Strach z pihy

Anonymní
7.1.21 23:54

Strach z pihy

Ahoj,
Cely život mám na ruce pihu tmavší barvy, vždy byla mírně vystoupla, no a teď k problému :oops: myslím si ze během těhotenství se mi zvětšila( v roce 2018)- nejedna se o změnu barvy ale velikosti, jakoby se přifoukla nebo jak to říct :oops:
A mám na ni suchou kůži ale neloupe se

Nikdy jsem se o pihy nějak extra nezajimala, ani jsem neměla ponětí, ze z pihy či znaménka, které má člověk cely život, muže vzniknout melanom, myslela jsem, ze to je z nového a většinou opravdu nevzhledneho Něčeho co vyroste na kůži.

Příští týden jdu na vyriznuti na vlastní zadost.
Nemuzu spát, stále na to musim myslet, docela mě to vyděsilo a vykolejilo 8o
Mám malé dítě :dance:

Má někdo prosim zkušenost :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
512
8.1.21 00:31

Ahoj, mně se během těhotenství zvětšilo a ztmavlo dost pih. Chodím každý půlrok na kontroly, protože jednou jsem měla NEZHOUBNÝ melanom (jestli to píšu správně). Byla to malá piha, která mi hodně ztmavla. Ale v těhotenství se to prý děje často, vlivem hormonů. Takže neplaš dopředu ;) já mám odstraněných už dost pih, které se doktorce nezdály a přesto byly v pořádku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
8.1.21 07:57

V těhotenství pihy tmavou. Taky se mi stalo. Byla jsem u lékařky a závěr nic to není. Nedoporučila ani odstranění, jen kontrolu.
To by ostatně měl každý chodit na kontrolu znamínek. Jednou ročně. Je to hrazené z veřejného pojištění.
Od té doby je to tři roky. Známínko je klidný, žiju :lol: Mám další dítě a hodlám tu ještě pobýt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.21 14:01

Mockrát díky!! Čeká mě odstranění, a tyhle komentáře mě opravdu pomohli, jsem neskutečný stresar a vždy vidím jen nejhorší scénáře :roll: :nevim: :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.5.22 12:14

Pihy,pigment, vyrustky

Ahoj, cim sem starsi tim mam vic pih, bradavic, vyrustku, pigmentu…s jednou pihou chodim na prefoceni a sledují
pripadne zmeny..ale snad sem jinak ok
Ale nektere bych chtela dobrovolne si nechat odstranit jenze v nemocnici to jentak nedelaji..mate zkušenosti s nejakou klinikou, lekarem ktery je dobry a odstranuje znamenka, pihy? Nevim oam jit..na netu je spoustu klinik ktere navstevuji hlavne osobnosti..a nejsem si jista zda by ke mne jako k obyc. Člověku byl stejny pristup.. děkuji za tipy :)

• Citovat
  • Upravit
53518
14.5.22 12:32

Před cca 8 lety i brali pihu v Pírkově sanatoriu v MB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.22 12:44

@Russet nebezpecnou? nebo jen,,pro krasu"? Laser nebo řezali?

• Citovat
  • Upravit
53518
14.5.22 12:46
@Anonymní píše:
@Russet nebezpecnou? nebo jen,,pro krasu"? Laser nebo řezali?
Řízy, řízy. Měla jsem dvě a vadily mi na krku. Doktor říkal, že by to mělo být OK a bylo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.22 12:48

@Russet takze je pak poslali na histologii

• Citovat
  • Upravit
68959
14.5.22 12:48

Nepíšeš, odkud jsi. Ale zeptala bych se toho kožaře, který tě sleduje, měl by něco doporučit. Někdy i odstraňují sami nebo spolupracují s nějakou klinikou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.5.22 12:52
@Anonymní píše:
@Russet takze je pak poslali na histologii

Ano. I přesto, že kukrem na to koukal a říkal, že je to dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.22 13:09

@ugluk z prahy. Nekam poblíž bych i dojela.

• Citovat
  • Upravit
53518
14.5.22 13:16
@Anonymní píše:
@ugluk z prahy. Nekam poblíž bych i dojela.

Z Čerňáku máš Pírkárnu cca 1/2 hodiny po dálnici. Je to i blízko sjezdu z dálnice. Mrnkni na mapu ;)
Sanatorium Dr. Pirka. My tomu ale říkáme familiárně Pirčák. Je to sice klinika, ale i pro obyčejné smrtelníky. Kolegyně tam měla operovaná víčka. Ne ryze pro krásu. Trochu jí překážely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí