku.
Neblbni, nestresuj se zbytečně. Je nutné další vyšetření, nemusí se jednat o žádný drama, jen je třeba možná s věkem cílenější léčba. Nemaluj hned čerta na zeď. Počkej na specifické vyšetření a stanovisko lékařů.
@Jazmine přesně. Navíc, gastroenterolog dá přesnou léčbu a může ji upravovat.
Taky mě měnil léky, prtz mi nepomohli.
Můj manžel má taky reflux a tohle je u toho normální. Taky ho z toho jednu dobu pálilo dost na hrudi a kašlal. Byl i na gastroskopii a také mu zjistili podrážděný jícen + brániční kýlu. Dostal léky, které bral asi 2 měsíce a teď už je to celkem v pohodě, ale stejně se mu to občas vrací. Je třeba se stravovat lehčeji, nejíst moc na noc - třeba 3 hodiny před spaním a spát s víc podloženou hlavou, aby se ty šťávy nevracely. Vynechat kávu, pálivé, tučné…
@Hanča1234 on na to skoro ale netrpí, ted mel fakt delsi dobu klid….Ma to jednou za rok nebo dva, ze se ozve…proto se bojim😢Ja nevim jestli ty hormony nebo tim jak je toho ted hodne vsude ![]()
@Jazmine ja vim ze to neni idealni, ale nechtěla jsem aby byl smutnej proste😔
@Anonymní píše: Více
Tak reflux se může zhoršovat nebo zlepšovat. Mohou začít vadit nějaké potraviny které dřív nevadily…
On už nemá to co mel jak jsme jeli na pohotovost, říká teď ze ho je. Jak kdyby pálí žaludek a krká hodně…ale to až od včera…Na ty pohotovosti jsme chytli primáře ORL, ten mu dělal i tu hadičku pres nos do jícnu, a ten nám řekl, že na endoskopii nemusí ale ja jsem radši, ze jde….
Reflux je velmi nepříjemná záležitost, ať už u dětí, nebo u dospělých, snad mu lékaři pomůžou.
Znam par lidi s refluxem a zas takova tragedie mi to neprijde. Podle popisu jsem cekala neco vyznamne horsiho, treba problemy se srdcem ![]()
Vzali mu vzorek, jestli nemá helicobactera? To krkání by bylo od toho. (Po přeléčení trojkombinací by se to krásně upravilo, jinak hrozí vředy.) A zajít i na preventivku k praktikovi. Srdce atp. aby se něco neschovalo za reflux.
Nepít nebo omezit kafe, sladké, alkohol, pálivé, mléko, jogurty a to spaní s víc podloženou hlavou.
Holky ja se asi potřebu jen svěřit….Jsem strasnej stresar, a ted se hodně bojim o manžela. Je mu 34let, sportovec, nekouří, nepije….v 18 nebo 19letech mu diagnostikovali reflux nejaka chlopeň u žaludku se mu blbě dovírá nebo co…Nedostal na to žádné léky, a vlastně ho to ani tolik netrápilo…párkrát do roka se to ozvalo, dal si gaviskon a bylo to ok….Ted se to ozvalo asi 3tydny dozadu o vikedn a hodne, palilo ho na hrudi, jeli jsme na pohotovost… krev mel v poradku, na ORL mu poslali hadičkou přes nos do jícnu kamerku a mel podrážděný jícen….Dostal nejaky léky, začal jíst dietněji a dobry, ted asi po dvou týdnech kdy uz jedl normálně se to zase ozvalo😢Mam o něj strasnej strach, mame spolu 5letyho syna a ja sem tehotna ted krátce, jeste to ani nevi protože čekám až mi to potvrdí doktorka…Do toho nam stavi firma dum, a ja vidim ty nejčernější scénáře