Meningitida - meningoková sepse

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
16.12.15 00:48

meningitida meningokova sepse

Zdravím najde se maminka co má tuto bohužel špatnou zkušenost. Budu ráda kdo si popovídat na tohle téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16.12.15 00:59

Syn mel jako miminko meningokoka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.12.15 01:10

A mužů se vás zeptat jak je ted na tom kolik mu je atd.
Můj příběh je takový že mám 14 m dceru
V 7m onemocněla následkem přišla o pravou nožičku
Psychomotorický vývoj ohroženy, a porucha Zrakova.
Celkového jsem se s tim vyrovnala i ta Nožička se dá zvládnout ale porad cítím jak by mě nikdo nechápal.
Mam strach o její budoucnost :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.15 01:26

Byla bych rada, kdybychom si tykaly, jestli to nevadí… :).můj syn onemocněl ve 2 měsících. Tělo nijak postižené nemel, „vrazilo“ se mu to „jen“ do mozku. Vic jak měsíc bojoval o život v nemocnici. Napojeny na přístroje atd.. Transfuze krve, celkem 5 lumbalek. První rok byl hrozný. Bral furt léky, každý tyden milion vyšetření, nesměli jsme nikam chodit. Pak vypadalo, ze ma jako následek epilepsii. To naštěstí vymizelo. V dubnu mu budou 4 roky a až na to, ze je brutální nervak :mrgreen: Je v pořádku :srdce: Možná jeho složitá povaha je následně nemoci, nebo geny. To nikdo neví
Je mi moc líto, cim jste si museli projit. Vím, jak je to hrozné :(
Jak se nemoc projevila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
16.12.15 06:57

Zdravim, predne, je mi to strasne lito, ze dcera si timto prosla. Nicmene - je ji 14 mesicu. Je jeste strasne brzo na nejake zavery, dohady o prognoze. Muze jeste vsechny prekvapit.

jak na tom je po psycho-moto strance? Mate nejake cviceni, rehabilitaci?
@weja20 píše:
A mužů se vás zeptat jak je ted na tom kolik mu je atd.
Můj příběh je takový že mám 14 m dceru
V 7m onemocněla následkem přišla o pravou nožičku
Psychomotorický vývoj ohroženy, a porucha Zrakova.
Celkového jsem se s tim vyrovnala i ta Nožička se dá zvládnout ale porad cítím jak by mě nikdo nechápal.
Mam strach o její budoucnost :/
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
16.12.15 08:04

Ahoj, ja bych byla stastna a dekovala ze to prezila i kdyz s nasledky, ale ver ze vsechno se da zvladnout, bude to beh na dlouhou trat-rehabilitace, cviceni, bude to chtit hodne sily a energiea hlavne to nevzdavat. Ja zazila 3 leteh dite bohuzel neprezilo, ockovano nebylo a infekce se sirila moc rychle bylo bez sance a byl to to ten nejhorsi zazitek v mem zivote, i kdyz to bylo cizi dite :( Moc vam drzim palecky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.12.15 14:09

Nemoc se projevila tak že popravdě dcera očkována nebyla ani dr neupozornila očkování bylo jen hexa vakcína a prevenar 13 jak jeden tak druhy tři dávky. celých 7 měsíců bylo nádherných pavlinka byla šikovná už mi i stala v postýlce.. ale byla 9.5.2015 rano přítel šel do práce a upozornil mě ať změřím pauli teplotu šimla jsem si i že se nám prořezal první zoubek tak jsem myslela že je to z toho měla 37,5.. bylo pul 6 rano
v 10 hodin ráno se vylezla na 38,5 tak jsem volala petovi do práce ať přijde naštěstí dorazil domů. pamatuji si že to byla sobota tak jsme jeli na pohotovost
pauli byla pořád hrává žádné příznaky tam nás vyšetřili s tím že měla tři fličky na hrudi že asi neštovice.. bylo mi to divné.. ale dala jsem na ně.. prijeli jsme domu a pauli zažala byt unavená.. ale v 19 hod. ji vylezla ryha na čele to jsem se lekla a jeli jsme znovu na pohotovost tam nás už nenechali zaplatit poplatk a hned brali malou nasadili ji antibiotika 100 a rychlou do ostravy poruba. neceli měsic byla v úmělěm spánku pak ji selhali ledviny byla na dialýze vypadala to že se dostane na listinu transplantace :/ 1.6 probehla amputace nohy byli jsme v nemocnici od 9.5 do 18.8 pak 25 dnu doma a pak zase od 14.9 do 1.10 a ted jsem měli jet taky dneska ale pauli onemocněla tak se hospitalizace posouvá. rehabilitace je cvičíme vojtovou metodu i máme smlouvu s ranou peči v ostrave a stimulujeme zrak pomoci pomůcek… a pavlinka je na tom tak že od 1.10 co jsme doma v druhe hodpitalizaci proběhl zákrok obou strana drenáž zjištění že v hlavě bylo zakrvacení ale mozek měl dost mista na růst.. po zákroku je pořád mozek po nemoci zasažen ale za dva měsice co jsme doma umí se otáčet na oba boky a přes levy bok se přetočí na břicho jen zpět to nejde v lednu řešime protezu s ortopedii.. a epilepsie se neprokazala ale měli jsme náznaky,, záchvaty" bereme na to depakine… začala se smát i si vice všima předměty i když na málou chvili pač bylo zjištěno že nevi co s tou informaci ma dělat vidi ale s velke blizkosti.. musime trenovat..
omlouvámm se za chyby..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.15 14:38

@weja20 no holka… Drzte se. Taky jsme cvičili vojtovku, pak to stopli kvůli epilepsii. A mala budu v pohodě, i kdyz s následky. Malý deti se s tím vyrovnavaji mnohem lip, než dospělí :hug:
Ze me na pohotovosti udělali magora… Co ti na to mam říct.. :roll: A to jde nijak nevyšilovala. Jen me neuspokojila diagnóza „asi ucho“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
16.12.15 17:35

No to jste si dobre uzili @weja20 uprimne, nemuze nikdo cekat, ze mimco, ci si timto proslo, bude podle tabulek na vek. Co je podstatne (!), je, zda dela pokroky! Z toho, co pises, se mi zda, ze pokroky dela, a to je to hlavni, na cem zalezi.
To zakrvaceni - hele, tezko rici, muze se z toho dostat velmi dobre. To, ze ta epilepsie tam neni lozena, je taky dobre znameni.
Jak rikam, dej ji cas, a pokud vidis pokroky, tak pekne cvicte, a posouvejte se dopredu, a bude lepe (:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.12.15 21:18

Ano pokroky jsou.. vím že to pavlinka zvládne ale me to jako matce nejde s tim žit porad ta bolest je.. je moje první Dítě a stalo se..
Ale to neznamená že to vzdám pro ni udělám vse.dam a budu do toho dávat vse co umim aby mela trochu normální a šťastný život..
Nejhorší je ze jsem se přestala bavit ze svými kamarádkami co mají deti
Vím nikdo za to nemůže co se nám stalo.. ale když se divám na ty deti tak me to boli ještě více.. a porad dokolečka vysvětlovat proc se to moji stalo nemam na to ja to přece nevím proc nám… někdo by mohl říct osud druhý náhoda.. a odpovídat i na otázky je to dědičný?!!! Je pravda nevím vse o te nemoci ale mám dost na studovano.. i od doktoru a můžete porad dokola odpovídat ne dědičný a stejne se zeptají znovu :/… Děkuji vam holky ze jste si začali se mnou psát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.15 21:27

@weja20 chápu te, opravdu. Já kdyz se synem litala po propuštění z nemocnice každý tyden po vysetrenich cely den, kolikrát jsem se dala do řeči s ostatníma maminkama a pokecaly jsme si kdo tam s čím je, vis kolikrát se mi stalo, ze mi nějaká blbka řekla"vás syn je infekční"? Chápu, ze mají strach, ale copak by se smrtelnou infekcni chorobou ho pustili mezi lidi? :zed: Někteří proste nepremysli a ve finále se zeptají i tebe, zda není amputace nohy nakažlivá. Lidi jsou blbci, ber to tak. Tvoje malá dělá pekne pokroky, opravdu a všechno dožene, to se neboj :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.12.15 21:45

@MilijonDolarBejby věřim že to zvládne je moc šikovna a a těmi lidmi mas pravdu to jednou jsem šla na chirurgii na kontrolu malou jsem už v čekárně vytahovala z vajíčka ze ji sundam aspoň bundu a čepici a když viděli ze je bez nohy to si měla slyšet lavina slova.,,ooo ona nemá nohu" okamžité mě to zasáhlo ještě že me v plne čekárně volali jako první a to jsme přišli poslední. a na začátku jak by fronty byl jeden dědeček na vozíku nemel nohu taky a usmál se a za brepta,,z toho si nic nedělejte,"ten úsměv mi dal hodně už to že mě a nejvic pauli do budoucna chápal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.12.15 22:39

@weja20 ty lidi jsou jak debilove, opravdu. Ona sice nemá nozicku, ale oni rozum a mozek taky nebude uplne ok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
16.12.15 22:51

@MilijonDolarBejby něco na tom bude :mrgreen:… člověk je vždy zvědavi tvor… který při zvědavostí nepřemýšlí co vypustí úst… už si pomalu zvykam… ze lidi budou koukat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
17.12.15 08:19

Tak je mi jasne, ze to musela byt pecka i pro tebe @weja20 clovek se raduje, ze ma zdrave mimino a pak takova rana. Nepises nic o tatinkovi, ten to snasi jak?
Vis, ja si uprimne myslim, ze mala dokaze ledaccos dohnat. Ten detsky mozek je neskutecne plasticky, a jak rikas, pokroky jsou, a to je strasne dulezite.
Lidi jsou desne blby… nechapu, jak muze nekdo v cekarne rict to, co jsi slysela… fakt stupidni krupan. Vis, myslim, ze je paradoxne pro malou snazsi, ze amputace byla v tomhle veku ne v 16, to se s tim uci zit mnohem hur. A taky takovy pripad znam.
Jednak to neni dedicne, ale to urcite vis, a lidi jsou proste idioti. Ale taky jsou urcite lidi, kterym na male zalezi, a ja naprosto chapu, ze je tezke videt ostatni zdrave deti, ale uprimne si myslim, ze mala ma velmi dobrou sanci na normalni zivot, at uz to znamena cokoli - vidi, slysi, pohybliva je. Bude mit vsedni zivot? Asi ne, ale to dobre vis. Bude jeji cesta kostrbatejsi nez u ostatnich deti? Dost mozna, ale taky dobroduznejsi a zajimavejsi, a jsem si jista, ze v nejake chvili budes ty i ona inspirovat hodne lidi, i kdyz ti to mozna nereknou.

Ja vim, ze je to vsechno jeste strasne cerstve, jste doma teprve chvili, ale ono se to vsechno zlepsi. Verim, ze pro malou delas maximum, a to se ti v dobrem vrati. A taky nezapominej na sebe, ze tvoje potreby a touhy jsou stejne dulezite, takze se neboj rict si o pomoc a nemej pocit, ze se musis obetovat. Doprej si, hyckej se, co to jen pujde, a vsechno bude lepsi… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí