Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dneska mi doveze kamarádka strašilky..bude jich 5…kdo je z vás chová, můžete mi prosím napsat, jak vypadá vaše „sklenice“ nebo terárko ve kterém je máte? Jak často měníte, čistíte, dáváte nové listí, kolik ho dáváte do čeho??? Děkuji za info a klidně foto vašich miláčků:D
Daguš už mi slušně z toho emimina hrabe, četla jsem snažilky a vše o nich
fakt už degenerace mozku ![]()
Ahoj, já jich měla kdysi 27, ale v chování tady těch „zvířat“ jsem byla totálně nezkušená. Kamarádka je chtěla tehdy spláchnout do záchoda tak jsem se jich ujala
Chodila jsem jim vždycky jednou týdně ucvaknout pár větviček ostružiníku nebo maliníku (snad se to tak jmenuje
) a na dně terárka jsem měla hlínu pro tady ty živočichy smíchanou s pískem. Měnila jsem jim to myslím jednou za měsíc. No a jednoho dne nějakou záhadou všechny pozdechaly..
![]()
Příspěvek upraven 15.05.14 v 12:17
Měli jsme je, když jsem byla dítě, takže s péčí moc neporadím. Pamatuju si, že jsme jim chodili pro větvičku akátu. Ale u nás měli hodně krátkou životnost, protože je vždycky sežrali mravenci
Když se totiž svlíkli, tak se pak nemohli určitou dobu hnout a ty bestie se na ně vrhli jak kobylky.
Mám pakobylky indické a strašilku australskou. Tipuju, že něco z toho dostaneš. Pro začátek stačí 5l sklenice se záclonou nahoře a krmit ostružinama.
Já měla mnoho druhů i lupenitky i kudlanky několik let. Ve skleněném teráriu byla uprostřed sklenice s vodou a do ní jsem dávala ostružiníky a maliníky. Na dně trochu písku nebo hlíny, vše obyčejné, žádné investice. Pakobylky se množily jako blázen. Na dně najdeš mnoho vajíček, která jsem vyhazovala, když jsem čištila terárko. Tak jednou za měsíc. Jednou denně jsem porosila rozprašovačem a ony napijí kapek vody. Na víkend vydržely bez rosení v pohodě, možná i déle. Terárko (obyč. akvárko) jsem měla přikryté dřevěným rámem, do kterého jsem si nabila hřebíkama síťku. Naprosto nenáročný chov. Když maliny uschly, šlo se pro nové.
Taky chovám, ale teda vůbec mě nebaví. Vajíčka likviduju a čekám kdy dožijou staří. Máme je v takovým vysokym terárku, ale jeden čas jsme je měli v plastovym boxu. Pokus si chceš nechávat vajčka tak dolu ani substrát nedávej. Do skleničky s vodou jim každý týden dávám ostružník. Před zimou si musíš zjistit kde roste neopadavý ostružník, aby jsi ho pak pod sněhem lovila.
Můžu fotku těch vašich sklenic? @akruh Do té sklenice s vodou, dáš vodu do ní ostružiník jako kytku jo? potom celou sklenici vytáhneš a vyměníš 1× týdně ostružiník…dávali jste i jiný druh jídla? dub, rododrendron… @Tečička nechávat je nechci, nechci jich mít hafo, tak 5-10..víc ani boha…a když jste čistily celou sklenici, jak jste je vyndavaly??? Myslím zvířenu ![]()
Vyndavala. Ono stačí vyndat větvičky ostružníku a vyndáš s tím i ty strašilky.
Krm jenom ostružiník, je celoročně a žerou ho nejlíp. Osvědčilo se mi taky faunárium, nasrojáka, otevíráš dvířka ze předu a líp se vyndavají větvičky.
@dagmariana klasická sklenice 5l, nahoře víčko se síťkou, na dně nic, uprostřed sklenice dóza s vodou a v ní větvičky listí - ostružinový, malinový, ptačí zob (nebo jak se to jmenuje), vyměněno až to bylo sežrané nebo hodně obschlé - cca 1* za 14dní, fakt nenáročná „havěť“