Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, první opravdu nic moc, kvůli vyvolávačkám. Ale teď druhý porod po 8 letech, bez jaké koliv medikace, paradoxně o něco delší než ten první, ale úžasnej a klidně bych si ho zopakovala. Nádhernej zážitek
. Chci ještě třetí mimčo, musím překecat manžílka ![]()
Oba vyvolávané, druhý byl o dvě hodiny kratší, takže 3 hodiny od první kontrakce a zopakovat už si to nechci. ![]()
první s oxytocinem,4 hodiny-fuj,mazec
druhý-sice píchli vodu,ale bez oxytocinu a super paráda,za 2 hodiny po všem-ráda na něj vzpomínám
viz podpis.
zkus pohledat v diskuzích, o druhých porodech je tu určitě spousta „zážitkových“ diskuzí, stačí to dát do hledání v diskuzích ![]()
První porod vyvolávaný (41+1), začátek někdy kolem poledne, Maty se narodil 20:21. Vzhledem k oxytocinu docela masakr.
Druhý porod - v pátek v 19 hodin samovolný odtok čiré plodovky (39+5) bez nástupu kontrakcí. Nakonec mi porod vyvolávali v pondělí ráno. Vzhledem k nálezu (otevřená těsně na 2, malá byla už hodně nízko) mi nezaváděli tabletku, ale rovnou dali oxytocin. První kontrakce někdy mezi 9:30 a 9:45 a Berča se narodila 11:05. Takže rychlovka ![]()
Můj druhý porod byla rychlovka.Kolem páté ráno mi odešla děložní zátka,kolem sedmé bolesti a v 8.28 byl prcek na světě.
První vyvolávaný dva dny po termínu, celkem asi osm hodin, ale od začátku kontrakce po 2 min a míň.
Druhý dva týdny před termínem, absolutní pohodička, častější kontrakce až tak dvě hodiny před porodem, celkem tak 6 hodiny, z toho náročnější ty poslední dvě hodiny. Pak teda krvácení a revize. Ale ten druhý bych si klidně zopákla
.
Druhý porod byl asi tak naročný jako dojít pěšky do druhého patra
První otřes,takže ten druhý asi jako odškodnění.Od první bolesti byl malý za dvě hodky venku,bolesti nesrovnatelné s prvních,mnohem menší,šly v poho rozdýchat,pidi nástřih a hlavně miminko menší než jeho brácha,který maminku roztrhnul skoro až za uši
![]()
No,
Holky já mám jít za pár týdnů rodit po 2,tak doufám,že to bude rychlí.
Taky by to nemuselo bolet. ![]()
Omálka píše:
No,Holky já mám jít za pár týdnů rodit po 2,tak doufám,že to bude rychlí.
Taky by to nemuselo bolet.
Já si taky říkala,že jestli to bude stejně jako poprvé,tak to budu reklamovat
Ale fakt,bolesti tak o 70 % menší.A tak tak se dojelo do porodky.Na oddělení bylo poslední volné místo,když jsem dorazila,tak tam rodily tři ženské a já jim tem pokoj vyfoukla
![]()
Oba porody rychlé a pohodové. Druhý možná malinko rychlejší.
První začal někdy kolem osmé ráno (bolestí jako při ms.) Ve dvě už byly pravidelné kontrakce po 3 minutách-jelo se do porodnice a v 15.35 byl výsledek na světě ![]()
Druhý začal kolem šesté ráno, zase bolestí. Kontrakce po 10min. Sprcha pomohla už to bylo po 4 a méně.. v 9,40 nás přijímali na vrátnici porodnice a 11,06 byl malý na světě ![]()
V obouch případech mi jen píchli vodu na sále a šmikli mi hráz. Jinak žádná medikace. ![]()
Na oba porody ráda vzpomínám. Ze sálu jsem odcházela po svých. Mimča byla taky v pohodě zdravoučká ![]()
Ahoj holky,moc mě zajímá jaký byl váš druhý porod. Moc děkuji