Batole a nachlazení ( doktor)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
219
14.12.15 21:13

batole a nachlazení ( doktor)

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli chodíte s menšími dětmi, raději na prohlídku k doktorovi když jsou například nachlazené? Náš ještě nemluví tak nevím jestli ho třeba bolí v krku, nebo jak vážně na tom je..kašel, rýma.. Raději, když byla možnost jsem ho šla ukázat doktorovi/ poslechnout, prohlédnout. Některé kamarádky chodí k doktorovi hned jiné zase téměř vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5165
14.12.15 21:17

Chodim jen, když má 3 dny a vic horečky - 38.5 a více nebo má dlouho kašel - 14 dni. Jinak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
14.12.15 21:17

Pokud je nachlazeny - rymicka, kaslik teplotka- a za par dni se zlepsi tak ne. Pokud ma kasel nekolik dni, hodne kasle v noci a nelepsi se to ani po podani beznych leku tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
14.12.15 21:20

Dala bych na svuj pocit :nevim:

Nekdy se mnou nedela nic nachlazeni 14 dni, ale nedávno se mi dite z hodiny na hodinu nezdalo, tak jsme rovnou vyrazili na pohotovost a byla z toho laryngitida.

• Citovat
  • Upravit
11117
14.12.15 21:23

Pripad od pripadu. obecne jen s rymou ne, ale jak hodne kaslou, tak jdu. ja mela v detstvi hodne problemy s kaslem, takze chci, aby si je proste nekdo poslechnul.
pak samozrejme kdyz je delsi dobu vysoka teplota, kdyz to vypada, ze hodne boli v krku atd. (to poznas, i kdyz nemluvi - nechce jist, problemy i s polykanim piti atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
14.12.15 21:24

Jen pokud by to mělo nějaký dramatický průběh-hodně vysoké horečky, dušnost, apatie, nebo to trvalo dlouho (14dní a víc).Doktorka s rýmou stejně nic nezmůže.

• Citovat
  • Upravit
2809
14.12.15 21:24

Já teda s běžnou rýmou a kašlem k doktorovi nelítala. Ani když se objevila teplota. Jen kdyby se kašel výrazně horšil, nebo teplota neklesala, tak bych šla k doktorovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
14.12.15 21:25

@Alyss1
a co kdyz ma rymu, kasel a teplotu? :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.12.15 21:33

Pokud nemá teplotu, tak hned určitě ne. ale dneska jsem teda byla se skoro ročním „jen“ s rýmou, ale už 11 dní mu tečou zelený sople, několikrát denně to má až v puse, tak jsem usoudila, že to asi moc nezvládá…dostal Bendovky, ty jsou jen an předpis, a po 2 nakapáních je to už o hodně lepší, takže jsem ráda, že jsem šla.
když je teplota, tak s nejmenším chodím hned, jelikož měl jako novoš zánět ledvin, tak se bojím. s kašlem jsme taky jednou byli, dkyž měl v říjnu hodně ošklivej, střídal vlhkej a suchej, taky jsme se bála laryngitidy, prostřední na ně trpěl..naštěstí z toho noc nebylo, prý v krku náběh na laryngitidu jo, ale nerozjelo se to, naštěstí. s normálním kašlem nechodím, pokud netrvá ve stále stejné intenzitě víc jak týden nebo dva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
14.12.15 21:46

Pokud ma rymu kasel a teplotu? Zalezi na stavu. Pokud je to jen zvysena teplota a kaslik tak ne. Jen pokud by to treba mel 14 dni beze zmeny. Pokud ma horecky nad 38,5 tak kdyz neklesnou po trech dnech tak jo. Pokud kasle normalne tak ne. Pokud kasle tak ze se v noci dusi tak jo. Ale na zvysenou teplotu kaslik a rymu ti stejne doktorka nic zazracnyho neda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.12.15 21:47

@moby s malým chodím, bo má vvv a všechny léky třeba konzultovat. Když kašle, nechávám ho poslechnout. Se starším jak kdy, při klasickém nachlazení ne, když mám podezření třeba na angínu a tak, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
14.12.15 21:51

Já chodím i s rtýmou co trvá delší dobu- týden atd. a dítě je neklidné..
Několikrát jsme měli zánět středního ucha- nemluvicí moc otho neřekne a navíc se nám stalo, že ho to nebolelo dramaticky, jenom byl podrážděný..
Takže asi podle situace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
14.12.15 22:12

@moby s běžným nachlazením ne - alespoň u dcery, ale syn má okamžitě z rýmy a kašle průdušky, takže ho hlídám hodně a chodíme při každém kašli na poslech :zed:
Pokud trvá horečka déle než 3dny, tak taky jdu. Nedávno jsem šla po 2dnech horeček, ale tam nechtěl jíst, měla jsem strach, že ho bolí v krku (nakonec to byla herpangina, v krku měl afty)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
14.12.15 23:16

@moby šla bych pouze s miminem.
Od roku věku bych šla pouze v případě teploty trvající třeba 2 a více dní. S rýmou nevím, jak by nám pomohl:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
15.12.15 01:35

Ne, nechodím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie