Střevní bakterie v těhotenství

17
24.3.12 08:46

střevní bakterie

Ahoj holky,

máte se střevní bakterií v těhu zkušenosti? Mě objevila doktorka, přišla jsem k ní kvůli svědění, tlaku na čípek a jakému si štípání v děloze. Dostala jsem Macmiror-o tom už vím, že se v těhu často podává. Přesto, nemůže být střevní bakterie nijak nebezpečná?
CHJOOOOOO:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
parketka
25.3.12 16:50

Nemyslíš náhodou ureaplazmata nebo streptokoka b? To je myslim docela běžný a léčí se to akorát podáním antibiotik těsně před porodem.

• Citovat
  • Upravit
744
10.10.16 08:57

Ahoj, momentálně ted beru atb na infekci v pochvě, nějaká prý střevní, název si nepamatuji. Dle kultivace prý masivní nález. Dr. mě vysrašil že by mi mohla prasknout voda. Atb jsem začala brát ve čt dnes je pondělí a mám je do středy. Myslíte že toto riziko ještě hrozí? K atb podávám i Dafnegin. Jaký je váš názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
10.10.16 09:19

@Judithkaj no právě jsem totálně vystrašená, snažím se myslet na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
10.10.16 09:31

Proboha - ano, ATB berete podle doporučení lékaře, jinak si vypěstujete bakterie odolné na antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
10.10.16 09:53

Ahoj, je dulezite, ze infekci objevili a leci ji! Kdybys ale mela tvrdnuti bricha, tekla voda nebo cokoliv, jed ihned do nemocnice s neonatologii. Infekce je nejcastejsi pricinou predcasneho porodu. U nas ji neobjevili, nemela jsem zadne priznaky, RZ po zatuhnuti bricha me poslala do male porodky, kde zanedbali vysetreni. Syn se narodil bez kortikoidove kury v 25tt :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
10.10.16 09:54

A strevni bakterii se vetsinou oznacuje E.coli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
10.10.16 10:00

@Lakejja prý jsou 2. Na ecoli jsem byla přeléčena na konci srpna a ted prý mám druhou. Pořád se mi infelce vrací. ted mi budou dělat kontrolní kultivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
10.10.16 10:09

@Jana.49 chce to davat pozor na osobni hygienu, vubec se nekoupat, jen sprchovat, spravne se utirat na wc, a sex bud vynechat, ci s kondomem a mozna by mel gyndar nasadit nejake poševní mikrofloru podpirujici bobulky, jakmile bude aktualni zanet zalecen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
10.10.16 10:21

@Lakejja tak osobní hygienu dodržuji úzkostně od 1 trimestru, od začátku bez styku. prý mám oslabenou imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí