Strach z porodu a přenášení

306
19.2.15 12:26

strach z porodu a prenaseni

V pondeli sem mela TP a porad nic. A to uz pred 2 tydnu na poslednim utz mi doktor rek ze je mala o 2 tydny vetsi a to uz mela kolem 3567 a ja se bojim aby z ni nebyl 4 kg obrik. Rozhodla sem se ze zkusim nejaky ty babsky rady na vyvolani kontrakci ale zas se bojim te bolesti, jizdy do nemocnice, porodu, pobytu v nemocnici (nikdy pred tim sem v nemocnici nelezela) tak to vse i s ditetem bude pro me uplne nove a bojim se abych to psychicky zvladla. Sem vydesena kdyz si to vse zacnu pripoustet…
Cvicim i s balonkem ale pres 26 cm sem se proste nedostala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3584
19.2.15 12:31

Neboj, jeden porod uz mam za sebou a myslim si ze je prirozene ze se bojis, ale ono si telo rekne co a jak a nez se nadejes tak budes mit mimco v ruce a na veskerou bolest zapomenes I kdyby byla buhvi jaka. a jak vyhnat ditko neporadim, ja rodila v 37.tydnu, ale drzim palce at se brzo dockas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
19.2.15 12:32

@BersiEn klid, neplaš. Šlo to dovnitř, půjde to i ven. Hrozně a zbytečně se stresuješ. Uvolni se, relaxuj, máš si to užívat.. rodila jsem 14 dní po termínu, vyvolávaně, dítě mělo být extra velké, nakonec jen 4,36 kg :mrgreen: a šlo to.. ona ta psychika dělá strašně moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
19.2.15 12:34

V první řadě by ses měla uklidnit, vydechnout a uvolnit se. Poté možná přijde porod sám a bude pro Tebe rozhorně snažší. Není to běh na čas ale nosíš miminko které se musí „dopéct“. 3500g je krásná průměrná váha miminka není se čeho obávat. V nemocnici jsem před pordem taky nikdy neležela a strašně jsem si to tam užila. Sestřičky jsou milé a máš nad sebou někoho kdo ti pomůže když si nebudeš vědět rady, takový luxus doma mít nebudeš. S balonkem jsem necvičila a porod jsem měla bezproblémový a řekla bych krásný. Důležité je jít rodit s tím že si jdeš pro miminko ne že tam jdeš pro bolest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
19.2.15 12:34

Klííídek, prenášala som 11 dní, malý mal 4090g a porodila som bez zranenia. Pôrodnice som sa tiež bála a nakoniec to tam ubehlo ani neviem ako.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
19.2.15 12:35

Já jsem se taky strašně bála. Chodila jsem do nemocnice na monitor, když mě má doktorka začala posílat na kontroly do nemocnice. Všude otevřený dveře, vše je slyšet.. Já tam ležím na boku a pár metrů ode mě rodila.. Hlavně jsem si říkala musím být v klidu nebo si mě tu nechají jako minulý týden. Svým stresem jsem způsobila to, že mi řekli, že mě domů pustí pro věci, že se jim to nezdá. Pak mě za tři dny pustili. Týden před porodem mi říkali, že malá má 3,3 a po týdnu když se narodila měla 2,9. A co zkusit sex, procházku, koupel se skleničkou vína? Každá se bojí, hlavně já na to myslela už měsíc před porodem a pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578

Chce to se hlavně hodit do pohody po psychické stránce. Vím, že se to lehce řekne, ale hůř praktikuje, taky jsem měla z porodu strach, ale ne tak velký. První porod jsem měla v 41+0tt vývolávaný, malý byl po zavedení tablety za 7 hodin venku, druhý byl ještě rychlejší (1 hod. bolesti). Držím palce a přeji pohodový a rychlý porod. A neboj, na bolest rychle zapomeneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287

@BersiEn ahoj,vezmi si ze ultrazvukovy odhad je takovy trochu teoreticky, muze vazit i mene. Nicmene take jsem zkousela vsechny mozne i nemozne babske rady a stejnak jsem prenasela max co nechavaj, myslim 10 dni a to jeste vyvolavane, nakonec cisarem. Neboj se, vse zvladnes jak mas. Preji brzky porod v poradku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35789

Klid, rodila jsem nasi obryni po terminu, hodinu po porodu nebudes vedet, ze neco bolelo ;) Ten konec je narocnej, ale to zvladnes. Dite jednou ven musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
19.2.15 12:38

Hele, já měla váhový odhad 4,5kg, ve výsledku se narodila malá s 3,750. V tuto chvíli dítě ven prostě nějak musí a nemá smysl se trápit věcma co se trápíš ty, pokud budeš mít takovýto strach, může se ti stát, že si psychikou ten porod zhoršíš a budeš opravdu hodně trpět, řekla bych že právě u porodu je psychika a vyrovnanost nejdůležitější. Porodit můžeš 5kg dítě levou zadní a někdo má problém vytlačit dvoukilové, to mi u odhadu říkali všechny porodní asistentky, ale i lékaři, že to takto z praxe mají a je to pouze ODHAD. Pobytu v nemocnici se bojíš proč? Píšeš že jsi nikdy nebyla, ale za mě byl ze všech mých pobytů v nemocnicích ten na porodnici nejlepší, prostě jsem tam měla malou, sžívali jsme se postupně a fakt to máš jen na pár dní. zkus trochu pozitivně přemýšlet a uvidíš že to bude lepší :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
19.2.15 12:40

@BersiEn Hlavně odpočívej. Bát se, je normální. Já jsem se taky bála, ale ono to z tebe potom všechno spadne. Já rodila 41+4,takže neboj. Říkali mi, že bude mít malej kolem 5kg a nakonec měl 3510g, takže ono to není zase tak přesné :lol:
Necvičila jsem s ničím, nechodila na předporodní kurz. Rodila jsem přirozeně. Sice to byla fuška, ale zvládlo se to.

Držím palečky ať máš krásný a rychlí porod.
Kdyby si něco chtěla vědět, tak napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
19.2.15 12:40

:mavam: bojím se z opačného důvodu, dneska jsem byla u dr, jsem 30+1 a doktor mi řekl že je mimino šíleně dole, že snad vydržím aspoň do 34 tt. Možná budu nakonec přenášet jako ty, ale taky mám strach :| :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
19.2.15 12:41

Asi by to chtělo zabavit se něčím jiným, abyste nepřemýšlela tolik nad porodem. Lehko se to řekne a hůř dělá, já vím, ale pokud jste jen těhotná tak si klidně vyjeďte někam do okolí na výlet nebo navštivte/pozvěte známé…
Dítě se ven dostat musí, takže jestli to bude teď za pomoci „babských rad“ (což se málo kdy povede), nebo za 14 dní vyvoláváním je jedno.
Nemocnice se nebojte, budete tak zaměstnaná miminkem a sebou, že nebude čas na nic jiného. A pokud Vás partner každý den navštíví, abyste v tom nebyla sama, uběhne to rychle.
První dítě jsem týden přenášela (měla jsem vysoký tlak a cukrovku)ikdyž jsem už měsíc byla otevřená na 2 prsty. Nakonec to byl vyvolávaný porod zakončen akutním císařem. Jinak bez komplikací (až na to že se mi špatně hýbalo díky jizvě na břiše), ale v pátek ve 13 mě operovali a v úterý dopoledne propouštěli.
A druhý se rozjel nečekaně sám a byl to fičák 4:50 mi praskla voda, 6:30 příjem v porodnici a v 7:15 narozena dcerka. Šitá jsem byla až na zádech a pustili mě za 3 dny.
Nebojte se a těšte se na mimčo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.2.15 12:42

Souhlasím s holkama, že by ses především měla hodit do klidu. Psychika hraje u porodu velkou roli. Zkoušet dítě vyhnat můžeš, ono pokud není k porodu připraveno, tak to stejně nepomůže, ale pro svůj dobrý pocit to klidně dělej. ;) Mám za sebou porody dva, první byl vyvolávaný, druhý přirozený a ten přišel doslova jako blesk z čistého nebe. Ještě po příjezdu do porodnice jsem nevěřila, že rodím. Oba kluci byli velcí (4490 g a 4130 g), měli velké hlavy (39 a 36 cm) a porody byly rychlé, pohodové a bezproblémové. Mám na ně úžasné vzpomínky. Já bych mohla rodit pořád. :D Neboj, kdyby to byla taková hrůza, tak jsme všichni jedináčci. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.2.15 12:47

Odhadům moc nevěř, já měla 3,7kg a narodila se malá a měla 3,07kg :-D Kamarádka měla odhad 4, max 4,3kg a narodila se jí dcera 5,2kg (ALE TO PROSÍM TE NEBER JAKO STRAŠENÍ, JEN JAKO UKÁZKU NEPŘESNOSTI, navíc tak velkých dětí opravdu moc není).
Jak už tu psaly holky, hlavně si to srovnej v hlavě, psychika dělá moc :hug:
Pobnyt v porodnici bude v pohodě, já byla poprvé taky v nemocnici po porodu a dobrý, uteklo to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí