Střevní chřipka - co zabere?

522
28.2.10 18:37

střevní chřipka

Zdravim :mavam:
Naše 3letá víťa ode mě chytla střevní chřipku, tak se chci zeptat kdo s tim má zkušenosti a ví co je na to dobré…zvrací, má průjem,horečku 38st.C -dietka nasazená, snaží se hodně pít ale stejně jde všechno ven. zkusili jsme i po troškách cocacolu…prosím o rady :think: DÍKY!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7369
28.2.10 19:08

Zrovna nedávno tady nějaké podobné rady proběhly. Není to nic moc. My jsme u tříletého kluka absolvovali rotaviry v nemocnici na kapačkách. Ale to nechci ztrašit. U nás doktorka tu colu už nedoporučuje. Někdo radí smectu, pak kulíšek, tam jsou minerály, ale ani jedno u nás teda neprošlo. My to vždycky zvládali černým čajem, oslazený cukrem nebo máš-li glukopurem, dávat studený, já ho dávala i z mrazáku,že začínal mrznout. Opravdu malou lžičku a čekat. Postupně další a další. Když to nebude zvracet, tak banán, taky studený, rozmixovaný, aby tam nebyly kousky. Kdybys měla je možno do toho přimíchat lactobacily, ty vysýpací v tobolkách. Ale opravdu, kdyby se ti to nezdálo, tak jedte na pohotovost. Pokuď má průjem i zvrací, tak se rychle odvodní. Malý to měl fest, ale po devíti hodinách od začátku mu píchali kortikoidy do žíly, protože mu klesal tlak. Od té doby jsem asi zbytečně vystrašená, ale není to sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2769
28.2.10 19:43

když celou naši rodinu postihli ty Rotaviry tak malé jako jedinné zabral Kinedryl…zvracení bylo zastaveno tak mohla pít čajík…jinak mě moc nezbaral páč letěl hned ven…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9404
28.2.10 20:05

Nám pomohla na zastavení zvracení právě ta cola, ledová po lžičkách. Když přestalo zvracení tak černý čaj s Kulíškem (pokud nemáš, tak glukopur nebo cukrem osladit a trošku osolit), na průjem Smectu, lactobacily nebo kapky Hylak.
Nejhorší je ta fáze zvracené kdy do něj neodstaneš nic, ani vodu ani léky :-( , cola zafungovala fakt zázračně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
28.2.10 22:04

Ahoj,
my jsme absolvovali střevní chřipku, když měl malý 9 měsíců. Používali jsme Kulíšek i Smectu (tu jsme poté, co přestal zvracet dávali do neslazené přesnídávky, protože Smecta je samo o sobě sladký fujtajbl). Colu jsme dávali po lžičkách a taky zabrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
15.3.11 17:10

Ahoj,
syn (1,5 roku) má od soboty večer střevní chřipku. Nejdříve zvracel, v neděli průjem (ale ne nic strašnýho - asi tak 3×), horečka, včera už jen zvýšená teplota. Včera jsem do něj za celý den dostala necelý banán + 1/2 jablečné přesnídávky (kterou vyzvracel). Problém je, že ze začátku mi toleroval slabý černý čaj, ale už ho nechce, nechce nic pít, tak jsem mu dnes udělala slabé mléko - asi 1 odměrku na 100 ml vody. Trochu už i jedl - 1/2 rohlíku, trochu přesnídávky s rozvařenou rýží, 1/2 banánu. Jenomže průjem je zpátky:-( No a dneska čůral jen párkrát, i když mi připadá, že něco vypil…
Teplotu už nemá.
Navíc mi připadá, že je naposto vyměněný, normálně veselý, teď je jak mátoha, smutný, prospí 4 hodiny denně (normálně byl problém, aby usnul po obědě).
Asi je to trochu zmatený, ale už začínám být nešťastná, vždycky to vypadá, že to bude trochu lepší a pak zas jak když se vrátíme o den zpět…
Jinak sem tam do něj dostanu Smectu, Enterol, nějaký lactobacily pokud je v čem…S doktorkou jsem to konzultovala. Ale nevím jestli se k ní přece jen zítra nevydat. Už nechce nic ani po lžičkách.
Měly vaše děti se střevní chřipkou taky takový průběh?
A co Nutrilon Low Lactose? Mám ho zkusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
15.3.11 17:16

my jsme měli minulý týden to samé, v noci zacal zvracet, ale opravdu hodně, vydrželo mu to až do odpoledne, do toho dostal průjem, druhy den to vypadalo už líp ale odpoledne horečky přes 39 a třetí den u jen zvýšená teplota a skoro nejedl a hodně spal

u Dr jsme nebyli, po telefonu mi radila, na uklidnění žaludku dát 1/4 kinedrylu, nedávát nic jíst a pít, jen po lžičkách ledovej cernej čaj oslazenej glukozou, až přestane zvracet zkusit mu dát Smectu na zastavení prujmu, pokud to trvá dýl doplnit minerály nápojem Kulíšek nebo ORS 200 od Hippu. BV žádném případě nedávát mléko, jen rýži, mrkev, banán, jablíčko a nebo vařené kuřecí maso až s euklidní to zvracení

• Citovat
  • Upravit
4254
15.3.11 17:27

Díky, já bych mu to mléko nedala, ale když už nechce pít ten čaj :nevim:
Kulíška už měl ze začátku taky, ale toho jsem pak vysadila, když se to zlepšilo…
A první jídlo dostal taky až když už nějakou dobou nezvracel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
15.3.11 17:31

mě doktorka říkala že mu mléko nemám dávat skoro 5 dní po prujmu, ze to může zhoršovat. Místo mlíka jsem mu vecer udělala vyvar z ryze, do toho povarit jablicko a rozmixovat s piskotama, snedl to. Zkus mu nechat dietu, nabizet studene piti a třeba koupit ten napoj od hippu, je to hlavne proti dehydrataci

jinak náš malý se vzpamatoval asi až po týdnu, kdy začal pomalu jíst a pít, do té doby jen spal a na vše nabízené říkal nenene

• Citovat
  • Upravit
4254
15.3.11 17:34

No každopádně díky, je fajn slyšet, že to jinde probíhá stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
15.3.11 17:37

neboj, bude to dobrý, já z toho taky byla už dost neštastná, nakonec jsem to chytla od něj tak jsme lezeli oba dva. Pokud by se to nijak nezlepsovalo tak radeji bez k lekarce a nech mu udelat vyter a vysetreni na rotaviry apod, je to zakerny a radeji nepodcenit. Ale nevím jestli jsou u rotaviru i teploty, to by musel poradit nekdo jiny

• Citovat
  • Upravit
4254
15.3.11 17:44

No já už to taky chytla (taky těhotná…) ale bolel mě jen žaludek a jednou průjem, i tak se ještě dnes cítím nic moc, tak na jednu stranu chápu, že s tím asi pěkně bojuje…
Rotaviry myslím že ne, tam asi bude horší průběh, navíc vím odkud jsme to přitáhli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
15.3.11 17:48

no vidíš já nevím odkud jsme to přitáhli, ale nakonec to chytil i manžel, babička i děda, ale malej měl nejhorší průběh i s horečkama. Zkus to s tou dietou vydržet co nejdýl, asi má to trávení rozhozený, hlavně aby začal alespon trošku pit. Malej je i ted po týdnu pokaděnej i 10× za den, ale nastesti ne prujem tak dostava probiotika na spraveni :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14721
15.3.11 17:49
Ifca1 píše:
Nám pomohla na zastavení zvracení právě ta cola, ledová po lžičkách. Když přestalo zvracení tak černý čaj s Kulíškem (pokud nemáš, tak glukopur nebo cukrem osladit a trošku osolit), na průjem Smectu, lactobacily nebo kapky Hylak.
Nejhorší je ta fáze zvracené kdy do něj neodstaneš nic, ani vodu ani léky :-( , cola zafungovala fakt zázračně!

Souhlas :palec: Cola je zázrak. Vyzkoušeno v sobotu na dítěti a včera a dnes na vlastní kůži :roll: U nás je to nějaká jednodenní záležitost, takže už dobrý. Ale pokud by to trvalo víc jak dva dny, šupajdila bych k doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1568
15.3.11 19:27

Tak my máme od čtvrtka taky střevní virozu :( V pátek to ještě v pohodě, moc nejedl, ale zvracel jen dvakrát, ovšem v sobotu se vyzvracel 4X, tak jsme jeli na pohotovost, do toho průjem. Takže nám dali čípek - myslím Motilium proti zvracení, černý čaj máme dávat ledový po lžičkách, kapky Hylak, rýži s mrkvičkou, mlíčko zatím vůbec, to jsme dala poprvé až dneska, a jen 100ml, protože to mi vyzvracel, prý to nejhorší trvá tak 5-7 dní a pak může ještě 3 týdny trvat, než se to dostane do normálu. Dneska už měl i banám, nastrouhané jablíčko, jinak samý suchar, bebe sušenky… Pořád chudinka kňourá, jak mu není dobře.. a asi to chytámj od něho :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí