Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, musím se s vámi podělit o zkušenost.. před skoro 3mi lety jsem měla autonehodu která nebyla moji vinou od té doby se bojím řídit, teď poslední půl rok to překračuje hranice s tím ze co se mi stalo dnes se mi ještě nestalo.. je to hodně nárazové jedu třeba v pohodě poslouchám oblíbenou hudbu a najednou mě polije studeny pot dnes jsem se úplně rozklepala sevrelo se mi tak hrdlo že jsem musela okamžitě zastavit a zavolat příteli.. prosím má někdo podobnou zkušenost? Je už na case s tím nekam jít? Pořad čekám ze to přejde ale po dnešku už snad přestanu řídit úplně
Asi se z toho zblázním řídit potrebuju ![]()
Tak spouštěč víš a to je důležitý, takže ted jestli sama sebe donutíš trénovat a zvykat si a nebo ti pomůže psycholog
@Misa00000 píše:
Dobrý den, musím se s vámi podělit o zkušenost.. před skoro 3mi lety jsem měla autonehodu která nebyla moji vinou od té doby se bojím řídit, teď poslední půl rok to překračuje hranice s tím ze co se mi stalo dnes se mi ještě nestalo.. je to hodně nárazové jedu třeba v pohodě poslouchám oblíbenou hudbu a najednou mě polije studeny pot dnes jsem se úplně rozklepala sevrelo se mi tak hrdlo že jsem musela okamžitě zastavit a zavolat příteli.. prosím má někdo podobnou zkušenost? Je už na case s tím nekam jít? Pořad čekám ze to přejde ale po dnešku už snad přestanu řídit úplněAsi se z toho zblázním řídit potrebuju
Panická ataka. Otázka je - musíš jezdit, nemůžeš se obejít bez auta? Pokud ne, za volant bych alespoň zatím nesedala. V každém případě bys ale měla navštívit psychologa, evidentně jsi tu nehodu v sobě dosud nezpracovala. Potřebuješ s tím odbornou pomoc!
@Sunlight515 píše:
Panická ataka. Otázka je - musíš jezdit, nemůžeš se obejít bez auta? Pokud ne, za volant bych alespoň zatím nesedala. V každém případě bys ale měla navštívit psychologa, evidentně jsi tu nehodu v sobě dosud nezpracovala. Potřebuješ s tím odbornou pomoc!
tak ono jde o to zvyknout si a naučit se s ní pracovat a zmenšovat záchvaty, když přestane úplně řídit tak to si nepomůže
@ka2ka píše:
tak ono jde o to zvyknout si a naučit se s ní pracovat a zmenšovat záchvaty, když přestane úplně řídit tak to si nepomůže
A když někomu na silnici ublíží, tak si nepomůže tuplem.
@j.a.n.i1 píše:
A když někomu na silnici ublíží, tak si nepomůže tuplem.
může trénovat na soukromém pozemku mimo veřejný cesty ![]()
@ka2ka píše:
Ale tohle patří do kondičních jízd nebo na soukromé pozemky. Ne na veřejné komunikace.
A pořád nechápu, kde se bere jistota všech, že každý může řídit auto. Holt jsou lidi co nejsou. Tečka.
@Cenarius píše:
Ale tohle patří do kondičních jízd nebo na soukromé pozemky. Ne na veřejné komunikace.A pořád nechápu, kde se bere jistota všech, že každý může řídit auto. Holt jsou lidi co nejsou. Tečka.
tak bude jezdit na soukromém pozemku, tady jde o to překonat ten šílený strach a naučit se pracovat s panickým záchvatem protože se jí to může rozjet i při jiných příležitostech tady nejde řízení ale o záchvaty
Psychologa určitě, a zvážila bych kondiční jízdy v autoškole. Když trefíš na dobrého učitele, velice ti to pomůže. Měla jsem podobný problém - ne teda panické ataky, jen strach a úzkost - a pomohlo mi to velice. Seděl vedle mě a pomohl mi získat klid, ani jsem nějaké chyby nedělala, nemusel mi zasahovat do řízení. Po pár hodinách jsem se zklidnila a vlastně z toho čerpám doteď. Jen to chce natrefit na pohodáře a kliďase, který odlehčí situaci, ale to už je trochu i o štěstí, event. doporučení někoho, kdo s tou autoškolou jezdil ![]()