Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Kdy sis naposled delala ten test? Je tam nejaka doba (presne nevim, v radu mesicu?) po ktere by se to uz bylo ukazalo, nema cenu je opakovat. A urcite to nepopletli. Navic vyskyt HIV zas neni tak vysoky, byli ti kluci nejak rizikovi? Z rozvojivych zemi, brali drogy? Dalsi moznost je jit darovat krev (berou ted? Ziju v zahranici, nevim) a tam te otestuji a jeste udelas dobry skutek (kdyz budes ok, coz s nejvetsi pravdepodobnosti budes). Kdyz nepomuze ani to, tak resit s psychologem, nelogicky strach z neceho, ceho je male riziko (nebo se riziko testy vylouci) poukazuje na nejaky hlubsi problem.
Testy jsem delala prave az po dvou letech.. poslední byl 12.2. Což je 2.5 roku od rizika… spolehlivé výsledky jsou prý nejpozději po půl roce.. nebyli rizikový..zadni socialove.. drogy tipuju max trávu… ale znala jsem některé jen pár dnů… přes seznamku.. vyspali jsme se spolu a pak už si nepsali.. všem bylo do 30.. ráda bych darovala krev.. o tom jsem slyšela.. ale ja jsem chudokrevna.. pak omdlivam.. takže myslíš že ty laboratoře si tohle hlídají? Díky za odpověď
Jo a taky byli všichni bílí.. ani černoši.. cizinci nic.. češi všichni..
Já myslím, že docela blbneš, nemyslíš, že už bys musela mít problémy?
To nevím. Můžu být v bezpriznakovem období klidně i pět let..
Jestli jsi z toho nervózní, tak jdi na testy znovu, u nás se testy opakovaly po půl roce. Co se týče záměny zkumavek, tak je to riziko téměř nulové. Kontroluje se jméno, příjmení a rodné číslo. Navíc pokud to sestra hned opravila (do laboratoře dorazila správně označená zkumavka), tak se to nezamění, vzorek, vzorek který není řádně označen se ani nevyšetřuje.
Pokud byly testy provedeny mnoho měsíců po potenciální nákaze a vyšly negativní, osobně bych opakovaný test nedělal. Vaginální styk představuje malé riziko nákazy HIV.
@Anonymní píše:
To nevím. Můžu být v bezpriznakovem období klidně i pět let..
Proboha, měla jsi negativní testy, takže zbývá jedine psycholog.. i kdyby zkumavku popsala nečitelne a test by vyšel pozitivně, co si jako myslíš, ze by se dělo? Ze by to zahodili, protože by nedohledali pravého majitele? Výsledek ti nedali do ruky?
opravdu psycholog
nakažená na 100% nejsi a edit: dělám ve zdravotnictví, o záměně zkumavek, či nepřečtení se neboj. X krát nám volali z laborky, že je něco někde špatně, či blbě čitelné. Každá zkumavka se musí přiřadit k žádance. ![]()
Dobře zkusím se uklidnit…děkuju za rady.. doteď si každý ten sex vycitam…byla jsem tak nezodpovědná ![]()
Holky potřebují trochu uklidnit..měla jsem manzela 10let..mám dvě děti. po rozvodu jsem měla úlet..seznámila jsem se pres seznamku s jedním panem…podnikatelem..na první pohled slušný pan…bylo jasné že půjde jen o sex.. ten jsme si užili přes víkend asi 4×, nikdy se neudělal do me…pak jsme se rozešli a už jsme se nikdy neviděli. Vím že byl taky rozvedený a mel dceru a asi si takhle užíval často..u mě slo jen o jeden takový úlet..nevím co mě to popadlo…
no a pak jsem potkala přítele se kterým jsem teď už 4 roky a čekáme teď miminko.. o tom mém úletu neví…nyní mě přepadla myšlenka. Že jsem se od něj mohla nakazit HIV a strašně se bojím co bude až mi budou dělat ty testy v těhotenství…vím že jsem na to měla myslet dříve a chránit se kondomem..ale to teď už nevrátím.. co myslíte mám. byt v klidu nebo se bát?
@Anonymní píše:
Holky potřebují trochu uklidnit..měla jsem manzela 10let..mám dvě děti. po rozvodu jsem měla úlet..seznámila jsem se pres seznamku s jedním panem…podnikatelem..na první pohled slušný pan…bylo jasné že půjde jen o sex.. ten jsme si užili přes víkend asi 4×, nikdy se neudělal do me…pak jsme se rozešli a už jsme se nikdy neviděli. Vím že byl taky rozvedený a mel dceru a asi si takhle užíval často..u mě slo jen o jeden takový úlet..nevím co mě to popadlo…![]()
![]()
no a pak jsem potkala přítele se kterým jsem teď už 4 roky a čekáme teď miminko.. o tom mém úletu neví…nyní mě přepadla myšlenka. Že jsem se od něj mohla nakazit HIV a strašně se bojím co bude až mi budou dělat ty testy v těhotenství…vím že jsem na to měla myslet dříve a chránit se kondomem..ale to teď už nevrátím.. co myslíte mám. byt v klidu nebo se bát?
Hlavne klid, myslim si, ze je to velmi, velmi nepravdepodobne..hezke tehotenstvi preju
@Melodie91 píše:
Hlavne klid, myslim si, ze je to velmi, velmi nepravdepodobne..hezke tehotenstvi preju
Děkuji. Ale mám to teď v hlavě ve dne a v noci.
Ahoj, vím, že se teď všude řeší koronavirus..mě ale nedá spát nic jiného než HIV.. před dvěmi lety jsem spala s pár klukama bez kondomu.. teď jsem dostala strach z HIV. Udělala jsem si čtyři domácí testy a dva v nemocnici a vše negativní. Proč mám furt strach? Je tu nějaká doktorka nebo sestra co me uklidní? Při druhém testu v laboratoři sestra napsala špatně me jméno na zkumavku. Já ji opravila a ona to preskrkala..ale co když to tam i tak zaměnili? Vůbec nevím jak to chodí.. spletla jen první písmeno příjmení.. ročník byl správné.. pak dopsala jen začáteční písmeno krestniho jména. Když jsem se dívala na to prepsane, přečíst se to dalo..ale vůbec nevím jak to v laboratoři chodí.. kontroluje to vícero lidí? Díky za jakoukoliv odpověď.