Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj maminky, prosím vás ,nemáte nějakou radu jak se zbavit stresu, nechci brát ale žádné prášky, měla jsem na mysly spíš bylinky nebo něco přírodního.Poslední dobou jsem nějaká nervozní, sotva vstanu tak se cítím hned nesvá, buší mi často stdce, bolí mě břicho atd.. je pravda, že zachvíli mě čeká nástup do práce, děti poprvé do školy a školky, hlídání skoro žádné nemáme, takže jsem si to nějak představila. Nevím jestli je ten stres z toho ale ráda bych se trochu uvolnila a uklidnila, chodím na cvičení a masáže ale to moc nezabírá, slyšela jsem ,že je dobré magnésium?Děkuji za vaše rady
nejdůležitější je odstranit příčiny stresu.. z bylinek bych doporučila meduňku, levanduli ve formě nálevů, olejíčků.. jsou i přímo nějaké bylinné kapky, poptej se v lékárně nebo v prodejně zdravé výživy ![]()
Nejlepší bylinka na stres - deprese je třezalka tečkovaná, ta je opravdu vynikající, jinak meduňka.
Ty jsi byla u lékaře? Pokud ne tak bych raději zašla, tvoje potíže nemusí být ze stresu, i když bušení srdce mezi ně patří. Raději se nech vyšetřit. ![]()
Magnésko je dobré prot, že když jsi ve stresu tak rychleji odchází z těla a tělo ho má nedostatek, pak nastává třeba: brnění rtů, jazyka,…
taky bych se přikláněla k lékařské prohlídce, bušení srdce a různé jiné příznaky mohou znamenat třeba problémy s tlakem.. jen pro jistotu bych tam šla, abych byla jistá, že to je opravdu jen ten stres..
Na trezalku pozor. Ovlivnuje antikoncepci, na slunicku dela dotycnemu fleky na kuzi, ale hlavne pusobi az po delsi dobe piti. Spis bych pro zacatek zvolila meduňku, mega vitamin c a magne b6. Kazdy obcas miva obdobi vetsiho stresu, naroku atd, tak bych asi take hned nebezela k.dr, pokud vis, ze se to za cas upravi, zvolni tempo atd.
Ahoj prosim nutně o radu jsem tehotna mam 3 tidni do porodu a zachvatila mně psichika stres strach a obavi a uskosz mam strach jit ven ma zle mišlenky a nevim jestli je to hormoni nebo sem se zblaznila nevim jestli po porodu to přejde
A uz jsi to nekdy mela? Spis bych ocekavala hormonalni disbalanci a divny stavy po porodu. Prijde mi, ze se to jevi jako panicka ataka.
Stres mám spojený s migrenou a to je opravdu náročná kombinace. Takže kdyby někdo věděl o nějakém přípraku, který na to pomáhá, bude jenom ráda
Obavam se, že tady to chce něco silnějšího, bylinky opravdu nestačí