Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím,
včera jsem tu řešila laryngitidu u dcery a teď mám dotaz ohledně léků, které dostala.
Má Prothazin a Rectodelt.
Ovšem po Prothazinu měla příšernou reakci a už jí ho nedám.
Je to antihistaminikum.
Můžu ho nahradit fenistil kapkami? Nic jiného doma nemám.
Pokud ano, jak často jí je dávat? Prothazin měla brát 3× denně, ale nejedná se o stejný lék, takže možná bych ho dala jen na noc…
Používáte fenistil při laryngitidě?
Pohotovost, kde mi to včera dali, ani dětská Mudr. mi neberou telefon, abych se zeptala jich.
Díky.
Prave tento tyden jsem Fenistil na laryngitidu pro triletacku dostala, ma ho brat 3 krat denne tolik kapek kolik vazi cca 3-4 dny a pak jeste tyden na noc (takhle mi to rikali na ORL) ![]()
Já dávám synovi při laryngitidě fenistil kapky 3× denně po 15ti kapkách (má 18kg), nebo půlku dithiadenu - rozmáčknu lžičkou, smíchám s kapkou něčeho (vody, sirupu) a spolkne to.
Fenistil je prý slabý, nám dětská na laryngitidu napsala dithiaden - 1/2 tablety 3× denně pro 19 měsíčního.
Syn má teď laryngitidu. Na pohotovosti i u dětské řekli Fenistil 3× denně. Rectodel máme doma taky pro případ nouze. Jinak máme dávat i sirup nebo čaj na odhlenění.
Taky davame fenistil nebo dithiaden.. V nejhorsim pripade prednison..
@Fircon píše:
Zdravím,
včera jsem tu řešila laryngitidu u dcery a teď mám dotaz ohledně léků, které dostala.
Má Prothazin a Rectodelt.
Ovšem po Prothazinu měla příšernou reakci a už jí ho nedám.
Je to antihistaminikum.
Můžu ho nahradit fenistil kapkami? Nic jiného doma nemám.
Pokud ano, jak často jí je dávat? Prothazin měla brát 3× denně, ale nejedná se o stejný lék, takže možná bych ho dala jen na noc…Používáte fenistil při laryngitidě?
Pohotovost, kde mi to včera dali, ani dětská Mudr. mi neberou telefon, abych se zeptala jich.
Díky.
Nám MUDr řekl ze se muže místo toho dat čtvrtka čípku akorát je třeba nahrat nuz