Strach z prvního porodu

908
20.2.12 16:29

strach z prvního porodu

ahoj všichni chtěla bych vědět co nejvíce informací o porodu.Budu rodit poprvé a mám velký strach.tak bych chtěla vědět co nejvíce abych se alespon trošku uklidnila a věděla o tom co možno nejvíc informací.děkuji předem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2041
20.2.12 16:33

Neboj, je to jen chvíle, prostě jeden den zabitej bolestma, ale ta odměna stojí za to. I když tě tady budem uklidňovat, každý to má jinak. Prostě to bolí, co si budem namlouvat, ale zvládneš to jako všichni:-) neboj a těš se na to, je to zázrak a budeš na sebe moc pyšná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.2.12 16:34

pročti deníčky o porodech. Tam je určitě dost info. Ale neboj se, zvládly to jiné, zvládneš to taky. Já se též bála, ke konci jsem přemýšlela, jestli to vše bude ok a podobně a nakonec to bylo úplně v pohodě… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
20.2.12 16:35

Ahojky, ja sem byla take prvorodicka a muzu ti rict ze sem mela taky velky strach nebo spis uplne panickou hruzu… dokonce se mi i o tom zdalo jaky sem mela strach a jak uz se to pomalink blizilo k terminu kdy sem mela rodit tak to pro me byla cerma mura ktera me porad strasila… Muzu ti rict jedno,kazda maminka ten porod poziva uplne jinak nema cenu si myslim zabyvat se at ti poradi nebo tak neco… Ja ti muzu rict akorat to,ze pokud muzes vem si pritele k porodu je to vazne veloka opora… me strasne moc pomohl a sem mu zato mooooc vdecna..... jinak samostatny porod neboli me akorat bolely jen porodni bolesti nebo sem je mela krizove… A tedka sem stasna maminka ktera ma 4050ti gramovou holcicku a na porod sem zapomela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
20.2.12 16:36

taky jsem mela takove stavy, to bylo buleni a kecu, ze se radeji zasiju apod :lol:
ale jednoho dne prijde myslenka ,,uz aby to bylo" ;)
zkus videa, knizky, nejake kamaradky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
908
20.2.12 16:37

děkuji moc no tak snad to zvládnu :) ale jeste mam hodne casu sem teprve ve 3 mesici ale utece to jako voda a zachvili budu na porodnim sale??a jeste sem se chtela zeptat jestli je porod na stolicce vhodny ci jestli je lepsi normalne leze na zadech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
20.2.12 16:41

já si myslím, že čím o tom člověk bude víc číst a ptát se, tím větší budeš mít strach, neboj, všechno přijde samo. Mě spíš už nebavilo ke konci to těhotenství a chtěla jsem to mít za sebou, malej měl už podle ultrazvuku 4kg v 38tt, tak jsem byla nervózní. Nakonec měl 4300kg a taky jsem to přežila. Na stoličce nevím, ale podle mě mají doktoři rádi klasiku, ani nevím, jak by tě pak případně nastříhli nebo zašili. Nevím ale jak to chodí, asi jak kde, až se pak rozhodneš, kde budeš rodit, tak se tam objednej na předporodní kurz a budeš vědět, do čeho jdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
20.2.12 16:43

Být tebou bych nic nepročítala, jen se zbytečně vyděsíš. Každá žena to má stejně jinak, jiné bolesti, jinak je pociťuje, jinak dlouho trvají i mají jinou intenzitu.. Radím ti neřešit to a nechat to přírodě. ;)
Koneckonců přežila to každá, tak ty taky. A je to jenom několik hodin - které utečou a za pár dní se tomu budeš smát. :)

K těm pozicím při porodu - sama uvidíš, co ti bude vyhovovat, takhle dopředu to skoro ani nemá smysl plánovat. Já třeba byla ráda, že ležím, v sedě bych to nedala. Ale obecně je porod na porodní stoličce (prý) lepší, protože dítě tlačí ven i gravitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539

ja sem mela starch i z klistyru a nebo ze se jim poseru primo na sale.. :lol: nesmis nato myslet… ja mam strsne nizky prah bolesti a zvladla sem to sice sem tam pritelovy malem udrtila ruku sporoste sem mu tam ponadavala ale zvladla sem to… ja sem rodila normalne a byla sem spokojena.....pokud chces i nejakou jinou polohu tak si zjisti i nejakou nemocnici kde jine polohy umoznuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

Neboj se (respektive nemysli na to) a těš se! :kytka:

Pro mě byl porod obrovský zážitek a už druhý den po porodu jsem říkala, že bych šla rodit hned zase. Teď když máme koleme sebe spousty těhotných kamarádek, tak jim normálně závidím, že mají ten krásný okamžik teprve před sebou. Já jsem se na porod hrozně těšila, ke konci se to se mnou fakt už nedalo, měla jsem obrovské břicho a příšerně jsem natíkala, neobula jsem žádné boty, seděla jsem doma a čekala - pro mě byl porod vysvobozením. V těhotenství jsem nic o porodech nečetla, nedívala jsem se na žádné video. Nerodila jsem sice spontánně, ale vyvolávaně. Ale i tak to bylo něco krásného.

Syn byl veliký a musel v termínu z bříška ven. Porodní cesty nepřipravené, já zavřená. I tak celý porod od první kontrakce trval hodinku a půl, samotné tlačení cca 20 minut, celkem tři hodiny od zavedení tablety na otevření porodních cest. Rodila jsem bez epidurálu. Ano, bolelo to a bolelo to hodně, já jsem měla v podstatě jednu velkou kontrakci, neměla jsem mezi nimi minimální pauzu a ještě mi ta bolest šla do nohou a zad. Ale dá se to zvládnout s přehledem a pro mě osobně je teda horší zubař. :lol: Jakmile budeš tlačit, tak tě to už nebude bolet, nejhorší je přežít kontrakce a pak zvládnout vytlačit miminko ven. A zvládla jsem to levou zadní. ;)

Příspěvek upraven 28.04.16 v 22:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
20.2.12 16:45
llenas píše:
děkuji moc no tak snad to zvládnu :) ale jeste mam hodne casu sem teprve ve 3 mesici ale utece to jako voda a zachvili budu na porodnim sale??a jeste sem se chtela zeptat jestli je porod na stolicce vhodny ci jestli je lepsi normalne leze na zadech :D

Uvidíš podle sebe. Já rodila normálně na lůžku v polosedě a rodilo se mi super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1140
20.2.12 16:46

nemá cenu se dopředu stresovat víc, než je zdrávo. Asi každá maminka má strach. Já se i vyptávala mámy, jestli zažila někdy větší bolest, než porod, načež odvětila, že žlučník byl ještě horší :mrgreen:
Každá má porodní bolesti jiné, každá je i jinak vnímá. Připravit se na to asi nejde. Prostě tomu nechat volný průběh, spolupracovat s porodní asistentkou, ty moc dobře vědí, jak u porodu ulevit. Bolí to, ale strašně brzy se na to zapomene. A jak už tu padlo, zvládly to jiný, zvládneš to taky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
20.2.12 16:48

radsej nevediet nic a bude to lepsie. Ak budes vediet prilis mnoho budes prosit o cisarsky rez :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.2.12 16:52

Mrkni na můj podpis, Matýsek je prvorozený, brnkačka, nepotkat v porodce kravský personál, tak to byl porod snů :pankac:
Doporučuju předporodní kurz nebo nějaké povídání s dulou či soukromou PA, je to diametrálně odlišné od toho, co ti řeknou v porodnici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.2.12 16:53
janka174 píše:
radsej nevediet nic a bude to lepsie. Ak budes vediet prilis mnoho budes prosit o cisarsky rez :)

Já byla od půlky na rizikáči, o porodu jsem měla načteno první poslední a těšila jsem se hrozně moc. A na druhý jsem se též těšila. A na třetí se budu těšit taky. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí