Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Podle mě určitě psychika..zkus si dojít k doktorovi dá ti prášek na úzkost a pokud je to jen v hlavě tak by to mělo přejít
držim palce!
Ahojky, PANIKA, možná… jestliže vyšetření nic neprokázalo, tak si to zřejmě vsugeruješ a začneš panikařit?
vysvětlila mi to takhle moje praktická Dr., když jsem popsala své obtíže /strach z omdlívání/
je to zjednodušeně řečeno, ale já si na to vždycky vzpomenu a pomůže mi taky myslet na něco jiného…
Tak pevné nervy a zdraví!!! ![]()
Může být i tím, že dýchýš moc, krev je příliš okysličená, tím pádem se cévy začnou stahovat, aby ubrali přísun kyslíku do mozku (on totiž škodí i přílišný přísun, nejen nedostatek) a jak se ty cévy stáhnou, tak tam celkově proudí míň krve, klesá tlak a ty máš pak motáka. Řeší se to v polích podmínkách tím, že dotyčný má pytlík a do toho dýchá. Dýchá pak ten jakoby vydýchaný vzduch, poklesne hladina kyslíku v krvi a cévy se zase roztáhnou a krev začne proudit normálně.
Napadá mě slovo tetanie, ale nevím, zda to definuje tu případnou poruchu ![]()
Zrovna dneska v Sama doma o tom nějaká doktorka povídala. Že když se něco opakuje a nemůže se přijít na zjevnou příčinu, tak je to psychosomatické. Má se přestat běhat po normálních doktorech a začít léčit psychiku.
Poslouchala jsem to teda jenom na půl ucha, ale třeba ti to pomůže, zkus to tam najít http://www.ceskatelevize.cz/…62220600097/
Ahoj, kamaradka mela neco podobneho, motala se ji taky hlava, litala po vsech dr. a nakonec ji byla zjistena uzkost. Hodne stesti!
Učebnicový příklad úzkosti. Pokud se ti neulevuje, zajdi si k lékaři, předepisují se na to léky. Bojovala jsem s tím tři roky, nic moc.
Mám to stejně + asi deprese, zítra jdu k psychiatrovi, konečně. Doufám že mi bude brzy lépe.
K.
@Gladys píše:
Může být i tím, že dýchýš moc, krev je příliš okysličená, tím pádem se cévy začnou stahovat, aby ubrali přísun kyslíku do mozku (on totiž škodí i přílišný přísun, nejen nedostatek) a jak se ty cévy stáhnou, tak tam celkově proudí míň krve, klesá tlak a ty máš pak motáka. Řeší se to v polích podmínkách tím, že dotyčný má pytlík a do toho dýchá. Dýchá pak ten jakoby vydýchaný vzduch, poklesne hladina kyslíku v krvi a cévy se zase roztáhnou a krev začne proudit normálně.
Napadá mě slovo tetanie, ale nevím, zda to definuje tu případnou poruchu
nejde o vysoký kyslík, v krvi se ho o moc víc nenaváže (běžná saturace je íá%). Jde o nízkou hodnotu CO2. Při dýchání do pytlíku se zvýší.
@Alpaka píše:
nejde o vysoký kyslík, v krvi se ho o moc víc nenaváže (běžná saturace je íá%). Jde o nízkou hodnotu CO2. Při dýchání do pytlíku se zvýší.
@Gladys píše:Ale jinak to motání se hlavy může být naopak přílišným dýcháním, ne?
Já se matně pamatuju, že to měla sestřenice, čím víc panikařila, tím víc dýchala, až sebou zkrátka šlehla. Tak pak dýchala do toho pytlíku a to jí pomohlo nezkolabovat
jojo, celý to je tak jak jsi napsala, ale nemůže za to to, že se nadýcháš moc kyslíku, ale vydýcháš moc CO2.
Zkus jít k psychologovi nebo si přečíst knížku Nadměrné obavy o zdraví od Praška a spol, jsi jak vystřižená z ní…
Snad máte pravdu a fakt mi nic není…objednaná k psycholožce už jsem, tak jsem zvědavá zda mi pomůže. Lexaurin mi chtěl dát lékař na pohotovosti, když jsem na ni jela s těmito příznaky a myslela jsem že se udusím a podle všemožných vyšetřeních a odběrech mě poslal domů. To jsem ale odmítla, takových léků se bojím
tady je ta tetanie
http://cs.wikipedia.org/wiki/Tetanie
Jinak to může být deprese, úzkostná porucha, ale řekla bych, že tě proklepli dost důkladně na to, aby něco přehlídli a bylo to ryze fyzického původu…
Prosím o názor, jsem po prodělané vážné chorobě, od doby co jsem přišla domů mám pocit, že se mi svírá hrdlo, že špatně dýchám, sále se sleduji jestli se nadechuju a jak pravidelně, když se začnu pozorovat stav je mnohonásobně horší a já mám pocit že mám zúžené hrdlo a že nejsem schopna se najíst ani napít, dostanu třes v celém těle a je mi na omdlení, po několika hodinách uklidňování se to zlepší. Byla jsem již 2× na EKG, 2× na rentgenu plic, 2× na spirometrii, 1× na CT dutin, navštívila jsem ORL i plicní amulanci a nikde nic. Myslíte že je to psychického původu???Když na to myslím, motá se mi i v slabě v hlavě a já hned mám strach že blbě dýchám a neokysličuje se mi mozek. Prosím poraďte čím to může být