Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, prosím máte někdo zkušenost jak rychle zabírá lék enterol? Malý má dva a půl let, od včera silný průjem a očividně i velké křeče, dr nám dnes dala enterol, za jak dlouho může nastat aspoň nějaká úleva a je něco čím ych mu mohla jestě ulevit krom diety a toho léku? má mít 2× denně ten enterol a panadol jelikož má teploty přes 39, moc děkuji
Ahoj, nám enterol moc nepomohl???? zkusila jsem Smectu a to bylo lepší. Můžou to i úplně malý děti - tuším jeden sáček denně. Měl by být nějaký časový odstup od toho Enterol. A raděj bych to asi ještě zkonzulzovala s Mudr. Držím palce
Syn (4r) měl průjem měsíc zpátky, nasadila jsem enterol a nepomohl vůbec. Horečky z 39 těžko klesaly na pár hodin po nurofenu, ale sotva na 38. Smectu jsem u něj nezkoušela, já se z ní poblila
ale Hylac zabral téměř hned.. Ještě je prý dobré Imodium, ale to jsme nezkoušeli..
Křeče má zatím bobek silné, ale dokázal hod a půl spát bez probuzení, jen už se zase kroutí, ale dvě hod už nekakal, tak možnáááá se to začíná lepšit, mám dojem jestli už taky nemá z toho že vlastně od včera vůbec nejedl a jen kaká a kaká jestli ty křeče nejsou i z hladu a jak jedou střeva naprázdno
kdyby aspoň pár piškotů vzal… @Maky.p imodium je dobré ale nesmí jej děti stejně jako algifen, hylak mám a brala jsem ho sama a mi teda nezabral vůbec..
@brumi - a co přidat espumisan? Ten kapu při průjmu právě na ty křeče
A algifen se dávat může, aspoň ho klukovi dali ve špitále na močák. Doma jsem mu pak drtila prášek cca týden a to mu byly 3. Akorát už si nepamatuju, jestli čtvrtku nebo půlku ![]()
No on si začal v sobotu stěžovat že ho bolí bříško ale bez teplot průjmu zvracení jen sem tam řekl že bolí, v neděli to samé jen sem tam bolí ale nic víc a včera odpoledne začal právě průjem a v noci už to šlo snad bez přestávky plus vysoká horečka :/…ale musím klepat už čtyři hod bez kakání akorát dvakrát si prcnul a měl tam pidi flíček v pleně takže to vypadá že je to na dobré cestě, dokonce se přihlásil o jídlo ale že bolí bříško pláče pořád nu, tak snad už bude zítra o dost lépe
Ahoj, nám Enterol vždycky zabere. Mám tři děti a dávám ho všem. Zrovna minulý týden
začala Ivanka zvracet a dostala strašný průjem. Stačilo podat párkrát a naštěstí to
přešlo.
Ahojky
Syn 4 roky dnes začal mít průjem. Kdy myslíte, že mám nasadit enterol? Zatím byl 4× ale řídká stolice 2×. Máme ten enterol v tobolkách. Má i trochu ucpaný nos už 2 den, tak nevím jestli je to z toho nebo střevní ![]()
Holky a ten enterol se může i když by zvracel? Já s tím enterolem nemám vůbec zkušenosti
Enterol jsou probiotika, takže nemají moc jak ublížit a můžou pomoci.
@ArumLily0 píše:
Ahojky
Syn 4 roky dnes začal mít průjem. Kdy myslíte, že mám nasadit enterol? Zatím byl 4× ale řídká stolice 2×. Máme ten enterol v tobolkách. Má i trochu ucpaný nos už 2 den, tak nevím jestli je to z toho nebo střevní
Dala bych hned. Enterol jsou probiotika.