Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To je klasická sociální fobie. Nestyď se a vyhledej odborníka nejlépe psychiatra a ten ti doporučí nějakého psychologa, který se ti bude věnovat. Nic na tom není. Možná ti předepíše i nějaké léky. Opravdu si někam zajdi, protože se to bude jen zhoršovat. Držím palce, uvidíš, že bude líp. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj je mi 16 a mám prostě hroznou fobií z lidi nebo strach já sama nevím a dlouho s tím bojuju ale už se to nedá..nezvládnu se někoho zeptat třeba ani prodavačky na nějakou věc kterou nemůžu najímání raději odejdu. Celkově nezajdu ani sama do toho obchodu a raději budu jíst celý týden doma a počkám až semnou někdo půjde nakoupit. Nebo se bojím jezdit tramvají že je tam moc lidí tak raději jdu pěšky.. když mi volá cizí číslo nezvednu to.. prosím nevíte co a tím? Mně už to fakt znepříjemňuje životProsím odpovědi typu že jsem nějaká ufňukaná holka co nic nedokáže a jen se stydí si nechte
děkuji moc všem za odpověď
Klasická puberta, zkus si najít kamarády. Přejde to.
@me57h přesně tyhle komentáře jsem chtěla slyšet když člověk má problém a vy to svádíte na pubertu
kamarády samozřejmě mám ![]()
@Anonymní píše:
@me57h přesně tyhle komentáře jsem chtěla slyšet když člověk má problém a vy to svádíte na pubertukamarády samozřejmě mám
A čím by to mělo být? Skoro každá holka se v pubertě stydí.
@Anonymní píše:
Ahoj je mi 16 a mám prostě hroznou fobií z lidi nebo strach já sama nevím a dlouho s tím bojuju ale už se to nedá..nezvládnu se někoho zeptat třeba ani prodavačky na nějakou věc kterou nemůžu najímání raději odejdu. Celkově nezajdu ani sama do toho obchodu a raději budu jíst celý týden doma a počkám až semnou někdo půjde nakoupit. Nebo se bojím jezdit tramvají že je tam moc lidí tak raději jdu pěšky.. když mi volá cizí číslo nezvednu to.. prosím nevíte co a tím? Mně už to fakt znepříjemňuje životProsím odpovědi typu že jsem nějaká ufňukaná holka co nic nedokáže a jen se stydí si nechte
Opravdu si dojdi k psychiatrovi - psychologovi, soc. fobie, raději co nejdřív, tohle může pěkně znepříjemnit život…
Zkus nějakého terapeuta, to by pro začátek mohlo stačit. Určitě se nenech vytočit paní, která ti řekla, že to je puberta, ona tady totiž ví všechno nejlépe ![]()
Mám s tím zkušenosti, akorát já taková nebyla vždy, ale nějak se to vyvinulo a hodně pomáhá se prostě přemáhat a jít právě do těch situací, které ti dělají problémy a postupně se otupit. Jednu dobu jsem měla problém vůbec vydržet v obchodě a teď už je to v pohodě. Ale jestli z toho máš veliký strach, zkus toho terapeuta nebo psychologa ![]()
Hodně štěstí, vím jak je to těžké ![]()
Ahoj je mi 16 a mám prostě hroznou fobií z lidi nebo strach já sama nevím a dlouho s tím bojuju ale už se to nedá..nezvládnu se někoho zeptat třeba ani prodavačky na nějakou věc kterou nemůžu najímání raději odejdu. Celkově nezajdu ani sama do toho obchodu a raději budu jíst celý týden doma a počkám až semnou někdo půjde nakoupit. Nebo se bojím jezdit tramvají že je tam moc lidí tak raději jdu pěšky.. když mi volá cizí číslo nezvednu to.. prosím nevíte co a tím? Mně už to fakt znepříjemňuje život
Prosím odpovědi typu že jsem nějaká ufňukaná holka co nic nedokáže a jen se stydí si nechte