Streptokok a kopřivka, testy

18
10.11.23 06:53

Streptokok a kopřivka, testy

Ahoj, mám na Vás dotaz. minulý týden jsem se vysypala hrozně ošklivou kopřivkou, příšerně svědí a mám teplotu. Lékařka se zhrozila a odeslala na kožní, tam mi řekli, že jednou z variant je, že mám streptokoka někde v těle a to takhle reaguje. Jenže mám malé mimčo, které kojím, proto by pediatr chtěl, aby se to před nasazením antibiotik vytestovalo a tvrdí že se to testuje z krve. Volala jsem k mé lékařce že potřebuju testy a ta tvrdí, že se to testuje z moči. Dneska jsem vezla moč a tu mi nevzali, neboť je to prý hrozně složitý test a do té laborky jim vzorky nesvážejí.
Jenom podotýkám, že pediatr to sleduje proto, že už půl roku s dětmi bojujeme s impetigem, takže ten streptokok je dost možný…
Zažili jste někdy kopřivku spojenou se streptokokem? A jak se tedy streptokoky krom stěrů testují? Lidé z okolí tvrdí, že krví. I mě to připadá logické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9748
10.11.23 07:30

Nesmysly.

Pokud byste měla streptoka ve výraznějším množství v krvi, tak už jste zřejmě mrtvá.

Moč je úplně k ničemu, post-streptokoková glomerulonefritida je velmi vzácná, navíc se kožními příznaky neprojevuje.

Pokud má dítě recidivující impetigo, mělo být dávno na imunologii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18693
10.11.23 07:50

Čiste koprivku jsem řešila dietou - totálně vysazeni všeho a antigistaminikama. Trvalo to asi týden. Bylo to šílene a nejspíš se mi nějaký alergen naakumuloval v tele. Mám taky podezření na víc vypitych cideru tak možná neco z toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42323
10.11.23 08:13
@Doctus píše:
Nesmysly.

Pokud byste měla streptoka ve výraznějším množství v krvi, tak už jste zřejmě mrtvá.

Moč je úplně k ničemu, post-streptokoková glomerulonefritida je velmi vzácná, navíc se kožními příznaky neprojevuje.

Pokud má dítě recidivující impetigo, mělo být dávno na imunologii.

Kožař asi myslel ASLO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
10.11.23 08:43

Pokud by snad chtěli vyšetřovat ASLO, tak význam má pouze při podezření na post-streptokokovou komplikaci, což kopřivka není. Rutinní vyšetřování ASLO vznáší do diagnostické rozvahy jen nejasnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42323
10.11.23 08:47
@Doctus píše:
Pokud by snad chtěli vyšetřovat ASLO, tak význam má pouze při podezření na post-streptokokovou komplikaci, což kopřivka není. Rutinní vyšetřování ASLO vznáší do diagnostické rozvahy jen nejasnosti.

Já vím, ale kožaři ho dělají rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
10.11.23 09:19

@Havlova
Ti bohužel dělají rádi různé věci, stěry všude možně, hledají mononukleózu za různými dermatitidami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí