Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky ráda bych se zeptala jestli tady měl někdo pruběh porodu podle scénáře že praskla voda a pak se nedělo vubec nic žádné kontrakce prostě nic
u mně to tak u prvního porodu vypadalo a nakonec i po neuspěšném vyvolání následovala sekce. Je možné že by druhý porod měl jiný pruběh nebo se dá očekávat s velkou pravděpodobností něco podobného?
Ahoj, mela jsem to trosku jinak, ale treba ti to k necemu bude. U prvniho porodu praskla voda tyden pred terminem. Kontrakce jsem mela, i silne, ale neotevrela jsem se ani tuk. Druhy den se zacalo vyvolavat (nejdriv tableta, pak oxytocin), kontrakce silne, otevirani nic. Nakonec jsem po peknem masakru porodila po trech dnech.
Druhy porod byl vyvolavany po dvou tydnech prenaseni, takze jsem se bala, ze to bude zase stejne. Na vyvolavani stacila jedna tableta a posleze rupla voda. Porod trval dve a tricrtvrte hodiny. Byl hodne intenzivni, ale kratky a otevrela jsem se v pohode.
Tak drzim palce.
Ahoj,
já mám takovýhle scénář porodu od 4. dítka. Mám slabé kontrakce, pak praskne voda (zelená) a kontrakce jsou v háji
Takže končím na infuzích oxytocinu, po kterém jsem vždy po pár hodinách porodila.
Nemyslím, že bys měla očekávat to stejné, mně to MUDr. zdůvodňoval tím, že jsem už rodila tolikrát
Ale co jsem tak sledovala, není to až tak málo časté u prvorodiček ![]()
Tak držím pěsti, ať je to u tebe tentokrát jiné a porod je rychlý
A neplaš se zbytečně dopředu ![]()
Ahoj, mě praskla voda 11:30 v 35+3tt a nic. V porodnici zjistili, že už jsem trochu (na kolik si nepamatuju
) otevřená, bolesti slabé. Dostala jsem kapačku oxytocinu, to bylo kolem 15:30h. Bolesti teda šílené, ale v 19h byl malej venku
.
A druhý porod, může být úplně jiný. Zatím se tím zbytečně netrap
.
Ten můj jsi asi už četla ![]()
Ale ano, měla jsem dlouhý interval mezi začátkem odtýkání vody a rozjezdem porodu, nakonec se rozjel sám.
Teď jsem v jedné diskuzi citovala Ingeborg Stadelmann a budu zase: Bude to jinak než minule, bude to jinak, než myslíte, bude to tak, jak chce miminko.
Tak to nech na něm ![]()
Kamarádce praskla voda a kontrakce se nedostavily.Vyvolávali jí porod skoro za 2 dny.Druhý porod měla vyvolávaný.
Mě dva týdny po termínu praskla voda ráno v 8 a kontrakce nikde.V porodnici jsem dostala kapačku oxytocinu pak asi 3 injekce a malá se narodila ve 3.25 ráno.
A každý porod je jiný, u druhorodiček bývá rychlejší, kvůli porodním cestám, ale kontrakce a plodovku neovlivní.Takže záleží na miminku kdy se mu bude chtít ven.
Ahojky,koukám,že to máš za pár
![]()
Kamarádce taky praskla voda a pak nic,po třech dnech porodila-měla šílený porod,ale u druhého porodu rodila bez problémů ![]()
Přeji ti krásný a bezproblémový porod
![]()
Ahoj, mě praskla voda v sobotu v 18 hodin týden před termínem. V neděli v 18 hodin mi přišly teprv kontrakce rovnou po 5ti minutách. A po 4 hodinách byl prcek na světě. ![]()
Jaké to bude tentokrát to nevím, nechám se překvapit a budu se modlit abych nerodila někde po cestě. ![]()
Tk přidám se .Praskla mi voda ,a cca do 10 minut skočili kontrakce po 3 min,malá přišla na svět se vším všudy po 2,5 hod.Od prasknutí až po vykouknutí na svět.
Hodně štěstí.Teď se těším na ten třetí porod.
Ahoj, mě taky při prvním porodu nejprve praskla voda ale kontrkce se nedostavily, a to ani po tabletě. Zabral až oxytocin. Nakonec jsem porodila po 21 hodinách. Při druhém porodu jsem měla nejprve kontrakce. Vodu mi praskly až v porodnici, protože byla zakalená. K tomu jsem dostala kapačku s oxytocinem. A pak už to šlo rychle. Porod trval 8 hodin.
Průběh porodu se opakovat nemusí ![]()
Mně po odtoku plodové vody začaly kontrakce až za 21 hodin, v porodnici chtěli začít s vyvoláváním až za tak 30 hodin, takže k tomu se nakonec nemuselo přistupovat. Co se týče tvého druhého porodu, jak psala Gladys, může být úplně jiný.
Holky, je tu někdo? Před chvilkou mi rupla plodovka, po chvíli odešel i čirý hlen.Ale nic mě nebolí, kontrakce nikde. Jsem prvorodička, 38+3.Mám jet do porodnice?
Tak mohu přidat svou zkušenost. Do porodky jsme dojeli za 2 hodiny.Nic se pořád nedělo. Napojili mě na monitor, na prst, zkrácený čípek. pak mi oznámili, že ten den porodnici zavírají kvůli opravě vzduchotechniky a převezou mě s tímhle nálezem jinam. znovu sbalit, převleknout, čekání na sanitu. v další porodnici opět kolečko papírů. monitor, malej pořád spal, kontrakce nikde, těsně na 2 prsty. vypadalo to na dlouho. šla jsem čekat na pokoj a manžela posílala na snídani. Pak v 11 mi znovu ruplo velké množství vody a začaly ihned silné kontrakce po 5 až 3 minutách. když mě našla PA funět jak psa, domluvili jsme se na klystyru.Ten byl asi 11:40 a udržela jsem ho 3 minuty a kontrakce pak ještě zesílily. to už jsem začala hejkat, nedalo se to vydržet, kontrakce po půl minutě. Najednou nález 7 cm a že jdem na sál. rychle jsem volala manžela. sotva dorazil, už mě položili a hned že jdem rodit. Malý byl venku na 4 zatlaceni, tj asi 2 minuty.ve 12:30.úžasná paní doktorka a PA, bez nástřihu, ačkoliv jsem řvala jak bizon a blbě dejchala, pořád me chválili. Kdyby mi takovéhle kontrakce začaly hned po prvním úniku vody, asi bysme to do porodky ani nestihli ![]()