Strach z udušení

Anonymní
21.6.12 21:57

Strach z udušení

Prosím o názor, jsem po prodělané vážné chorobě, od doby co jsem přišla domů mám pocit, že se mi svírá hrdlo, že špatně dýchám, sále se sleduji jestli se nadechuju a jak pravidelně, když se začnu pozorovat stav je mnohonásobně horší a já mám pocit že mám zúžené hrdlo a že nejsem schopna se najíst ani napít, dostanu třes v celém těle a je mi na omdlení, po několika hodinách uklidňování se to zlepší. Byla jsem již 2× na EKG, 2× na rentgenu plic, 2× na spirometrii, 1× na CT dutin, navštívila jsem ORL i plicní amulanci a nikde nic. Myslíte že je to psychického původu???Když na to myslím, motá se mi i v slabě v hlavě a já hned mám strach že blbě dýchám a neokysličuje se mi mozek. Prosím poraďte čím to může být

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
779
21.6.12 21:59

Podle mě určitě psychika..zkus si dojít k doktorovi dá ti prášek na úzkost a pokud je to jen v hlavě tak by to mělo přejít :-) držim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
21.6.12 22:02

Ahojky, PANIKA, možná… jestliže vyšetření nic neprokázalo, tak si to zřejmě vsugeruješ a začneš panikařit?

vysvětlila mi to takhle moje praktická Dr., když jsem popsala své obtíže /strach z omdlívání/

je to zjednodušeně řečeno, ale já si na to vždycky vzpomenu a pomůže mi taky myslet na něco jiného…

Tak pevné nervy a zdraví!!! :mavam:

• Citovat
  • Upravit
31594
21.6.12 22:03

Může být i tím, že dýchýš moc, krev je příliš okysličená, tím pádem se cévy začnou stahovat, aby ubrali přísun kyslíku do mozku (on totiž škodí i přílišný přísun, nejen nedostatek) a jak se ty cévy stáhnou, tak tam celkově proudí míň krve, klesá tlak a ty máš pak motáka. Řeší se to v polích podmínkách tím, že dotyčný má pytlík a do toho dýchá. Dýchá pak ten jakoby vydýchaný vzduch, poklesne hladina kyslíku v krvi a cévy se zase roztáhnou a krev začne proudit normálně.
Napadá mě slovo tetanie, ale nevím, zda to definuje tu případnou poruchu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
21.6.12 22:03

Zrovna dneska v Sama doma o tom nějaká doktorka povídala. Že když se něco opakuje a nemůže se přijít na zjevnou příčinu, tak je to psychosomatické. Má se přestat běhat po normálních doktorech a začít léčit psychiku.
Poslouchala jsem to teda jenom na půl ucha, ale třeba ti to pomůže, zkus to tam najít http://www.ceskatelevize.cz/…62220600097/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
21.6.12 22:07

Ahoj, kamaradka mela neco podobneho, motala se ji taky hlava, litala po vsech dr. a nakonec ji byla zjistena uzkost. Hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
21.6.12 22:16

Učebnicový příklad úzkosti. Pokud se ti neulevuje, zajdi si k lékaři, předepisují se na to léky. Bojovala jsem s tím tři roky, nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.12 22:18

Mám to stejně + asi deprese, zítra jdu k psychiatrovi, konečně. Doufám že mi bude brzy lépe.

K.

• Citovat
  • Upravit
81480
21.6.12 22:25
@Gladys píše:
Může být i tím, že dýchýš moc, krev je příliš okysličená, tím pádem se cévy začnou stahovat, aby ubrali přísun kyslíku do mozku (on totiž škodí i přílišný přísun, nejen nedostatek) a jak se ty cévy stáhnou, tak tam celkově proudí míň krve, klesá tlak a ty máš pak motáka. Řeší se to v polích podmínkách tím, že dotyčný má pytlík a do toho dýchá. Dýchá pak ten jakoby vydýchaný vzduch, poklesne hladina kyslíku v krvi a cévy se zase roztáhnou a krev začne proudit normálně.
Napadá mě slovo tetanie, ale nevím, zda to definuje tu případnou poruchu :oops:

nejde o vysoký kyslík, v krvi se ho o moc víc nenaváže (běžná saturace je íá%). Jde o nízkou hodnotu CO2. Při dýchání do pytlíku se zvýší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 22:28
@Alpaka píše:
nejde o vysoký kyslík, v krvi se ho o moc víc nenaváže (běžná saturace je íá%). Jde o nízkou hodnotu CO2. Při dýchání do pytlíku se zvýší.
:oops: Ale jinak to motání se hlavy může být naopak přílišným dýcháním, ne? :nevim: Já se matně pamatuju, že to měla sestřenice, čím víc panikařila, tím víc dýchala, až sebou zkrátka šlehla. Tak pak dýchala do toho pytlíku a to jí pomohlo nezkolabovat
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
21.6.12 22:31
@Gladys píše: :oops: Ale jinak to motání se hlavy může být naopak přílišným dýcháním, ne? :nevim: Já se matně pamatuju, že to měla sestřenice, čím víc panikařila, tím víc dýchala, až sebou zkrátka šlehla. Tak pak dýchala do toho pytlíku a to jí pomohlo nezkolabovat

jojo, celý to je tak jak jsi napsala, ale nemůže za to to, že se nadýcháš moc kyslíku, ale vydýcháš moc CO2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
21.6.12 22:33

Zkus jít k psychologovi nebo si přečíst knížku Nadměrné obavy o zdraví od Praška a spol, jsi jak vystřižená z ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
21.6.12 22:37

@Alpaka dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.12 22:43

Snad máte pravdu a fakt mi nic není…objednaná k psycholožce už jsem, tak jsem zvědavá zda mi pomůže. Lexaurin mi chtěl dát lékař na pohotovosti, když jsem na ni jela s těmito příznaky a myslela jsem že se udusím a podle všemožných vyšetřeních a odběrech mě poslal domů. To jsem ale odmítla, takových léků se bojím

• Citovat
  • Upravit
31594
21.6.12 23:02

tady je ta tetanie
http://cs.wikipedia.org/wiki/Tetanie

Jinak to může být deprese, úzkostná porucha, ale řekla bych, že tě proklepli dost důkladně na to, aby něco přehlídli a bylo to ryze fyzického původu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí