Strach z udušení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.6.12 23:15

DR. na plicním mě poslal ještě na CT plic, zřejmě proto že si s tím chozením po vyšetřeních nedám pokoj, ale já mám strach, jsem ještě dost slabá po tom co jsem prodělala a to už by bylo druhé CT + ty 2 RTG. Abych si nezadělal na nějakého „raka“. Mám strach i o ten krk, jestli se mi tam něco nepoškodilo po intubaci, ale doktoři mě ujišťují že je tam max. podráždění, ale takovou dobu.. je to už měsíc

• Citovat
  • Upravit
8651
21.6.12 23:47

Zkus na uklidnění NovoPassit, pokud nemáš ten Lexaurin nebo něco podobného. Je to přírodního původu a celkem to fakt zabírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
21.6.12 23:54

Já si myslím, že pokud si prodělala nějakou závažnou operaci, tak organismus klidně může být oslabený i půl roku a krk podrážděný klidně víc jak měsíc po intubaci…zkusila bych spíš toho psychologa, ten hned do tebe nebude cpát prášky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
N-ii-t
23.9.12 20:33

Můžu tě uklidnit, mám úplně to stejné. Ale navíc ještě doplněno i o to, že se budím v noci s tím že se nemůžu nadechnout. Není to každou noc ale občas se to stane. Taky jsem navštívila pár lékařů, ale nikdy mi nic nenašli. Jen slabý skon k alergiím…říkám si, že jsem asi blázen:(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.9.12 21:52

Tak mě doma diagnostikují hypochondrii…:-(Já už v noci spím klidně, protože jsem se ujistila, že jsem schopná zvládnou vyjít 6 pater najednou, běhat, sexovat a normálně rychle mluvit, bez dušnosti, tak proto trochu klidněji spím, ale jinak od rána je to zase to samé, pocit cihly na hrudi, sevřené hrdlo, strach…já mám furt něco, dušnost, bolesti hlavy-strach z nádoru a výdutě, bolesti očí, zad, když se jdu večer sprchnout, tak se jen třepu jako osika…poslední dobou mi je celkem nějak zima, ale jen doma…když jsem sama a manžel je v práci, tak mám záchvaty dušení a strachu, že mi něco praskne v hlavě a už se neprobudím, stále mám pocit, že potřebuji ještě vyšetření té hlavy, ale pořádné, ct už mám, ale to mi nestačí…taky jsem z toho už zoufalá

• Citovat
  • Upravit
žanet26
1.5.13 21:28
@Anonymní píše:
Tak mě doma diagnostikují hypochondrii…:-(Já už v noci spím klidně, protože jsem se ujistila, že jsem schopná zvládnou vyjít 6 pater najednou, běhat, sexovat a normálně rychle mluvit, bez dušnosti, tak proto trochu klidněji spím, ale jinak od rána je to zase to samé, pocit cihly na hrudi, sevřené hrdlo, strach…já mám furt něco, dušnost, bolesti hlavy-strach z nádoru a výdutě, bolesti očí, zad, když se jdu večer sprchnout, tak se jen třepu jako osika…poslední dobou mi je celkem nějak zima, ale jen doma…když jsem sama a manžel je v práci, tak mám záchvaty dušení a strachu, že mi něco praskne v hlavě a už se neprobudím, stále mám pocit, že potřebuji ještě vyšetření té hlavy, ale pořádné, ct už mám, ale to mi nestačí…taky jsem z toho už zoufalá

jako kdybych četla o sobě… :cert:

• Citovat
  • Upravit
604
6.5.13 14:47

Podle toho, co popisuješ, se podle me zcela jiste jedna o psychosomatiku. Zkus se poradit s lekarem o uzivani antidepresiv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.11.16 23:13

Ano je to psychika. Máte depresi. Vlastní zkušenost. Pomohl mi psychiatr a lék Citalec. Beru ho už Skoro 20 let. A dýchám. Ze začátku mi ale na tyto ataky dávali Diazepam. Než zabral Citalec. Je to výborné dobře snášené antidepresivum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.11.16 23:14

Máte depresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
9.11.16 23:26

@popona 2013 :mavam: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.17 18:07

To svírání hrdla mám taky, ale strach o život ne, takže u mě to panika není, ale neumím si vysvětlit, čím by to mohlo být způsobené. Mám to většinou večer po ulehnutí, začne mě brnět na hrudi a hrdlo se na zhruba vteřinu sevře, pak povolí a vše je dobrý. Může to být třeba od páteře?

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
25.9.17 22:07
@Anonymní píše:
To svírání hrdla mám taky, ale strach o život ne, takže u mě to panika není, ale neumím si vysvětlit, čím by to mohlo být způsobené. Mám to většinou večer po ulehnutí, začne mě brnět na hrudi a hrdlo se na zhruba vteřinu sevře, pak povolí a vše je dobrý. Může to být třeba od páteře?

Může to být od páteře - zajděte na fyzioterapii. Může to být reflux a velmi pravděpodobně to je od úzkosti. Pak je to potřeba řešit v psychoterapii, zejménba pokud to nejste schopna těmi emocemi propojit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
25.9.17 22:27

Zrovinka resim stejny problem… neustale strach ze se udusim tlak na hrudi, knedlík v krku, usemi srdce… taky bych se nejradeji nechala opet vysetrit. Ale jelikoz se lecim na panickou uzkost a je to jen ve dne, myslim? Ze je to jasne… :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.17 11:21

@Ou ja si myslela, ze jsou to uzkosti, ale psycholozka si to nemyslela, takze po 1 sezenei rekla, ze neni potreba, abych k ni dochazela. :nevim:
A uzkosti se leci jak? Ja nechci brat antidepresiva jen kvuli tomu, ze se mi obcas sevre hrdlo. A priklanim se k tomu, ze je to od patere - od te jsem taky mela “infarkt” :D Dokud jsem nezazila na vlastni kuzi, co pater umi, nikdy bych neuverila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.9.17 11:22

@PetraMerry a ty beres ad? Nebo to umis ovladat?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex