Strach z lidí

Anonymní
18.8.19 13:43

Strach z lidí

Ahoj je mi 16 a mám prostě hroznou fobií z lidi nebo strach já sama nevím a dlouho s tím bojuju ale už se to nedá..nezvládnu se někoho zeptat třeba ani prodavačky na nějakou věc kterou nemůžu najímání raději odejdu. Celkově nezajdu ani sama do toho obchodu a raději budu jíst celý týden doma a počkám až semnou někdo půjde nakoupit. Nebo se bojím jezdit tramvají že je tam moc lidí tak raději jdu pěšky.. když mi volá cizí číslo nezvednu to.. prosím nevíte co a tím? Mně už to fakt znepříjemňuje život :? Prosím odpovědi typu že jsem nějaká ufňukaná holka co nic nedokáže a jen se stydí si nechte :( děkuji moc všem za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
312
18.8.19 13:47

To je klasická sociální fobie. Nestyď se a vyhledej odborníka nejlépe psychiatra a ten ti doporučí nějakého psychologa, který se ti bude věnovat. Nic na tom není. Možná ti předepíše i nějaké léky. Opravdu si někam zajdi, protože se to bude jen zhoršovat. Držím palce, uvidíš, že bude líp. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
18.8.19 22:24
@Anonymní píše:
Ahoj je mi 16 a mám prostě hroznou fobií z lidi nebo strach já sama nevím a dlouho s tím bojuju ale už se to nedá..nezvládnu se někoho zeptat třeba ani prodavačky na nějakou věc kterou nemůžu najímání raději odejdu. Celkově nezajdu ani sama do toho obchodu a raději budu jíst celý týden doma a počkám až semnou někdo půjde nakoupit. Nebo se bojím jezdit tramvají že je tam moc lidí tak raději jdu pěšky.. když mi volá cizí číslo nezvednu to.. prosím nevíte co a tím? Mně už to fakt znepříjemňuje život :? Prosím odpovědi typu že jsem nějaká ufňukaná holka co nic nedokáže a jen se stydí si nechte :( děkuji moc všem za odpověď

Klasická puberta, zkus si najít kamarády. Přejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.19 13:32

@me57h přesně tyhle komentáře jsem chtěla slyšet když člověk má problém a vy to svádíte na pubertu :potlesk: kamarády samozřejmě mám 8o

• Citovat
  • Upravit
1110
20.8.19 13:36
@Anonymní píše:
@me57h přesně tyhle komentáře jsem chtěla slyšet když člověk má problém a vy to svádíte na pubertu :potlesk: kamarády samozřejmě mám 8o

A čím by to mělo být? Skoro každá holka se v pubertě stydí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40428
20.8.19 13:38
@Anonymní píše:

Opravdu si dojdi k psychiatrovi - psychologovi, soc. fobie, raději co nejdřív, tohle může pěkně znepříjemnit život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
4.10.19 17:26

Zkus nějakého terapeuta, to by pro začátek mohlo stačit. Určitě se nenech vytočit paní, která ti řekla, že to je puberta, ona tady totiž ví všechno nejlépe :mrgreen:

Mám s tím zkušenosti, akorát já taková nebyla vždy, ale nějak se to vyvinulo a hodně pomáhá se prostě přemáhat a jít právě do těch situací, které ti dělají problémy a postupně se otupit. Jednu dobu jsem měla problém vůbec vydržet v obchodě a teď už je to v pohodě. Ale jestli z toho máš veliký strach, zkus toho terapeuta nebo psychologa ;)
Hodně štěstí, vím jak je to těžké :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect