Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, můj 6ti letý syn skončil dnes brzy ráno v nemocnici na kapačkách kvůli šílené střevní chřipce, která začala od úterý. Nejprve průjem, potom hrozné zvracení i několikrát za hodinu. Včera zlepšení, tak jsem jásala, že to zvládneme doma, ale večer začal zase průjem a pak i zvracení. Syn zesláblý, žíznivý… však si to dovedete představit. Chci se jen zeptat těch, které s tím mají zkušenost, za jak dlouho by tak mohlo nastat zlepšení, jestli to je fakt díky těm kapačkám lepší a rychlejší a třeba i jak dlouho jste tam s dětmi byly. Hrozně prožívám, že tam s ním nemůžu být a tak budu ráda za nějaké zkušenosti a naděje od vás. Díky
Do vecera bude jak vymeneny…bud rada, ulevi se mu a ty se nemusis strachovat…je to uz velkej kluk, bude mit co vypravet
Díky za povzbuzující slova. Byl už skoro průhledný, třepal se, bolela ho hlava, měla jsem fakt strach. A kdyby kapačky zabraly do večera a byla úleva, tak by to bylo prima. Pokud s tím máš zkušenost, tak nevíš, jestli budou dělat nějaké testy, jestli to třeba nejsou rotaviry apod. anebo se prostě jen řeší léčba? Je tam s ním manžel a ten se beztak nezeptá, tak hledám rady tady.
Mladší dcerka takhle skončila v nemocnici na jaře. Kapačku dostala navečer, ráno byla úplně v pohodě, dokázala jíst a pít.¨Přeji, ať je brzy dobře ![]()
@Jitka79 píše:
Mladší dcerka takhle skončila v nemocnici na jaře. Kapačku dostala navečer, ráno byla úplně v pohodě, dokázala jíst a pít.¨Přeji, ať je brzy dobře
to tak ráda slyším. Přesně takto jsem potřebovala povzbudit ![]()
Myslím, že po víkendu ti ho pustí domů
Děti to snáší dobře, je fajn, že tam není sám
@dendule4 píše:
Myslím, že po víkendu ti ho pustí domůDěti to snáší dobře, je fajn, že tam není sám
já si tak tajně myslím na neděli, ale tak hlavně, ať je mu líp, zas to nechci uspěchat. Samotného bych ho tam nenechala, to bych snad radši odstavila mimino a přešla na UM ![]()
Bude zalezet na nem, ted ho budou sledovat kolik toho vypije a sni a kolik toho samozrejmne v sobe udrzi. Podle toho ho pusti, ze uz nebudou kapacky potreba. Ja byla se synem na kapackach v 10m, ale my jsme meli noroviry a stravili jsme v nemocnici tyden na kapackach, protoze samozrejmne nechtel ani moc jist ani pit
Drzim pesti at je brzo lip a syna mas co nejdriv doma ![]()
@marfra píše:
Bude zalezet na nem, ted ho budou sledovat kolik toho vypije a sni a kolik toho samozrejmne v sobe udrzi. Podle toho ho pusti, ze uz nebudou kapacky potreba. Ja byla se synem na kapackach v 10m, ale my jsme meli noroviry a stravili jsme v nemocnici tyden na kapackach, protoze samozrejmne nechtel ani moc jist ani pitDrzim pesti at je brzo lip a syna mas co nejdriv doma
to mě právě zajímalo, jestli budou dělat testy anebo to neřeší, protože léčba je stejná. Manžel je po noční, tak předpokládám, že oba spí a nechci jim vyvolávat, ať se prcek po hrozných nocích vyspí. Ale nemám žádné informace, tak šílím
Jo a taky se manžel pozastavoval nad cenou za noc, tak jsem mu říkala, ať synka motivuje, ať jí a pije, až mu něco začnou dávat. A já zas chlapovi říkala, že tam zůstane, i kdyby noc stála milion ![]()
@mischelinka No podle mě ho pustí, až nebude mít průjem, ale pevnější stolici.
@Black Cat píše:
@mischelinka No podle mě ho pustí, až nebude mít průjem, ale pevnější stolici.
tak to doufám ne, protože ze zkušenosti vím, že průjem přetrvává, trvá, než se obnoví střevní mikroflora, tak to by tam mohl být taky týden. ale už mám aspoň zprávu, že je to virové, všechny testy jsou dobré.
@mischelinka jj nam delali testy hned, napred na rotaviry, ty byli negativni, tak potom jeste noroviry, ktere uz byli pozitivni. Ale snad to u vas nebude tak hrozne, snad se z toho brzo dostanete ![]()
@kerrankin píše:
Když jsem byla v nemocnici s malým, na Bulovce, tak tam byla paní se dvěma dětmi. Myslím si, že to druhé bylo zdravé, ale neměl kdo hlídat, tak ho měla sebou. Ale samozřejmě - tahat zdravého kojence do nemocnice…
tak možná když není zbytí… ale záleží asi na nemocnici a taky krom 4 měsíčního máme ještě 3leťáka. Manžel za noc platí 360,–, protože u dítěte nad 6 (to měl syn v srpnu) už to berou asi jinak než u automatického doprovodu u dítěte menšího. Spíš tedy myslím, že by mě ještě s kojencem nevzali, kor když jde o infekční onemocnění. Taky to u doprovodu bývá tak, že se o dítě stará a to s ukřičeným miminem moc nejde ![]()
@marfra píše:
@mischelinka jj nam delali testy hned, napred na rotaviry, ty byli negativni, tak potom jeste noroviry, ktere uz byli pozitivni. Ale snad to u vas nebude tak hrozne, snad se z toho brzo dostanete
děkuji. už prý zkoušejí trochu čaje a dávají ty kapačky. jo a "sranda je, že jsou na pokoji, kde já trávila předloni 24.-26.12. s prostředním kvůli laryngitidě. Co máme děti, tak mám paradoxně z Vánoc osypky a vlastně vůbec z celé zimy