Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem zeptat, jsem poprvé těhotná, jsem v 16 tt, všechno je zatím v pohodě, ale mám pořád strach, že se něco stane, když ještě necítím pohyby, někdy si ani nepřijdu těhotná. Je něco čím se přes den mohu uklidnit, že je všechno v pohodě? ![]()
@94Nikol málokdo cítí pohyby už v 16tt
natož pak při prvním těhu… klid, hlavní je se nestresovat. Buď ráda že o těhu nevíš každý den a pořád a užívej si to ![]()
@94Nikol
Hlavně se nenervuj.To miminku moc nepomůže. To že v 16 tt necítíš pohyby, nic neznamená. A je to normální
Já u prvního cítila pohyby až ve 22 tt a teď u druhého jsem je cítila ve 20 tt. Pokud je vše na KO v pořádku, tak se nic neděje. Ty musíš být taky v pohodě a v klidu ![]()
Leda Angelsound. Ale já ho neměla, počkala jsem si na pohyby. Buď v klidu! Jinak já první pohyby cítila až opravdu tak v tom 20. týdnu. Tedy už od nějakého 18.tt jsem cítila jakési šimrání, ale to jsem ještě nedovedla spolehlivě odlišit od jiných dějů
Máš opravdu ještě čas!
Neboj, to bude dobrý.
já první a druhý těhotenství vůbec neřešila, ale teď při třetím už sjem měla doma internet, a to byla síla, moc jsme četla, takže jsem se furt pozoroval a nervovala, ono je to nejhorší, vědět, co všechno se může stát. ![]()
Neboj, také jsem to tak měla… teď jsem 20tt, pohyby citím jen když si večer lehnu a občas. ˇBrzy ti začne růst bříško a pak jsi začne připadat jako těhulka ![]()
@94Nikol znam to moc dobre, taky jsm se hrozne bala, o dve mimi jsem prisla a pri tretim jsem navic do zacatku 2. trimestru spinila… Ja se bala porad, mala nastesti hodne kopala, ale az od 21. tt.
@94Nikol
Jo a ještě dodám, že jsem teď ve 31 tt a občas mi malá dává tak zabrat, že si říkám jak mi bylo zlatě na začátku, kdy jsem jí ještě necítila a ona neřádila ve dne v noci a já se v klidu vyspala
Takže ono si nevybereš
Toho strachu v těhu ještě bude. Já se zase teď nervuju kvůli tomu, že je malá špatně otočená a zda se vůbec otočí hlavičkou dolu. A pokud ne, tak jak ten porod řešit a zvládnout
Takže asi tak ![]()
@94Nikol ikdyz už čekám druhé taky se o mimi bojím, cítím se netehotne jen bříško roste
ale věřím zenje vše v pořádku ![]()
Ahoj, měla jsem to podobně, dokud nebyly pohyby tak jsem se ani těhotná necítila.
Ono je to dobře, lepší než aby nás trápily nějaké bolesti atd. Jinak pohyby jsem poprvý cítila ve 20tt - s jistotou jsem už dokázala identifikovat že je to ono. Pak jsou s pohybama zase jiný starosti, že ho třeba den necítím, a to jsou teprve nervy
Celý těhotenství je nápor na nervy jak blázen, ale nejsi v tom sama, hlavně v klidu ![]()
Tak jsem narazila na tuto diskuzi a přidám se
Mám to stejně, čekáme druhé, zítra to bude 16+0 a někdy mi přijde že ani nejsem těhu. Břicho teda vyrostlo rychle, bolely záda a ted nic, tak si někdy taky připadám divně, nětěhotně, a trochu to občas děsí. Ale také věřím že je vše ok.