Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj.. můžu tě uklidnit, že ten strach nepřejde
zkus se uvolnit a věřit tomu prckovi, že bude ok. Ja jsem se bala potratu, pri druhem znovu, furt jsem krvácela.. bylo to šílený. Ale! Malému je teď skoro 9 měsíců, zkouší se stavět na nohy a je to krasnej kluk proste
taky me občas chytne strach - ockovani, nemoc, nebo kdyz čtu zprávy.. kdyz malej spadne. Nebo me proste chytne psycho, ze az bude velkej tak me nebude mit rad, nebo neco… hormony
![]()
Držím palce, at ti vše vyjde dobre a jsi šťastná
![]()
Tak screeningu jsem se nebála vůbec, možná protože jsem si nevyhledavala informace, co vše se z něj můžu dozvedet
ale fakt jsem byla úplně v pohodě.
To spíš teď, když je malá na světě, tak jak píše @Erri93 se bojím, jak bude snášet ockovani, když víc ublinkava, nebo začne dělat něco jinak než jindy
ale to k tomu patří.
Všechno bude určitě dobrý, uvidis
hlavně se nestresuj a užívej si tehotenstvi
Přeju hodně zdraví
Taky jsem se screening vždycky bála. Máme tři šikovný, zdravý děti ![]()
To jsem těhotná úplně stejně, na krvi a screening jsem byla dneska. Blbě je mi taky, chodím do práce, mám tři děti ve střídavce, řeším jejich školy a školky a logopedie a rovnátka a kroužky a padám na hubu. Na tu krev jsem si dneska odskočila po práci, že které jsem dneska shodou okolností mohla odejít dřív, a myslela jsem, že domů nedojdu, jsem úplně hotová.
A ne, mně to starosti nedělá, pravděpodobně to vyjde dobře, a když ne, tak se to bude dál řešit. Každopádně těch věcí, co se můžou pokazit, je hrozně moc, v těhotenství, ale i po porodu, a tenhle screening odhalí jenom malý kousíček. Jsem smířená s nejistotou ![]()
Ahoj, když jsem šla na 1. Screening tak jsem vůbec nevěděla co mě čeká (nějak mě nenapadlo si o tom něco přečíst), myslela sem ze se spočítají končetiny a to je vše. Kdyz me pak vyšlo riziko na down (jen z krve)Dost me to sebralo… byla mi doporučena plodová voda, kam jsem opravdu nechtěla…ale šla jsem. Nebylo to nic příjemného, ale mam genetické výsledky až na úroveň genu a vše v pořádku naštěstí, jsem opravdu klidná ted. Takze pokud ti vyjde nejake riziko je toto cesta….i jsem cetla ze lze zaplatit odběr jako samoplátce, pokud by ses tolik bala. A kdyz ti vyjdou po screeningu dobré výsledky může byt stastna(; ja sama bych si ten odběr odpustila a radovala se ze zdravého mimca hned na začátku těhotenství a ne měsíc stresem nespat
at ti to dobre dopadne😻 tedka uz vysledky nijak neovlivněnís, to je priroda. Hodne stesti ![]()
Ahoj, já jsem prvorodička v 18tt, takže první screening jsem absolvovala poměrně nedávno a naprosto ti rozumím! Já byla taky dost ve stresu. První screening jsem měla odpoledne, tak jsem si rovnou vzala celý den volno, protože mi bylo jasné, že bych se na práci ani nemohla soustředit. Nakonec byly výsledky dobré. Budu držet palce, ať vám to dobře dopadne!💛
Ahoj holky, potřebuji uklidnit. Jsem v 10tt, za týden mě čeká odběr krve a další týden první screening. Pan doktor je prý kapacita, tak věřím, že jdu do dobrých rukou, ale mám strach. Mam postiženou tetu, z mamčiny strany, jedna se o nemoc křehkých kostí. Ač moji rodiče byly kdysi na vyšetření genetikem a teta je prý samostatný případ, mám strach
bojím se ať je vše v pořádku. Ať není miminko nějak postižené
nemůžu se toho strachu zbavit
taky jste se bály? Ja nevím jak s tím strachem bojovat, vím že se už budu bát navždy
ale důležité je pro me zdraví miminka
mamka ke zdravotní sestra a jsem ještě k tomu obeznámena úplně se vším co se týká různých nemocí, rizik a ja nevím čeho a pak jsem úplně mimo. Nejvíc jak jsem se narodila jsem měla srdíčko nehotové a musela jsem chodit po doktorech.
Potřebuji nějak uklidnit prosím nebo jak to zvládnout
se jinak zblázním, ještě k tomu je mi hrozne zle a to mi nepřidává
jedna velká depka…